Pek bilinmeyen tarihi olaylar
-
@hgrotius o pulu bildiğim kadarıyla Filistinli bir genç özel olarak hazırlamış. Filistin'in soykırım pulu bastırdığı iddiası, İddia-2
Tabi ki Filistin yönetiminin böyle bir pul bastırmadığı gerçeği, Filistin'in Güney Kıbrıs yönetimi ve Ermenistan ile olan oldukça iyi ilişkilerini ortadan kaldırmıyor. Özellikle İsrail-Azerbaycan ilişkilerinin oldukça derinleşmiş olması doğal olarak Filistin-Ermenistan yakınlaşmasını doğurmuştur.
-
@fernando-reges kısaca bilgi de verebilir misiniz hocam.
-
@evandro Dyatlov Geçidi Vakası, Rus dağcıların Ural dağları eteklerindeki sır dolu ölümü olayıdır. 2 Şubat 1959 yılında, Rus dağcı on arkadaş, Ural dağlarının eteklerinde bulunan ve bölgenin yerli kabilesi Mansiler tarafından “Ölüm Dağı” olarak adlandırılan bölgede bir gecede sır dolu bir şekilde ölmüşlerdir. Rus dağcılardan geriye ise, soğuktan kaskatı kesilmiş bedenleri, birinin koparılmış dili ve hiçbir darp izi olmamasına rağmen kırık kaburga kemikleri ve kafatası kırılmış bir dağcı kalmıştır. Olay yerine, ekibin lideri olan Alekseievich Dyatlov’un anısına “Dyatlov Geçidi” adı verilmiştir.
-
Paylaşımlar için teşekkürler. Ben bu olayların çoğunu bilmiyormuşum. Favori konularımdan bir tanesi artık.
-
Yeni yeni tanımaya başladığım bir tarih kahramanı: yakub cemil daha önce de duyardım lakin çoğu ıydurmadır diyordum. Adam harbi kahraman çıktı rıza baba.
-
Benim nazarımda en dikkat çekenlerden biri de: II. Abdülhamid’in bomonti bira fabrikasını kurdurtup, opera dinlemeyi sevmesi, serlock holmes’u türkçeye çevirtip Artur conan doyle’u sarayında ağırlamasıdır. Gayet batı medeniyetini seven bir kişilikmiş.
-
Türkiye kadınlar birliği ve kurucu başkanı nezihe muhiddin zirveyi zorlar. 1920’lerde böyle birikime sahip bir insanın bu topraklarda yaşaması şaşırtıcı. Diğer şaşırtıcı bir yönü ise uluslararası gelişmelerden etkilenip oy hakkı talep edebilecek kadar cesur olmaları.
-
Elinize emeğinize sağlık gerçekten paylaşım için çok teşekkür ederim.
-
Genel Kurmay Başkanının oğlu Haşmet Orbay tarafından işlenen Ankara cinayeti ve kendisinin daha sonra rekorlar kitabına girişi.
-
Ne şehit ne gazi boku boku bokuna gitti bizim niyazi meselesi
-
Nikola Tesla açıkça aşırı kilolu insanlardan iğrendiğini ifade etmiştir. Bir keresinde sırf kilosundan dolayı sekreterini işten kovmuştur.
-
Albert Einstein’a İsrail Devleti’nin başkanlığı teklif edilmesi.
1952 yılında Albert Einstein’a İsrail Devleti’nin başkanlığı teklif edilmiştir. Nesnel gerçeklerin üstesinden gelmek için bilim adamı olarak yetiştirildiğini, insanların üstesinden gelme konusunda ise yetenek ve tecrübe eksikliği olduğunu söyleyerek teklifi reddetmiştir.
-
bayağı güzel tarihi bilgilerin paylaşıldığı bir bölüm olmuş elinize sağlık ilgimi çeken şeyler buldum
-
Zenta Bozgunu
Osmanlı devleti için belki de en önemli dönüm noktalarından biri olan bu savaş 1697 de Osmanlı ile Avusturya Macaristan İmparatorluğu arasında gerçekleşmiştir. Yaklaşık 30000 yeniçeri hayatını kaybederken, 450 civarı Avusturya askeri ölmüştür. Ölen askerlerin yanı sıra Osmanlı devlet sancağı, padişahın haremi, devlet mührü olan Mühr-ü Hümayun bile Avusturya tarafından ele geçirilmiştir. Mühür halen viyana müzesindeymiş... -
İzlemenizi tavsiye ederim
Dyatlov Geçidinde ne Oldu ? 20. Yüzyılın En İlginç Belgeseli 1959/RUSYA -
tarihle ilgili sürekli yeni bir bilgiye rastlıyoruz ama forumda tarihi seven pek yok sanırım.