YDS VARKEN, YÖKDİLİN DE GELMESİ
-
Anlamadığım şey şu : Neden ikilik yaratıyorlar ?
Birilerine çıkar sağlamak için mi ?
Yds den iyi puan on numara zeki insandır falan gibi bir argüman savunmuyorum.
Ben Yokdile girmedim. Hem yds ye hem yokdile giren bütün arkadaşlarım yokdilin daha kolay olduğunu söyledi. Benim de aklıma takılan şey, neden ? sorusu oldu.
Yds zor bir sınavsa kaldır yerine yokdili getir tamamen.
Arkadaşlarımın dediği şeyi düşününce, yds den 70 alanla yokdilden 70 alan aynı ilana başvurmayı haketmiyor.
Hem yds yi hem yokdili aynı taban puanla kabul eden ilanlar için söylüyorum bunu.
Madem yokdil biraz daha kolay, yokdilden 80 yds den 70 iste ki, eşitlik sağlansın.
Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.. -
Hocam bu yökdil sınavı üniversiteler için getirilmiş bir sınav. Maarif vakfı ve Ptt haricinde yds ile eşdeğerlilik tanıyan kurum olmadı. Ptt'de bunu ilanı güncelleyince kabul etti.Uzman yardımcılığı ilanında en başta sadece yds geçerliydi..
Maalesef yökdilin mantıklı bir yönü yok.(bunu yökdil puanı yds puanından yüksek biri olarak söyleyeyim). Akademi de yds yerine yazma,konusma,dinleme ve okuma ölçen sınav olması gerekirken tam tersine yds'ye göre daha hafif bir sınav getirildi.
-
@generalgeneral geçen eylül ayında yds ile yökdile giren arkadaşım ydsden 56,25 yökdilden 75 almıstı. Yine ydsden 58,75 alan bir arkadaşım yokdilden 80 aldı. Aslında yökdil sadece akademi için geçerli olmalıydı.
-
@872 benim yds puanım 68,75 ben yökdile girmedim çünkü sadece akademi için geçerli olduğunu düşunuyordum.
-
Mantık falan aramaya gerek yok. Üniversite kadrolarına dil öğrenmeyi beceremeyen eş dost getirilsin diye konulmuş bir sınav yökdil. Başka bir işe yaramıyor. Nitekim kadro açma yetkisi üniversitelere verildi şimdi. Nur topu gibi aile üniversitelerimiz olacak
-
@antoniogramsci Zaten öyleydi hocam pek bir şey değişmedi. Süreç kısaldı sadece
-
@872 Yuh ya, arada 20 puan var
Madem yokdil üniversiteler icin getirildi öyle kalsaydı. Ptt nin kabul etmesi de ayrı sacmalıktı
Yokdilden 70 alan biri aslinda yds den 50 lerde puan alabilir düzeyde görünüyor bu dediğinize göre ve yds den 70 alanla yokdilden 70 alan aynı kefeye koyuldu
Burada yds den iyi puan alan zeki insan, alamayan salak insan savunması yapmıyorum
Adaletten bahsediyorum
Herkesin hakettigini almasi gerektigini düşündüğüm için bunları söylüyorum
Ve yarın da yds ye gircem -
@öğrenci Haklısınız hocam. Buradan benim gibi üniversite ideali olanlara sesleniyorum: aklı olan hiç girmesin bu işlere. Kaç yıllık hocanız bile yüzünüze kadro bekleme buraya gelecek olanlar belli diyor
-
@antoniogramsci Hikayemiz ne kadar benziyormus hocam :)Benzer şeyleri benim hocam da söylemişti. Hele buraya 5-6 yıl araştırma görevlisi alınmaz çok kadro var dedikten sonra 5 ay sonra araştırma görevlisi almaları vardı...
-
@generalgeneral hocam ben şahsen ptt gibi kurumların yökdil isteyeceğini bilseydim ben de girerdim. Eğer kurumlar yökdil isteyecekse önceden duyursalar keşke biz de ona göre yokdil sinavina gireriz. Ydsde 70i hiç goremedim hep 66,25 68,75. Bu arada yarinki sınavinizda başarilar.
-
Ptt anonim şirket kendisi şartları belirleyebilir. Yds yökdil eşliği doğru bir karar değildi. Fakat malum ptt uzman yardımcılığı yeni bir kadro ve hakkında herhangi bir şey belli değil. Su an cogu mülakata giren kişi dahi 200 kişilik alım konusunda tereddüt yaşıyor. Bundan sonra alım yapar mı yaparsa yök dili kabul eder mi bilinmez. 657'ye tabi kadroların zaten yökdil geçerliliği mümkün değil.
-
@872 Teşekkür ederim, umarım siz de geçersiniz 70 i
Kimileri için 70 psikolojik sınır
benim için 80 psikolojik sınır -
@öğrenci evet kendi şartlarını belirleyebilir ama keşke belirlerken adaleti de göz önüne alsaymış
-
@generalgeneral hocam yökdili kabul etmelerine rağmen 200 kişilik alıma 256 kişi mülakata kaldı. Sadece yds isteselerdi muhtemelen daha az olurdu. Eleman almak istedikleri için yökdil sınavını da kabul ettiklerini düşünüyorum.
-
@generalgeneral teşekkürler hocam
-
Kıyas için kendimden örnek vermek istiyorum. 2018 ilkbahar ydsden 71.25 aldım 2018 ilkbahar yökdilden 88.75. Kesinlikle eş değer değil.