Neden yaşıyoruz ve nereye gidiyoruz?
-
Biz neden yaşıyoruz? Amaç nedir tam olarak? Madem öleceğiz, o halde yaşamayalım? Bir kişinin doğup ölmesine sebebiyet vermek eziyet değil midir?
-
@לוחם-אינסופי hocam isyanınız yaratıcıya mı, ailenize mi, kendinize mi? Neden yaşıyoruz sorusunun net bir cevabı var mı ki?
-
"yaşam,cinsel yolla bulaşan ve sonu her zaman ölümle biten bir hastalıktır.şu anda bilinen bir tedavisi bulunmamaktadır."
-
Bu konu çok derin ve güzel bir konudur. Felsefe her zaman bu tür soruları cevaplamak için uğraşmış. Çok şükür Kur’an-ı Hakimde bunların cevapları çok tatminkar bir şekilde cevaplandırılmış. Rehberimiz olan kitabımıza göre insanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gayesi Allah’a iman edip tanımak ve ibadet etmektir. İmtihan için gönderilen insanlar vazifelerini yapıp hizmetlerini tamamladıktan sonra yine onları gönderen Allah’a dönecekler ve layık olduğu yerlere iade edilecekler
-
@לוחם-אינסופי hayat boyunca çektiği sıkıntılar da cabası. İnsan Dünya'ya gelirken sorulsa emini %90 küsürü doğmak istemeyecekti...
-
Ruhların tamamı kalu belada yani bela gününde Rabbimizin ben sizin Rabbiniz değil miyim sualine "bela" yani "evet" Rabbimizsin diye cevap vermiştir (A’râf 172). Aynı insanlar zannımca dünya hayatını nefis gözüyle baktıklarında reddetmezlerdi. Insanın kendisine ve diğer insanlara yapacağı en büyük kötülük zannımca karamsarlık yaratmasıdır. Dünyada yaşanan bütün kötülüklere rağmen umutlu olmak gerekir. "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bugün fidan dikmeye devam ediniz" buyuran bir Peygambere (sav) iman ediyorsam ben bana düşen en azından umudumu korumaktır. Dua ve sağlıcakla kalın dostalar.
-
Ölmeyi neden bir yok oluş olarak algılıyoruz ki? Oysa ölüm bir alemden diğer bir aleme geçiştir. Bu sorunun cevabını bulmak için de yaradılış gayemizi bilmemiz gerekir. Bizim sadece bu dünya için yaratıldığımızı düşünmek çok yanlış olur. Bu dünya sadece imtihan dünyasıdır. Ne ekip biçersek onu götüreceğiz. Neden yaratıldık zaten öleceğiz şeklinde düşünüp kaybedenlerden olmayalım inşallah. Rabbim anlamıyla yaşayıp öteki alemi kazananlardan eylesin
-
Atanamadığım her gün ölüm gibi bir şey zaten şu an ölsem yep yeni bir başlangıç olurdu mesela en azından dünyada yaşadığım hayattan daha güzel olacağı kesin
-
ben de bir şairin dörtlüğüyle katılayım sohbete,
Çok bıkarsan hayattan
bir mezarlığa git!
Ölüler iyi bilir,
yaşamak güzeldir. -
Güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır