Vmy 500 kişi 2018
-
Katma değere bakılması halinde ortalama bir i.i.b.f. mezununun birçok alana göre getirisi oldukça yüksek. En basiti; koalisyon hükümeti sonrası bir adet bürokrat dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birinin krizden çıkmasına vesile olmuştur mesela. Ya da birçok örnek verilebilir buna benzer, Bernanke gibi vs vs...
Ne demeye çalışıyorum: Ülkede şuanda maalesef haklılık payı da ciddi olmak kaidesiyle bu denli fazla i.i.b.f. ve mezunu olması kamu mercileri ve toplum nezdinde bir yük olarak görülmekte. Fakat doğru konumlandırmayla hem ekonomik hem toplumsal kalkınmaya öyle faydalı bireyler yetiştirilebilir, sağlam sonuçlar elde edilebilir ki bu da maalesef görmezden gelinmekte.Bunlardan daha önemlisi yahu basın açıklaması yapabilecek, durumun vehametini meclise taşıyabilecek kimsemiz, kurumumuz var mı o da yok. Biz, -her Hoca için söylemiyorum fakat- kitaplarının daha fazla satılması için bize destek olan dershane Hocalarıyla bu tarz işleri duyurmak zorunda mıyız yahu? Niye düzgün diksiyonlu, bizim açtığımız açacağımız bir kuruma mensup sağlam duruşlu temsilci ya da temsilcilerle, oy tehdidini de sık sık zihinlere kazıtarak örgütlenmiyoruz??
-
@rootofallevil arkadaşın kollektif düşünüp getirdiği çözümler şunlar:
1)dguy ve vmy 1000 er kişilik hemen ilana gelmesin,bölünsün çünkü puanım yetmezse ya da elenirsem bir daha başvurayım.
2) Yüksek puan alan senede 4 kere başvurabilsin sadece.
Tabii ki suçu sistemde arıyorum son iki sene üzerine konuşulacak çok şey var. senin yorumların bu konuda elde tutulur değil malesef onu dile getiriyorum ben. -
Bölünerek alınsın tabi ne var bunda 1000 kişilik kadro verildi diye tek seferde hepsi alınmalı mı illa? 1000 kişilik alımda kuruma giremediğinde ne yapacaksın en az 5 yıl dguy mu bekleyeceksin?
-
@rootofallevil hayatımda bundan daha kötü bir öneri görmedim. Puanın kaç bilmiyorum ama bu sürece girdiysen 90 üzeri puan almanın ne kadar emek gerektirdiğini tahmin edebiliyorsundur. Kpss(alan) çok zeki olanın değil çok emek verenin başarılı olduğu bir sınav, bunun tek bir çözümü var o da süreçlerin daha hızlı bir şekilde tamamlanmasıdır.
-
Arkadaşlar tartısmanin hicbir anlami yok.Suan secim öncesi bu yapilanmadan en az 1000 kisilik bir ilan bizlerin olmali.
-
@guymağduru öyle diyorsun ama twitterdan 7 ağustosta vdk baskanının twitine bakmanı öneririm. Erteleme sebebini soran birine ' Çoğu bilgili kişiler sayıştaya giriyor.' diyen vdk başkanıydı ben değil
-
Arkadaşlar haberimiz yapilmis cok guzel olmus yayalim bu haberi her yerde yetkililer isitsin
-
Vmy sınavını erteletenlere söylüyorum .Bu arada sınava girmicem ben art niyet aramayın .Hepiniz harıl harıl dilekçe gonderdiniz iptal olsun iptal olsun diye .ne oldu ?Başınız göğe erdi mi ?Bu sınav o zaman yapılsaydı böyle olmicakti.O zamanlar yapılanma felan yoktu .iyi yaptınız kendi ayağınıza sıktınız .tabi hepiniz Sayıştay denetciligini kazandı di mi ?Ne acgozlusunuz arkadaşlar .bak insanların hayatına girdiniz .ya sınav erteleme mi olurmuş .zaten alım yok .hangi kafa bu .
Hala adam diyoki 90 puan alır girerim ... girersen !O kadar kolaydı bu iş .herkes gerizekali bi sen akıllısın .Benim ingilizce var 90 var ben giremiyorum sen mi gireceksin ?
-
YIL 2012
VMY olan arkadaşlar - Burda
MUY olan arkadaşlar - Burda
DUY olan arkadaşlar - Burda
MHUY olan arkadaşlar - Burda
İçişleri Uzmanı olan arkadaşlar - Burda
Gümrük Uzmanı olan arkadaşlar - Burda
Gümrük Müfettişi olan arkadaşlar - Burda
Göç Uzman olan arkadaşlar - Henüz Göç idaresi kurulmadı. Seneye çoğumuz oluruz.
İl Göç olan arkadaşlar - Çuvallarla kadro bekliyoruz gelecek seneye.
Sgk Denetmeni olan arkadaşlar - Her sene iki promosyon olarak yapılan sınavlarla burdayız ama başka kurumlar daha cazip teklifler sunuyor, kısa sürede buradan zıplarız.
GUY olanlar burda mı? Maliyede başka sınavlar açıldı, çoğumuz onlara hazırlanıyoruz. Sadece yaşı 35'i geçen ve diğer kurum sınavlarıyla işi olmayanlar burda.
İl Planlama uzmanı olan arkadaşlar - Az sayıda olsa burdayız.
Ticaret Denetmeni, Kosgeb Uzmanı, Mahalli idareler Kontrolörü, Spk Uzmanı, X uzmanı, Y denetçisi, idari hakimi, kaymakamı, sayıştay denetçisi burda mı? Burda burda. Ekmek elde su gölde.YIL 2016
Fetö örgütü nerde? Darbe girişimi yaptı! Darbe girişimi halkın karşı koymasıyla yerle bir edildi. Sonuç, Fetö'nün geçmiş yıllarda cebir, hile, baskı vs. ile ele geçirdiği on binlerce kadroyu elde edenler meslekten ihraç edildi.YIL 2017
Bu kadrolar vatanını, milletini, insani değerleri bilen hayırlı adamlarla, kadınlarla dolacaktır.YIL 2018
Kadro? Kadro yok. Peki, Fetönün geçmiş tarihte istediği zaman açtırdığı on binlerce kişiyi güle oynaya 75 üstü, her tür puanla kariyer meslek sahibi yaptığı ve şimdilerde boş olan kadrolar nerede? Malum örgüt gider ayak binlerce VMY, binlerce GUY, binlerce uzman, müfettiş, denetçi atanmasını sağlarken ve onların doldurduğu kadrolar devlet eliyle tamamen boşaltılmış iken, bu kadrolar nerede? Bence koca bir İİBF/SBF ailesi olarak bizi geçmişte FETÖ kandırdı! Şimdilerde de idari ve siyasi otoritenin söz sahipleri! Biz hep kandırıldık, bu gidişle de hep kandırılmaya devam edeceğiz.İleri tarihlerde gelebilecek kadrolar içinde sakın ola kandırılmayın! Bilin ki bu ülkede sahipsiz kadrolar açılmaz, açılsa dahi sahipsizlere bu kadrolar verilmez!
-
@antimülakat hocam ağzınıza sağlık. Yazdıklarınızın eksiği var fazlası yok ,şimdiye kadar okuduğum en yerinde yorum. Hala bunların farkında olamayan varsa diyecek söz yok.
-
Düşünuyorum hani 90 alsam ne olcakti diye.Bu iki yilda 90 alip elenen cok kisi var.Mulakatta olmadi.Birde şimdi elimizdeki sınavlar gidiyor.Dguy guy mülakat tarihi belli olmuyor.Sayıstay dostlar 45 kisi aliyor idari hakimlik kaymakamlik mülakat kismi belimizi büküyor.A grubuna biz niye girdik.Kandırıldık.En kotu guy olursun sıkma canıni laflarina kandik.
-
GERÇEKTEN DE BELKİ KANDİRILDIK FETÖ TARAFİNDAN.BELKİDE DEVLETTE BÖYLE KADROLAR YOKTU.
-
Ogretmenler yine etkinlik yapmış trend olmuşlar neymiş kpss puanı ile atanacaklarmis mülakatla hakları yenmesinmış biz ne yapacaksak her yerde mülakat her yerde kurum sinavi kpss ilk aşama gibi oldu bize artık yıllarca insanlarin emekleri gidiyor burda bizi gören yok
-
Bayadır yazmıyordum foruma arkadaşlara moral olmayacağını bilerek yinede yazayım önceki sayfalarda bir şey belirtildi mi bilmiyorum fakat VDK da yeniden yapılanmaya gidiliyor biliyorsunuz Sn.Bakan açıkladı, Maliye Bakanlığında çok taş yerinden oynayacak gibi müfettiş ünvanının tamamen kaldırılması gündemde vs. haliyle bir ilanın daha mevcut konjonktürde belli değil yalnız 2 ay sonra olmayacak ünvan için sınav yapılması da mantıklı değil takdir edersiniz ki. Maalesef yine bekleme ve umutsuz süreç bir şeyler duyulursa bende yazarım buradan.
-
@ekeblad bide bilmiyolardı ki guy dguy vmy ye basvuran kişiler aynı kişilerdi vmy sınavının olması demek 200 kişi alınsa bile o 200 kişi guy ve dguya gelmeyecekti. büyük hata oldu
-
Kpss gir ilan bekle sonra sınavlar ertelensin,iptal olsun.Guy ilanı yılda 1 kereye mahsus gelsin o da mülakatı belirsiz.Bütün bunlar için Ank'ya git gel bir ton harcama yap,sınavlara ücret yatır.Daha yazarım da uzatmak istemiyorum bir sürü şey var.Bu kadar sorun varken de otur ders çalış öyle mi.Hepsini geçtim bunca şeyi kabullenmişiz ses,seda yok.Biz bu sorunları dile getirmedikçe bu sorunlar düzelmeyecek
-
@james-buchanan kardeş sen ne ara patladın ya. Araya kaynamışsın haberimiz olmamış. Atarlı iletilerini özlüyecez.
-
Bu işlerin sonunda a kadro alımları nereye kadar azalacak gerçekten sorgulamak gerek. Neredeyse taban düzeye düştü. Bu sene şu ana kadar her şeyi sonuçlanan sınav sanırım olmadı. Yıl sonuna kadar kaç tanesi sonuçlanır bilmek çok zor ama bildiğin tamamen kuruttular a kadroyu.
-
@antimülakat hocam bence o kadar karamsar olmayalım. Belki yeni yapılanma yüklü kadroları beraberinde getirir.
-
@marsiyal dün bakanın '' acı reçete'' açıklamasından sonra yüklü alım konusunda benim çok umudum kalmadı.