YDS/3 2018
-
Arkadaşlar hatirladığınız ve kesin emin olduğunuz soruları paylaşalım. Bir tane give up vardı sanırım ve bir tane offensively yaptim
-
@belliciste hocam akın facebook sayfasinda hepsi var 80 sorunun
-
gordum hocam simdi sagolun
-
Temel soru kitapçıkları yayınlandı. Oradan bakabilirsiniz.
-
sorular nasıldı? Son iki yıldır yds'lerin hiçbirine girmedim.
-
@kml bana zor geldi. İyi çalışmıştım oysa ki.
-
@just paragraflar mı uzundu? Yoksa şıklar mı çeldirici yani hangi açıdan zorlandınız?
-
@kml parağraf soruları çok zorlayıcı değildi. Ancak ilk bölümdeki gramer soruları zordu ve çeldirici şıklar da fazlaydı. Ben zamanı doğru kullanamadım göremediğim sorular oldu.
-
@just ilk girişiniz falansa normal ilerleyen sınavlarda düzeliyor. İlk girdiğim sınavda soru başı süre hesabı gibi bir yanlışa düştüm gözüm ikiye bir saate kaydı süre hiç yetişmemişti.
-
@kml beni üzen de ilk sınavım olmayışı puanım zaten var yükseltirim diye girdim ama boşa gitti.
-
Evet zordu, önceki sınavlardan kaç aldınız peki?
-
Açıklanmıştır.
-
Arkadaslar ben 50 aldım ama seviye belirleme sinavlarinda kurslarin 6-7 dogru yapan biriydim 0 dan 50 ye cektim diyebilirim 2-3 ayda haftada 3 gun calisarak fakat 70 almak malum gerekiyor bu puani yapan arkadaslardan tavsiye ve kaynak onerisi bekliyorum. Yardimci olursaniz sevinirim
-
Nihayet B seviyesine geçiş yaptım.. Erken açıkladı ösym ilginç..
-
@öğrenci sevincini paylaşıyorum ben de B ye geçtim sonunda, tebrik ederim sizi
-
B'ye gecen arkadaslari tebrik ediyorum. Ama bu yoldaki tecrubelerini paylasmalarini da isteriz tabii ki
-
@generalgeneral Ben de sizi tebrik ederim hocam.
-
Dostlar bu sınav için naçizane tavsiyelerinizi bekliyorum.
-
Kendim adıma konuşacak olursam eğitim dilim ingilizceydi dolayısıyla çok önceden b seviyesine ulaşmam lazımdı.Fakat mezuniyet sonrası kpss derken dil iyice köreliyor lisanstan da elde puan olmayınca epey uğraştırıyor. Halihazırda 73, 75 puanlarım vardı nihayet b seviyesine ulaştım bahara kısmetse a için zorlayabilirim.(atama durumuna göre)
Gelelim tavsiyelere: Dil olayı tamamen kişisel çabalama ile oluyor. İngilizce kursa da gitseniz, hazırlık da okusanız bu böyle.. Çabalama ve düzenli tekrar. Benim yds bazından tavsiyem bol bol okuma yapılması, Akındil kitapları bu konuda güzel gibi.. Günde 2-3 makale ama günlük mutlaka.. Çünkü çok çabuk kaybediliyor dil bilgisi.. Bunun haricinde internet siteleri takip edilebilir ve oradaki haberler okunabilir. Bu sitelerin hangileri oldugunu google de küçük bir araştırma sonucu bulabilirsiniz.... Yds günden güne zorlaşan bir sınav haline geldi.2 yıl önceki sınavlar bu kadar zor değildi sanıyorum. Dolayısıyla bir an önce puanı almaya bakmak lazım.Bunun haricinde sorusu olan herkes mesaj atabilir.
-
@thorstein-veblen hocsm ksynsk tavsiyesi olarak bu kitabı mutlaka kullan kelimeler yds'de en fazla çıkan kelimelerden seçilmiş. https://kitap.sorubankasi.net/Akin-Dil-Yargi-YDS-Konu-Anlatimi-Soru-Bankasi-Hazirlik-Seti-3-Kitap-Akin-Dil-Yargi-Yayinlari,PR-1698.html
Bir de grameri temel seviyede bilecek bir kaynak edinmelisiniz. Gerisi praitk yapmaya kalıyor, o yüzden bir kaynaktan mesela hurriyet daily news gibi günlük haber takip edip tureng yardımıyla anlamaya çalışın.