YDS/3 2018
-
@kml hocam şuan kaynak mevcut elimde ama problem şu ki ne kadar çok kelime bilsemde cümle çevirisini tam olarak yapamıyorum. Uzun ve complex cümlelerde oldukça zorlanıyorum.
-
@thorstein-veblen bunun için elinizde çevirisi mevcut metin varsa cümle cümle karşılaştırın. Mesela okuyun çevirin bir de cevaptaki çeviriye bakın cümle mantığını anlamanızı kolaylaştırıyor.
-
@kml öyle bir kaynak maalesef yok elimde önebireleceğiniz varsa çok faydalı olur.
-
@thorstein-veblen ilk başladığım zamanlarda bulmuştum ama şu an ben de hatırlayamıyorum Ankara'daysanız olgunlarda muhakkak bulursunuz. Değilseniz uygulamalara bakın olması lazım bu türden bir app.
-
@kml Ankara’da değilim maalesef çokça araştırdım fakat bulamadım yine de olur da aklınıza gelirse benimle paylaşın
-
@thorstein-veblen hocam tek tek cümle cevirisi şeklinde bir kaynak bilmiyorum ama Akın'ın "read for speed" kitabı metin+çeviri şeklinde. Kullanmadım ama iyidir diye düşünüyorum. Bi de youtube 'da Ankara Dil Akademisi'nin örnek videoları vardı bolca. Orada Ümit hoca cümle çevirileri yapıyordu, duruyordur muhtemelen, onlara da bi bakın isterseniz.
-
@möözun, içinde söyledi: YDS/3 2018
@thorstein-veblen hocam tek tek cümle cevirisi şeklinde bir kaynak bilmiyorum ama Akın'ın "read for speed" kitabı metin+çeviri şeklinde. Kullanmadım ama iyidir diye düşünüyorum. Bi de youtube 'da Ankara Dil Akademisi'nin örnek videoları vardı bolca. Orada Ümit hoca cümle çevirileri yapıyordu, duruyordur muhtemelen, onlara da bi bakın isterseniz.
@Thorstein-Veblen ek olarak EEC'nin vardı yinr metin+çeviri şeklinde ama metinler biraz ağır. İlk başta onunla başlamak biraz acı, elem ve keder yaratabilir :))
-
@thorstein-veblen Hocam, Akın Dil'in Read for Speed kitabını alın. Hem ilk başlarda kolay hem de çeviri tarzında. Aynı şekilde İrem Yayınları'nın Passagework Ön Hazırlık serisi birebirdir. Onlar bittikten sonra zaten vakıf olmuş olacaksınız. Ardından ODTÜ'nün More to Read kitaplarını okuyun. Genel olarak pek sıkıntınız kalmaz.
-
İngilizce öğrenmeye başlamam barda çalışmayla oldu ve işim gereği her gün yeni kelime öğrenmeye çalıştım ve bu öğrendiğim kelimeleri de yabancılarla konuşurken kullanmaya çalıştım, tabi bu sadece yazları olabiliyordu ama yabancı dizi ve film izlemeyi seviyorum ve ingilizce altyazılı izleyip ( sürekli durdurup kelime anlamı bakmak izlediğim şeyden zevk almamı engellese de ) bilmediğim bütün kelimelerin anlamlarını not aldım, bu sayede kelimeleri konsept içince öğrenmiş oldum. bu da akılda kalıcılığı sağladı
Bence en büyük eksiklik de konsept içinde öğrenmemek
Kitaptan çalışmadım hiç ama genelde akın dilin kitaplarını kullananlar memnun -
@kml reading words kitabını mı tavsiye ediyorsunuz?
-
@josborne aynen bir de mini sözlük var yine aynı yayınlardan bence çok güzel.
-
@kml başlangıç için ağır olmasın.
-
@josborne hiç girdini mi? YDS, YÖKDİL veya benzeri bir sınava?
-
@kml yds'ye girdim salladım çıktım. zor sınav.
-
@josborne başlangıç için biraz inatçı davranmanız gerek. Başka sıkılacaksınız mutlaka ama biraz ilgili olursanız bu kaynaklar sizi bir yere taşır.
-
@kml sizin yds'niz kaç?
-
@simón-bolívar 75 var uzun süredir tekrar girmedim.
-
@kml ne kadar çalıştınız sınava?
-
@simón-bolívar sınav odaklı hiç çalışmadım desem yeridir. İnglizce öğrenmek için çalıştım ama 6 ayda sıfırdan yapılabilir.
-
@kml ingilizce altyapınız var mıydı önceden?