TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı

KPSS A
    2019 göç uzman yardımcılığı sınavı
    345
    3699
    686516
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • M
      Metehan Son düzenleyen:

iştirak te hangisi yanlıştır eşitlik ilkesi

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • G
        gossen @SonMaliyeci Son düzenleyen:

@sonmaliyeci doğru hocam kanuna baktım cevap 0,5'li olan şık. Kanunda %2 ibaresi var

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • M
          Metehan Son düzenleyen:

Ceza kanunlarının zaman bakımından uygulanması sorusu vardı

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • G
            gossen @Metehan Son düzenleyen:

@metehan zincirleme suç ilk suçun işlendiği ana göre şıkkı

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • C
              Ceteris Hazine ve Maliye Bakanlığı Yasaklı @Mahlaki Son düzenleyen:

@mahlaki Hocam gönderdiğiniz 61. sorunun cevabı sendika kurmak olması gerekiyor. Yukarıda kanun maddesini atmıştım. Sendika kuramaz ama üye olabilir diyordu.

Mahlaki 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • M
                Metehan @gossen Son düzenleyen:

@gossen evet bende onu yapmıştım 100 e tamamlayalım diye aklıma geldikçe yazıyorum 🙂

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • E
                  ezo Son düzenleyen:

Yanlış sorulara nasıl itiraz edilecek, Üniversite soruları yayınlamıyor anladığım kadarıyla?

• G
                    Gresham T. Son düzenleyen:

Neo realizm:Kennet waltz

• B
                      biriibfli Son düzenleyen:

100 e tamamlanmadan bir suru yanlisim cikti ben 70i gecemiycem 😞

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • B
                        bucalı @beveridge eğrisi Son düzenleyen:

@beveridge-eğrisi hocam devlet hava meydanları işletmesi kit’tir İdt değil bence cevap DHMİ

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                        • T
                          Teklif eğrisi Son düzenleyen:

DHMI idt degildir kik tir.

• M
                            Metehan Son düzenleyen:

uluslararası antlaşmalarda bir ülkenin bazı maddelere uymuyacağı yönönünde .... sorusu çekince dedim

• G
                              Gresham T. @Metehan Son düzenleyen:

@metehan diğer bir şikta da iştirake teşebbüs olur gibi bi şeydi ben de onu yaptım.

M B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • M
                                Metehan @Gresham T. Son düzenleyen:

@gresham-t cevap eşitlik sanırım çünkü herkes kendi kusuruna göre cezalandırılır

• Mahlaki
                                  Mahlaki Hazine ve Maliye Bakanlığı @Ceteris Son düzenleyen:

@ceteris doğrudur hocam ama hatırladığım hangisi izne tabidir diye sorulmuştu soruda

• B
                                    bindokuzyüz3 @Gresham T. Son düzenleyen:

@gresham-t istirakten bahsedebilmek için en az teşebbüs aşamasında kalmak diyordu bunda sorun yok hocam cevap istirakte eşitlik olur diyen sık eşitlik olmaz çünku iştirak altında suç işleyen kisiler kendi kusuru oranında sorumlu olur.mesela birini birlikte dövmek istediğimizde dövdüğümüzde iştirak olur ama ben tutar adama hakaret edersem sen hakaret suçunun faili olmazsın ben olurum

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • E
                                      eyll @Nahl Son düzenleyen:

@aroma hocam şu çarpan sorusu 5 dediğiniz soru tam olarak nasıldı ben bir türlü o soruyu hatırlayamadım

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • Mahlaki
                                        Mahlaki Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

2018 - İl göç uzman yardımcılığı soruları
                                        Doğru cevaplar bulunmaya çalışılarak hazırlanmıştır ama
                                        KESİN DOĞRU CEVAPLAR DEĞİLDİR .
                                        HATIRLATMA AMAÇLIDIR !!!

1.Reel kamu harcaması çarpanı -- 5
                                        2.Tüketici rantı kaçtır -- 400
                                        3.Gülhane hat. hum. -- 1839
                                        4.Nobel ödülü almayan -- ?
                                        5.GATT sorusu -- bölgesel ticaret
                                        6.Seçimlerin yenilenmesi -- ÜTS 3/5(360)
                                        7.2019 büyüme -enf. hedefi -- 2.5 ve 15.3
                                        8.Yabancıların mülkiyet edinemsi ile ilgili soru -- ? ( mütekabiliyet var)
                                        9.Kar amcı güden devlet kuruluşu (İDT) sorusu -- Toprak mahsülleri
                                        10.AB sürecinde Ankara Antlaşması imzalama 1963-- yürürlüğe giriş 1964 hangisini soruyordu hatırlayamadım.
                                        11.Suriye sorunu (Astana) -- Kazakistan - Rusya ve İran
                                        12.NATO'nun kurucusu olmayan ülke -- İspanya
                                        13.Kömür birliği sorusu -- Almanya- fransa
                                        14.UA ilişkilerin konusu değildir -- Varoluşculuk
                                        15.Hiyerarşinin emeli olan anayasanın 137. maddesi kenar başlığı-- Kanunsuz emir
                                        16.Anayasada geçmeyen yerel yönetim -- ? il , ilçe, belediye,köy ,yöreselbirlik
                                        17.Hangi durumda IS sola kaday -- otonom yatırımın azalması
                                        18.LRAC sorusu -- ?
                                        19.Hangisinde çalışma izni alman gerkemez -- ? uzun dönem ikamet izni
                                        20.Artan maliyet durumunda -- MC>ATC
                                        21.1 yılda 6 ay , 5 yılda 1 yıl
                                        22.Mületci nerede olan olaylar sonucu gelenlere denilir diye sormuştu-- Avrupa
                                        23.İkamet izini kaç gün içinde sonuçlanmalıdır -- 90 gün
                                        24.Yönetim bilimi ilk nezaman bir disiplin oalrak ortaya çıktı-- ? 18.yy
                                        25.Maastrict Kriterleri sorusu -- ? %3 lü oaln şık yaptım
                                        26.36 ülkenini olduğu ekonmik sosyal vs.. -- OECD
                                        27.Tam sermaye hareketliliğinde GMP uygulanırsa -- ??
                                        28.Keynesyen iktisadi görüş ne ile zayıfladı -- Stagflasyon
                                        29.Reel faiz oranı artarsa -- Tasarruflar artar
                                        30.Merkez bankasının amacı değilir -- Bütçe dengesi
                                        31.24 ocak kararları sorusu -- ? 1ve 3 yaptım
                                        32.NAFTA üyesi -- Meksika
                                        33.Gini katsayısına göre en adaletsiz -- Brezilya
                                        34.Kelloy paktı- savaşa girmeme
                                        35.Ölüm tehlikesi içinde kaybolma -- Gaiplik - sulh huk.
                                        36.Sosyal hak değildir -- Kamu görevine girebilme
                                        37.Mutlak butlan değilir-- Kurucu unsurların esik olması
                                        38.Tek taraflı hukuki işlem - Vasiyet
                                        39.Tam iki tarafa borç yükleyen -- Munzam zarar gibi bişey vardı.
                                        ( aynen ifa + gecikme tazminatı ,menfi zarar , müspet zarar var)
                                        40.Liberalizm sorusu -- kamusal mülkiyet
                                        41.Birleşmiş Milletlerde savaşa karşı hızlı ve esnek çözüm -- ? BM sekreteri
                                        42.Tüketiminde rekabet edilemeyen ve dışlanamayan mal -- Tam kamusal
                                        43. Hangisi gelir dağılımında adaleti daha iyi sağlar -- ? Transfer harcamaları
                                        44.Düzenli göçele kim ilgilenir -- Yabancılar Daire Baş.
                                        45.Harcamalara katılma payı sorusu -- ? Belediyenin sürekli geliri gibi bir şık vardı
                                        46.Mali his iptali hangi vergide daha çoktur -- KDV
                                        47.Borçlanma ile kim ilgilenir -- Hazine ve Maliye Bakanlığı
                                        48.Sağlık, eğitim, güvenlik şeklinde sınıflandırma -- Fonskiyonel sınıflandırma
                                        49.Türkiye'nin kurucusu olduğu -- AGİT
                                        50.Siyasi partiler hangisini yapmaz gibi bişeydi -- ? Siyasi krize yol açmak
                                        51.Hangisi demokrasinin temelini özgür seçimlere dayandırmıştır -- ?
                                        52.Genel kullanılan oran -- Kamu harcamaları / GSYİH
                                        53.ülkede yabancı yok ve ülke dışında üretim yapanlar var -- GSMH>GSYİH
                                        54.GMP ve DPP aynı anda uygulanır -- STAGFLASYON
                                        55.TBMM başkanlar kurulunda yoktur-- komsiyonlu şık
                                        56.Çift dipli resesyon -- 2008-2009 ABD krizi ( hocama sordum kesin dedi)
                                        57.Klasiklerle ilgili soru -- Svunma harcamaları
                                        58.Negatif dışsallık içselleştirilirse -- Fiyarlar artar, üretim azalır.
                                        59.Fransız ihtilalinedeni değildir -- ? Burjuvanın zayıflaması
                                        60.İzin alınması gerkir sorusu -- Dernekler ( dışişlerinden izin almalı)
                                        61. Politka çatışması yoktur-- Gelir dağılımında adalet ve büyümede
                                        (diğer şık gelir dağılımında adalet ve büyümede ARTIŞ olanı yapmadım)
                                        62.Piyasa başarısızlıklarını ele alır -- Neoklasik
                                        63. 7xK^0.5 x L^0.5 ise K=49 L=16 -- 140
                                        64.Hangisi yabancılara verilmesi zorunlu bir haktır gibisinden bir soru vardı -- ? ülkeyi terk (çıkış izni )
                                        65.Hangisine ikamet izni verilemez -- anne ile ilgili olan şık
                                        66.Kamu harcamalarının gerçek artışı -- Önceki yıla göre reel kamu harcamalarının oranının artması
                                        67. 2. dünya savaşı sonrası Doğu ve Batı bloğunda savaş olması korkusu olarak nitelenen durumun adı -- soğuk savaş
                                        68. c=0.8 ,500 vergi artışı sonucu Y ne olur -- 2000br azalır
                                        69.Hangisi doğru değildir. -- Haksız tahrik cezayı kaldırır.
                                        70.Hangisi doğru değildir.--zincirleme suçtan ilk suçtan ceza verilir.
                                        71.Tam istihamda olan ekonomi de genişletici politikada.reel hasıla değişmez fiyatlar artar.
                                        72.Yabancıların sosyal hakları nasıl düzenlenir -- uluslarası hukuka uygun kanunla.
                                        73. Göç sonucu yerleşmeler ne ile sınırlanabilir tarzında bir soru vardı
                                        74.Turizm teşvik kanunu na göre %10 a kadar yabancı çalıştırma sorusu-- izin ve kontenjan
                                        75.Uluslararası antlaşmalarda bir ülkenin bazı maddelere uymuyacağı yönönünde -- çekince

Ekleme yapabilirsiniz.

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • Mahlaki
                                          Mahlaki Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

yazanları ve aroma hocamın paylaşımı da ekledim.

• B
                                            biriibfli Son düzenleyen:

Ben onu azmettiren sucun cezasiyla cezalandirilir yaptim sanki azmettirmede ceza artirilarak veriliyodu aklimda oyle kalmis yanlis olabilir

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 76
                                            • 77
                                            • 78
                                            • 79
                                            • 80
                                            • 184
                                            • 185
                                            • 78 / 185
                                            • İlk ileti