TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı

KPSS A
    2019 göç uzman yardımcılığı sınavı
    345
    3699
    701336
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • G
      Gresham T. @muzgor Son düzenleyen:

@muzgor shumpeter 'li soruyu ben tamamen salladım da o soru da ne soruluyordu?

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • Mahlaki
        Mahlaki Hazine ve Maliye Bakanlığı @Gresham T. Son düzenleyen:

@gresham-t bende son anda değiştirip amacı yaşam standartlarını yükseltmek yaptım ama yasin çobanım kitabında bakınca gördüm amaçları arasında var cevap bölgesel ticarete izin verir olcak

G M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • M
          muzgor @Gresham T. Son düzenleyen:

@gresham-t rekabet falan diyordu

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • Mahlaki

@gresham-t burke yaptım onu sen yazınca işaretlediğim şıkkı hatırladım : D

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • G
              Gresham T. @Mahlaki Son düzenleyen:

@mahlaki "izin" dediyse eğer yanlış olabilir. Onların tekelinde değil zira. Zatem.ozel bi orgut Düzenler, yardımcı olur gibi bi şeyse doğrudur ama.

Mahlaki 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • G

@mahlaki ben de Burke dedim ama emin degilim Marx zaten degildir dedim, diger siklar hakkinda bilgim yoktu kafami J.Locke karıştırdı.

• M
                  muzgor @Mahlaki Son düzenleyen:

@mahlaki diğer şıklarda ne diyordu

• Mahlaki

@gresham-t malesed hatırlayamıyorum tam olarak hocam

• Mahlaki
                      Mahlaki Hazine ve Maliye Bakanlığı @muzgor Son düzenleyen:

@muzgor hatırlamıyorum malesef

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • M

@mahlaki sizce ne zaman açıklanır hocam

Mahlaki G 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • Mahlaki

@gresham-t hocam burkeye baktım ingiliz devlet adamıymış... Ne olur cevap bilmiyorum ama lock unda demokrasi ile ilgili pel söylemi olduğunu hatırlamıyorum

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • Mahlaki

@muzgor hocam hiç belli olmaz bu işler biliyosunuz ama inşallah en geç yarın açıklayıp uzatmazlar işi 🙂

• G

@mahlaki Evet hatta dün bi makalede gördüm seçimlerle ilgili bahsediyormuş net olarak sınavdaki ifadesini görmedim ama ona yakın şeyler söylemiş o olabilir belki

• Mahlaki
                                Mahlaki Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

2018 - İl göç uzman yardımcılığı soruları
                                Doğru cevaplar bulunmaya çalışılarak hazırlanmıştır ama
                                KESİN DOĞRU CEVAPLAR DEĞİLDİR .
                                HATIRLATMA AMAÇLIDIR !!!

1.Reel kamu harcaması çarpanı -- 5
                                2.Tüketici rantı kaçtır -- 400
                                3.Gülhane hat. hum. -- 1839
                                4.Nobel ödülü almayan -- ?
                                5.GATT sorusu -- bölgesel ticaret
                                6.Seçimlerin yenilenmesi -- ÜTS 3/5(360)
                                7.2019 büyüme -enf. hedefi -- 2.5 ve 15.3
                                8.Yabancıların mülkiyet edinmesi ile ilgili soru -- ? ( mütekabiliyet var)
                                9.Kar amacı güden devlet kuruluşu (İDT) değildir sorusu -- DHMİ
                                10.AB sürecinde Ankara Antlaşması imzalama 1963-- yürürlüğe giriş 1964 hangisini soruyordu hatırlayamadım.
                                11.Suriye sorunu (Astana) -- Kazakistan - Rusya ve İran
                                12.NATO'nun kurucusu olmayan ülke -- İspanya
                                13.Kömür birliği sorusu -- Almanya- fransa
                                14.UA ilişkilerin konusu değildir -- Varoluşçuluk
                                15.Hiyerarşinin emeli olan anayasanın 137. maddesi kenar başlığı-- Kanunsuz emir
                                16.Anayasada geçmeyen yerel yönetim -- ? il , ilçe, belediye,köy ,bölgesel birlik
                                17.Hangi durumda IS sola kayar -- otonom yatırımın azalması
                                18.LRAC sorusu -- ?
                                19.Hangisinde çalışma izni alman gerekmez -- ? uzun dönem ikamet izni
                                20.Artan maliyet durumunda -- MC>ATC
                                21.1 yılda 6 ay , 5 yılda 1 yıl
                                22.Mületci nerede olan olaylar sonucu gelenlere denilir diye sormuştu-- Avrupa
                                23.İkamet izini kaç gün içinde sonuçlanmalıdır -- 90 gün
                                24.Yönetim bilimi ilk nezaman bir disiplin oalrak ortaya çıktı-- 19.yy(kesin cevap)
                                25.Maastrict Kriterleri sorusu -- ? %3 lü olan şık yaptım
                                26.36 ülkenini olduğu ekonmik sosyal vs.. -- OECD
                                27.Tam sermaye hareketliliğinde GMP uygulanırsa -- ??
                                28.Keynesyen iktisadi görüş ne ile zayıfladı -- Stagflasyon
                                29.Reel faiz oranı artarsa -- Tasarruflar artar
                                30.Merkez bankasının amacı değilir -- Bütçe dengesi
                                31.24 ocak kararları sorusu -- ? 1ve 3 yaptım
                                32.NAFTA üyesi -- Meksika
                                33.Gini katsayısına göre en adaletsiz -- Brezilya
                                34.Kellog paktı- savaşa girmeme
                                35.Ölüm tehlikesi içinde kaybolma -- Gaiplik - sulh huk.
                                36.Sosyal hak değildir -- Kamu görevine girebilme
                                37.Mutlak butlan değilir-- Kurucu unsurların esik olması
                                38.Tek taraflı hukuki işlem - Vasiyet
                                39.Tam iki tarafa borç yükleyen -- Munzam zarar gibi bişey vardı.
                                ( aynen ifa + gecikme tazminatı ,menfi zarar , müspet zarar var)
                                40.Liberalizm sorusu -- kamusal mülkiyet
                                41.Birleşmiş Milletlerde savaşa karşı hızlı ve esnek çözüm -- ? BM güvenlik konseyi
                                42.Tüketiminde rekabet edilemeyen ve dışlanamayan mal -- Tam kamusal
                                43. Hangisi gelir dağılımında adaleti daha iyi sağlar -- ? Transfer harcamaları
                                44.Düzenli göçle kim ilgilenir -- Yabancılar Daire Baş.
                                45.Harcamalara katılma payı sorusu -- ? Belediyenin sürekli geliri gibi bir şık vardı
                                46.Mali his iptali hangi vergide daha çoktur -- KDV
                                47.Borçlanma ile kim ilgilenir -- Hazine ve Maliye Bakanlığı
                                48.Sağlık, eğitim, güvenlik şeklinde sınıflandırma -- Fonksiyonel sınıflandırma
                                49.Türkiye'nin kurucusu olduğu -- AGİT
                                50.Siyasi partiler hangisini yapmaz gibi bişeydi -- ? Siyasi krize yol açmak
                                51.Hangisi demokrasinin temelini özgür seçimlere dayandırmıştır -- ?
                                52.Genel kullanılan oran -- Kamu harcamaları / GSYİH
                                53.ülkede yabancı yok ve ülke dışında üretim yapanlar var -- GSMH>GSYİH
                                54.GMP ve DPP aynı anda uygulanır -- STAGFLASYON
                                55.TBMM başkanlar kurulunda yoktur-- komsiyonlu şık
                                56.Çift dipli resesyon -- 2008-2009 ABD krizi ( hocama sordum kesin dedi)
                                57.Klasiklerle ilgili soru -- Savunma harcamaları
                                58.Negatif dışsallık içselleştirilirse -- Fiyatlar artar, üretim azalır.
                                59.Fransız ihtilalinin nedeni değildir -- ? Burjuvanın zayıflaması
                                60.İzin alınması gerkir sorusu -- Dernekler ( dışişlerinden izin almalı)
                                61. Politka çatışması yoktur-- Gelir dağılımında adalet ve büyümede
                                (diğer şık gelir dağılımında adalet ve büyümede ARTIŞ olanı yapmadım)
                                62.Piyasa başarısızlıklarını ele alır -- Neoklasik
                                63. 7xK^0.5 x L^0.5 ise K=49 L=16 -- 140
                                64.Hangisi yabancılara verilmesi zorunlu bir haktır gibisinden bir soru vardı -- ? ülkeyi terk (çıkış izni )
                                65.Hangisine ikamet izni verilemez -- anne ile ilgili olan şık
                                66.Kamu harcamalarının gerçek artışı -- Önceki yıla göre reel kamu harcamalarının oranının artması
                                67. 2. dünya savaşı sonrası Doğu ve Batı bloğunda savaş olması korkusu olarak nitelenen durumun adı -- soğuk savaş
                                68. c=0.8 ,500 vergi artışı sonucu Y ne olur -- 2000br azalır
                                69.Hangisi doğru değildir. -- Haksız tahrik cezayı kaldırır.
                                70.Hangisi doğru değildir.--zincirleme suçtan ilk suçtan ceza verilir.
                                71.Tam istihamda olan ekonomi de genişletici politikada.reel hasıla değişmez fiyatlar artar.
                                72.Yabancıların sosyal hakları nasıl düzenlenir -- uluslarası hukuka uygun kanunla.
                                73. Göç sonucu yerleşmeler ne ile sınırlanabilir tarzında bir soru vardı
                                74.Turizm teşvik kanunu na göre %10 a kadar yabancı çalıştırma sorusu-- izin ve kontenjan
                                75.Uluslararası antlaşmalarda bir ülkenin bazı maddelere uymuyacağı yönönünde -- çekince
                                76. Vergi ve harç arasındaki fark - vergi karşılıksızdır.
                                77.Neorealizmin kurucusu kimdir --. Kenneth walts
                                78.Uluslararsi entegre soru -- İhracatı arttırıp ithalatı azaltmak
                                79.Yönetim biliminin özelliği değildir --- Sosyal bir bilim degildir
                                80.Ddk hangisini denetleyemez . -- Yargi organlari
                                81.Devletin 2020 de 5 g internet getirerek daha hızlı ve daha ucuza hizmet sunması ve girişimci X ' in bu hizmetten faydalanması nasıl bir dışsallıktır.-- ? Üreticiden Tüketiciye pozitif dışsallık.
                                82. Resesyon ve aşırı enflasyon sonucu AD eğrisinin konumu ne olur. -- ? AD sola kayar
                                83. Vize muafiyetinin tanımı
                                84. Kamu harcamaları sonucu oluşan dışlama etksinin neyi dışladığı soruluyordu - Özel sektör yatırımları
                                85.İştirakle ilgili yanlış olanı soruyordu.-- İştirakçiler eşit ceza alır şıkkı yanlıştı.
                                86.Hukuk boşluğu sorusu
                                87.Kayıtsızlık eğrisi varsayımında X malı kullanım miktarı arttırılıp Y malı kullanım miktarı azaltılırsa MUx/MUy nasıl değişir - Azalır.
                                88.Uluslararasi degerlendirme komisyonu diye bi cevap vardi
                                89.Hangisi sınır dışı edilebilir. -- AB vatandaşları.
                                90.Hangisi ülkenin sınırları içinde sayılır -- ? kara suları
                                91. neoklasik ozelliklerini soruyordu. Yukardan asagi iletisim vardi şıklarda.
                                92. CBK kararı ile kurulan --? Göç kurulu
                                93. Hangisi ikamette kesinti sayılmaz -- verilen seyahat belgesiyle yapılan turistlik amaçlı gezi

Ekleme yapabilirsiniz.

M G G B A 6 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • G

@muzgor kurumu arayıp öğrenebiliriz belki ya da direkt üniversiteyi mı arasak 🙂

• M

@mahlaki bir tane cevabı mavi kart olan soru vardı

G Mahlaki 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • G

@mahlaki 65.inci soruda anne ile olan sık neydi tam olarak. Ben onu yabancının türk eşinden boşanması yaptım

Mahlaki F 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • G

@muzgor Evet böyle bi soru da vardı.

• Mahlaki
                                          Mahlaki Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

Son hali bu arkadaşlar emin olmadığım cevap çok kendimce bi hasaplama yaptım Yanlışlarım toplam 23(13ü kesin 10 u şüpheli) tane doğrularım 69 (61 kesin 8 şüpheli) tane tabi bunlar kendimce hesabım, sizin durumlar nasıl?

• Mahlaki

@muzgor hocam o soruya uzun dönem ikamet izni dedim belirsiz cevap mavi kartta olabilir

• 1
                                            • 2
                                            • 85
                                            • 86
                                            • 87
                                            • 88
                                            • 89
                                            • 184
                                            • 185
                                            • 87 / 185
                                            • İlk ileti