YTB, TİKA, Maarif Vakfı..
-
@titoizm Hocam detaylı bilgiyi verin bence
çünkü zaten çok çok az alım yapıyorlar 4 kamu yönetimi 3 uluslararası ilişkiler vb. pek beklentimiz yok zaten ama telaşlarını merak ettim
-
@öğrenci ben de açıkcası tasarruf olayından ötürü iki kurumda alım toplam 6-7yi geçmez diye düşünüyodum.
-
@hacım Hocam bu tür kurumlar çok eleman almıyor zaten çok tasarruf gerektirecek bir yönleri yok personel alımı yönünden. De sanırım başka mevzular varmış üsteki iletilerden anlasılan
-
@öğrenci o durumları ben de merak ettim hocam @titoizm
-
@hacım @öğrenci valla foruma üye olduğum zamanlarda da buraya bir kurumun içerisinden bilgi verdim çok ciddi sıkıntı oldu. o yüzden gerçekten ama gerçekten yazmamam gerekiyor.
anlayışınız için teşekkür eder, ilan beklememenizi tavsiye ederim
-
@titoizm Özel mesaj ile paylaşın hocam sadece merak ettik
Zaten yıl sonu geldi 2019'a belki...
-
@öğrenci katılıyorum Hocam.
@titoizm
Tabi sizi de zor durumda bırakmak istemeyiz ama mümkünse özelden öğrenmek isteriz. Siz de az çok bilirsiniz bu süreçleri, insanın içinde az da olsa bir umut oluyor. Yardımcı olursanız o umudumuzu siliveririz -
@öğrenci @hacım özelden söyleyince yine yayılmış oluyor
umut olmasın içinizde. gerçekten, özür dilerim gençler
her iki kurumu yıllardan beri takip eden, çalışan arkadaşları olan ve çalışmak isteyen biri olarak ben de umudumu yitirdim ne yazık ki.
-
@titoizm Peki hocam
-
@öğrenci @hacım kasım'da ilan bekliyordum, geldiğimiz nokta resmen game over oldu
sağlık olsun hepimize başarılar arkadaşlar..
-
@titoizm Dış işlerine bağlanması beklenen bir kurum Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlanmasıyla bir şeylerin ters gideceği belliydi hocam.Hayırlısı olsun artık...
-
@titoizm peki hocam Dışişleri Meslek memurluğu ile ilgili var mı bi duyumun ? Bununla ilgili de duymuşsundur belki
Kısa süre önce konsolosluk için alım yapmışlardı ama... -
@hacım hocam valla kurumun çok ihtiyacı var personele. Her sene sonu ilan geliyordu, bu seneyi es geçtiler.. 2019da ilan gelir gelmez gibi herhangi bir duyumum yok maalesef.
-
@titoizm Bunu anlamıyorum gerçekten hocam... Kurumun üçte ikisi ihraç edilmiş fakat alınan sayılara bakıyorum sanki hiç kimse ihraç edilmemiş gibi..
-
@öğrenci evet.. Gerçekten ilginç
-
@öğrenci @hacım bu ay resmi gazetede 2 kere (bir tanesi bugün) dışişleri sınav yönetmeliği yayımlandı, konu biraz daha netleştiği için söylüyorum, şahsi görüşüm, Mart olmadan ilan gelecek.
-
@titoizm evet yönetmeliği ben de az önce gördüm. Genelde böyle yönetmeliklerden sonra çok sürmüyor ilanın gelmesi. Ama yönetmelikte bir yenilik/değişiklik göremedim.
Zaten o şekilde almıyor muydu bakanlık -
@hacım Aynen bunu soracaktım ben de pek bir değişiklik göremedim. Keşke şu yds'si b grubu olanlar dahil olmak üzere herkesi sınava alsalar ya.
-
@öğrenci Zaten alımlar da biraz saçma açıkcası.
Dilleri ayırıp sıralama yapmıyor, karışık şekilde en iyi puana göre sıralıyor. Ve ingilizce dışındaki dillerle girenden belli bir puan İngilizce istiyor.
Halbuki diğer dili çok iyi olan bir adam, İngilizce'den 50 puan alıyorsa ben bu adamı alırım, İngilizce'sini geliştiririm. Al sana vasıflı, 2 dil bilen bir eleman.. -
Öncelikle bu başlıkta yazdığım kendimce net cümleler yüzünden özür dilerim.
Tika'da yakın zamanda birkaç uzman büyükelçi olmuş, birkaç da emeklilik durumu var, boş kadroları yıl bitmeden acilen dolduralım diye hemen talepte bulunulmuş.. Normalde 2019 dahil ilan gelmeyecekti..
Ytb konusunda sağlıklı bilgiye ulaşamadım, neden ilan geldiğini anlamaya çalışıyorum..