TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    aralık 2018 i̇dari yargı hakimliği
    280
    3899
    936932
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Mehmetemir
      Mehmetemir @yamandede Son düzenleyen:

Sözleşme vaadleri aslında önsözleşmedir...

İstisnası : alacağın devri vaadi-ibra sözleşmesi vaadi gibi direk tasarruf işlemlerini vaad etmek...

Bunların asıl sözleşmeleri tasarruf sözleşmesi olduğundan bunlarda vaad ön sözleşme değil birer taahhüt işlemi...

Hayırlı geceler...

🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Allah, sürecin sonunda tüm kardeşlerimizin yüzünün güldüğü sınav sonucunu herkese nasip etsin İnşAllah...
      Dualar tüm kardeşlerimiz için...

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
      • L
        live the moment @Mehmetemir Son düzenleyen:

@mehmetemir Cok tesekkur ederim öyle guzel ifade etmişsiniz ki uzerine daha da bir sey soylemekten haya ediyorum. Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasin,başarilar hepinize😊

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • L
          live the moment @Prof. Son düzenleyen:

@prof Aynen öyle cok tesekkurler👍

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • L
            live the moment @vamos Son düzenleyen:

@vamos sonradan hukuka ilgi duymakla alakali sayin hocam. Vicdanli doktorlar yetistirmeye calisiyoruz simdilik😊

• Ç
              çıkmadıkcandan @sinavsinavv Son düzenleyen:

@sinavsinavv hocam korktum resmen sınav kolay mıydı ? Bu netle önünüzde baya kişi de varmış . Son iki günde resmen geçmiyor 🙂

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • T
                toranj Yasaklı @sinavsinavv Son düzenleyen:

@sinavsinavv sınav direkt 90 la kapatacak heralde. maşallah hocam

• D
                  diriliss Son düzenleyen:

Arkadaşlar şu sorularıma cevap verebilir misiniz net bi şekilde,

1. Özel usulsüzlük cezasında tarhiyat öncesi uzlaşma olur mu ?

2)Cezada indirim oranları ne kadar vergi ziyaı ve usulsüzlükler için ?

3)Risturn kalktı mı ?

4)Son olarak hmk süre tablosuna nasıl ulaşabilirim ?

Cevaplayan olursa çok sevinirim aklımda kaldı bunlar.

Ç mr.aday 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • Ç
                    çıkmadıkcandan @diriliss Son düzenleyen:

@diriliss risturn istisnası kalktı. Artık sadece vergi ziyaı cezasinda oluyor uzlaşma

• mr.aday
                      mr.aday @diriliss Son düzenleyen:

@diriliss Vergiye ilişkin cezalardan sadece vergi ziyaı uzlaşmaya tabi tarhiyat öncesi ve sonrası için.
                      Risturn olarak sanırım sadece Tüketim kooperatiflerine ilişkin risturn uygulaması devam ediyor.

• Ç
                        çıkmadıkcandan @diriliss Son düzenleyen:

@diriliss indirim vergi ziyaında ilk sefer 1/2 ikinci sefer 1/3 , usulsüzlükte 1/2 önceden 1/3 idi yeni değişti.

• F
                          FC Real GDP Son düzenleyen:

alt metni

son adli hakimlik sorusu, cevap 1,2,3 olması gerekmiyor mu.

Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın.

N Mehmetemir T 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • N
                            numerusclauses @FC Real GDP Son düzenleyen:

@fc-real-gdp kötü niyetli zenginleşen zorunlu giderleri talep edebilir o nedenle C olacak

• A
                              alp9292 Son düzenleyen:

1982 anayasasinda meclis sorusturmasi hakkinda siyasi partiler gorusme yapamaz diye bi hükümmü var gecmis sayfalarda rasladim kafam karisti biraz.

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • Mehmetemir
                                Mehmetemir @FC Real GDP Son düzenleyen:

@fc-real-gdp hocam şöyle kötü niyetli zenginleşen sadece zorunlu masrafları isteyebilir..

Faydalı olanları ise isteyemez ama geri verme zamanındaki değer artışı isteyebilir...
                                Bu sadece faydalı için geçerli o yüzden 2. öncül yanlış...

Allah, sürecin sonunda tüm kardeşlerimizin yüzünün güldüğü sınav sonucunu herkese nasip etsin İnşAllah...

F 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                • S
                                  sinavsinavv @çıkmadıkcandan Son düzenleyen:

@çıkmadıkcandan sınav bana kalırsa basitti monopol mihenke göre hatta 3 tane soru hatalıydı kanaatimce sonradan mevzuattan da baktım ama cevap anahtarında düzenleme yapmamışlar. Monopol denemelerinde 78 83 arası yapıyordum moral kaynağı oldu açıkçası son zamanda güzel bir denemeydi.

Ç 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • F
                                    FC Real GDP @Mehmetemir Son düzenleyen:

@mehmetemir hocam anladım sağ olun. kanunda "Zenginleşen iyiniyetli değilse, zorunlu giderlerinin ve yararlı giderlerinden sadece geri
                                    verme zamanında mevcut olan değer artışının ödenmesini isteyebilir." diye geçiyor. ben öncülde yazanın farkını anlayamamıştım. ösym pis kelime oyunu yapmış, monopole taş atanlar utansın 🙂

Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın.

• Ç
                                      çıkmadıkcandan @sinavsinavv Son düzenleyen:

@sinavsinavv helal olsun hocam monopol herkes zor diyor. Ben orta gelir tuzağında ki Türkiye gibiyim. Belli bir doğru sayısını bir türlü geçemiyorum. Bir yeri düzeltiyorum başka yer gidiyor. 2 ay önce kesin ilk 50 de kazanırım derken şimdi İnşallah kazanırım diyorum:) hakkımızda hayırlısı olsun.

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • T
                                        toranj Yasaklı @FC Real GDP Son düzenleyen:

@fc-real-gdp hocam 2 yok. ama o cümle mahsupla ilgili olan kısımda geçiyor diye hatırlıyorum.yani kötü niyetli zenginleşenin bir tazmin borcu varsa yaptığı giderler sebebiyle oluşan değer fazlasından düşebiliyor

F 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • Mehmetemir
                                          Mehmetemir @alp9292 Son düzenleyen:

@alp9292 hocam bu konuyu baya tartıştık kesin olan şu var..

Anayasa da yer alan meclis soruşturması hakkında karar alamaz hükmü kaldırıldı ama İçtüzükte hâlâ duruyor eski düzenleme..

• Ç
                                            çıkmadıkcandan Son düzenleyen:

2018 yılı değişikliği : hüküm aleyhine AİHM yapılan dostane çözüm ya da tek taraflı deklerasyon sonucunda düşme kararı verilmesi de "yargılamanın yenilenmesi " nedeni olur. Önceki kuralda sadece kesinleşmiş kararıyla tespit edilmiş olmasıyken , iyuk a bu da eklendi.

• 1
                                            • 2
                                            • 173
                                            • 174
                                            • 175
                                            • 176
                                            • 177
                                            • 194
                                            • 195
                                            • 175 / 195
                                            • İlk ileti