Yeniden Üniversite Okusan Hangi Bölümü Okurdun ?
-
-
kendi adıma konuşayım kesinlikle mühendislik okumazdım
-
Yazılım mühendisliği okurdum.
-
@oz.ece35 tarihi 4 döneme ayırıp 1. tarım devrimi 2. sanayi devrimi 3. yazılım devrimi şeklinde 3 toplumsal devrim olduğunu söyleyen bilim adamları var. Diğer taraftan 3-4 sene içersinde phyton vb basit yazılım dillerini herkesin bilmesi gerektiğini söylüyorlar. Doğru bir seçim.
-
@aliveli Dünya artık bambaşka yere gidiyor gerçekten. Nesnelerin interneti diye bir olay var, robotlar var, 3d yazıcılar. Bunların hepsinin yazılıma ihtiyacı olduğunu düşünürsek yazılım müh. şimdiki öğrenciler için de doğru seçimlerden biri bence. Ben lisede eğer fen bölümünde okusaydım bu bölüm için uğraşırdım. Ama şartlar bizi buraya getirdi yine de mutluyum ama bilim ve teknolojiye hala ilgim var, takip ediyorum.
-
Bize dayatılan bölümlerden ziyade Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü okumak isterdim hem kazanması kolay, hem de her daim iş bulabilecegin bir alandır
-
Tabiki hukuk. Adamlar iibf den cok alım yapiyorlar. Hakimlik ayağa düstü resmen. 55 ile hakim olunuyor memlekette.
-
Kesinlikle hemsirelik hem kazanmasi kolau hemde atanman cok kolay yg1 den 295 300 puan yaptin mi cogu uniye yerlesiyosun
-
tekrar iibf okumayı düşünen bir tek benim galiba?:)
-
@guyan-gelmiş bende varim kaptan mezun olduğumdan şuana kadar fakülteye ve bölümüme her ne kadar sövmüş olsam da nasip olursa işe girebilirsem IIBF den kral fakülte yok
-
@oz.ece35 yazılım mühendisi ben de isterdim bir MF'li olarak. Zaten biteremediğim ve tekrar ders almak zorunda kaldığım bir Information Systems master ve burada 34'ünde de olsa tekrar KPSS sürecine çalışmak zorunda olan Yönetim Bilişim Sistemleri AÖF öğrencisi olarak, bence önü her yerde her zaman açık. İster Türkiye'de ister yabancı ülkede, freelance çok daha rahat iş ve gelişme şansı var.
-
gözüm kesse bende yazılım okurdum veya çalışırdım ama çok zor ve teknik
-
Sayısalcı olsam çok çalışıp tıpı kazanmaya çalışırdım her dönemde her daim iş bulur Allah'ın izniyle
-
Hocam en akla yatkın olanı ne okuyacağını düşünmek yerine, okuduktan sonra ne işte çalışabilirim? noktasından hareket etmekmiş. Tapu kadastro ve harita bölümü var, lise, önlisans hiç farketmez hemen bitirip kpss 70 civarı puanla istediğim şehirde memur olarak atanırdım. Sonra yatay geçişle ya yine kamu yönetimi ya da tekrar ygs/lys ile hukuk okurdum. yaklaşık 30 yaşıma geldiğimde hem 10 yıllık memur hem de sağlam bir birikim elde etmiş birisi olurdum. O noktadan sonra tercih yapmak kolay ama 25'inde mezun olup bir de kpss ile uğraştıysan yeniden macera peşinde koşmak kolay olmuyor.
-
Lisedeyken Sayısalcıydım,Matemetiğe bayılırım ve benim için çok değerlidir fakat yine aynı bölümü okurdum: Sbky. Şunu belirtmek istiyorum ki yürek yorgunluğu; ne akıl ne vücut yorgunluğuna benziyor.Bölümüm itibariyle bazı konuları daha irdeler olduk siyaset de siyaset yapmak da bilimini okumak da çok çetrefilli oldukça meşakkatli. Sadece okulu bitirmek isteyenler için sıkıntı yok ama bu işin hakkını vermek isteyenler için çok güç.Gündüz gece sizin için farketmez oluyor, uyuyacak vaktiniz olsa da uyuyamıyorsunuz kafanızda atıp tutuyorsunuz. Bu iş kahvede üç beş insanın siyaset konuşmasına benzemiyor.Bir şeyi savunmanız için ona inanmanız gerekir aksi takdirde karşıdaki insanı da etkileyemezsiniz.Ancak neyin doğru neyin yanlış neyin pragmatik neyin realist neyin hümanistik olduğunu kestiremiyorsunuz..Sosyal Bilim'de bir doğru yoktur ya da bir yanlış yoktur veya yanlış-doğru yoktur düşünce vardır,görüş vardır ve temelde bi felsefe vardır. Özellikle Türk siyaseti sizi başka bir dünyaya götürüyor oldukça tarafsız davranmak zorundasınız. Aslında hiç bir şey göründüğü gibi değilmiş diyeceğiniz sayısızca örnekle karşılaşacaksınız.Bir çok siyaset kitabı okudum bir çok görüş düşünce üzerine kitaplar okudum,okulda çok fazla siyaset adamı ve felseflerini öğrettiler ise de siyasette ,tarihte ,Türklükte benim inandığım, saydığım,benimseyebildiğim ,savunabildiğim, tek örnek alabildiğim Mustafa Kemal oldu.Atamıza hem layık hem laik olmalıyız.
-
Kısa net üni okumazdım
-
Mütercim-tercümanlık ya da Amerikan/İngiliz Dili ve Edebiyatı. Bu ülkede aç kalmam çok zor olurdu; ayrıcalıklı bir çalışan olmam yaklaşık yirmi sene daha sürerdi
-
tıp okuyup pratisyen doktor olmak en makulü , paso yatış nadiren antibiyotik falan yazıyon çok iyi bence
-
lise kpssyle atanır zevk olsun diye açıktan da iibf yazardım ohh mis
-
iibf den şaşmam stresiyle bütünleştim onsuz olamam artık