ÖSYM: Anahtar, ulaşım kartı ve para serbest oluyor
-
ÖSYM Başkanının gazeteci bir hanımefendiyle yaptığı röportajda belirttiği üzere bu yılki sınavlara adaylar anahtar, metal para, ulaşım kartı ile girebileceklermiş.
Bravo ÖSYM
-
Bu yasağın mantıklı bir tarafı yoktu zaten. Olması gerekeni yapmışlar.
-
cebimizde para kalmadığını anlamış ösym
-
Her şeyin en zorunu biz yaşadık.
-
Haberi görünce sonunda birinin aklına geldi diye düşündüm. Özellikle büyük şehirde uzak mesafe okullara dağıtılıyor insanlar, birden fazla vasıta kullanmak zorunlu oluyor. Parasız dışarı çıkamıyorsun zaten, sonra okula parayı almıyorlar, kırk türlü çözüm bulmak gerekiyor. Ulaşım kartını almamak nasıl birşey bir türlü anlayamadım. Çok oldu, bir pencerenin önüne Allah'a emanet bırakıp girdiğimiz, çıksak yok, kaldın orada
Başörtülü kadınların iğnelerinin şekli tartışılır mesela, bunun topu var, bunun ki büyük, bu olmaz falan diye çıkarttırılıp panolara falan takılan kalın iğnelerle değiştirtilir. Kısaca bu anlar herkes için sınava girmeden kapı önünde verilen bir sınava dönüşür.O yüzden umarım bu konu daha aklı selim bir şekilde yeniden değerlendirilir.
-
Bayram değil seyran değil ösym öğrenci için iyi bir şey yapıyor.
-
veeee tercih ücretleri 20 TL olmuş
-
Yıllardır devam ettirdiğiniz zulüm için sonsuz teşekkürler:)
-
https://www.tercihiniyap.net/haber/baskan-acikladi-2019-yilinda-osym-sinava-alinmayan-esyalara-h6554.html gayet güzel olmuş ama bunları hep bi ağızdan dile getirmedikten sonra zulüm artarak sürecektir. 246 TL'yi ödeyip de gık demeyen belki de on bin kişi oldu sayıştaya.yazık….
-
@albertcamus Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum dikkat çekecek şekilde bu durumu ifade edebilmemiz gerek, Sayıştay sınavında insanlar nasıl bu paraya razı oluyor anlamış değilim, bu fiyat kabul edilince diyorum ki herkes iş güç sahibi galiba ama öyle değil biliyorum. Geçen yıl Cimer başvurusu yapıp Sayıştay'a mail atmıştık. Birşey çıkmadı evet ama insanların bundan rahatsız olduğunu görmüş oldular en azından. Zaten o sınav süreciyle hem ösym hem Sayıştay'ın kurumsal imajı yerle bir oldu. Şimdi haklı olarak diyeceksiniz ki iyi hoş söylüyorsun da ne yapılabilir? İnanın bende bilmiyorum bu sınav parası zulmüne nasıl karşı konulur ama konuşup çözüm bulma çabasına varım, böyle devam etmemeli; anasından, babasından aldığı harçlıkları biriktirip bir umut sınava giriyor insanlar, gelir kapısı olarak görülmemeli. Şimdilik elimden gelen tek şey bulunduğum her yerde bunun yanlış bir uygulama olduğunu dile getirmek
umarım sesimiz gerekli mercilere ulaşır.
-
@plansız Bu defa doğru düzgün cimer'e mesaj atılmadı bile hocam. Ben sınava girmeyecek olmama rağmen mesaj attım. Hoş atsak da ne işe yaradı orası da ayrı bir muamma..
-
@öğrenci Ben şuna inanıyorum, yaptıklarımız karşılık bulmasa bile bizim bilincimizi canlı tutar. Öyle bir kitle hâline geldik ki toplumca, ne versen oluru var. Çocuğu işsiz olan bir insan belki evini de çok zor geçindiriyor, ücretsiz olması gereken ya da çok düşük bir miktar başvuru parası olması gereken sınav ücretine yok muamelesi yapıyor sonra çıkıp 25 kuruş poşet parasına kızıyor. Bunlardan biri doğru diğeri yanlış bir uygulama mı! Olması gerekeni söylerken de samimi olmak lazım yoksa hiçbir şeyi düzeltemeyiz.