Hakimlikten Önceki Derece ve Kademe
-
Hakimlikten önceki memuriyet dolayısıyla elde edilen derece ve kademenin hakimliğe etkisi hakkında bilgisi olan var mı? Misal hakimlik derecesi olmaksızın sadece memuriyet derecesi ile ciddi maaş farkı oluşuyor mu?
-
Hocam hakimligi bilemiyorum da ben 4/1 vhki iken denetmen yrd oldum. Normalde denetmen yrd iken ek gosterge yok ama eski kurumumdan olan ek gostergem kazanilmis hak olarak maasima yansidi. Yeni baslayandan biraz farkli aliyorum. Ama hakimlik maas sistemi farkli gibi.
-
@mr-aday yansıyor hocam derece ve kademe olarak belirlenen maaş farkı oldukça fazla.
-
Şimdi Benim bildiğim derece kademe yansıyor ama hakimlik sınıflarında bir etkisi olmuyor. Sormak istediğim hakimlikte maaş farkı sınıfa göre mi derece kademeye göre mi oluşuyor?
-
@mr-aday muhtemelen dediginiz gibi hocam.
-
@mr-aday hakimlik sınıflarına yalnızca avukatlıkta geçen sürenin 3te ikisi sayılır. Geri kalan herhangi bir hizmet sayılmaz. Maaş derce ve kademe üzerinden belirleniyor.
-
@evandro bunu öğrenmek istiyordum teşekkürler. şu an 6/1 vdk da atamam yapılmadı 1 senedir o da yapılırsa 5/1 olacak inş