Ülkemizde ikinci el araba piyasası
-
1-Arabayi bilen biliyor (Kimse Bilmiyor,sadece eniştesi ile kayınçosu biliyor )
2-60.000 tl hasar kaydi var sigortadan para almak icin şişirmişler(yavv he he, sen alırken yedin biz de yiyelim )
3-Gereksiz muhabbet yapmayın kalp Kırarım.
( Hiç soru sorma, konuşmadan arabayı al git, kurtar beni bu arabadan)4-Keyfi olarak komple boyattım
( Keyifle kazıklayacak)5-Bakimlari yeni yapildi
(İc dis detayli temizletti ilana koydu)6-Bilgiler Cepten Verilecektir.
( Araba MİT ‘te çalışıyor sanki, FBI da arabanın peşinde )7-Araba sadece uzun yolda kullanıldı.
( Zaten uzun yolda 2 teker üstünde gidiyor, %50 yıpranıyor)8-Garaj arabasi (km 350.000!, garajda manevra yaparken mi yaptın o kilometreyi? )
9-Arabayi mahallede cizmisler yani komple boyattim (refuje surtmus.Pardon refuj arabaya sürtmüş,sonra refüj özür dilemiş helalleşmişler)
10-Tavandaki düzeltmeler doludan yada saksı düştü ( Araç takla atmış)
11-Yakıt cimrisi aile arabası (petrolle akraba olacan )
12- 20 yasinda araba sonucta degisen boya illaki olucak( ama10 yaşında araba fiyatı istiyorum)
13- 15 yasindaki arabaya boyami soruyosun ?
(yerseniz 15 yasindaki arabaya 40 bin fiyat yazıyorum )14-Tüp yüzü görmedi ( Yeni söktürmüş )
15-Lpg yeni takildi (Araba sifir alindigindan beri LPG li )
16-Sunroof , hiz sabitleme haric full paket hersey var (full paket olunca bu gibi şeyler oluyor zaten. Araba en boş paket )
17-Bel alti temizlik boyasi var (Tavan haric komple boyali)
18-Km kesinlikle orjinal aracima kefilim
(400.000 km den 90.000 e cekilmis )19-Taksi olarak calismadi orjinal rengi sari
(ilk gunden beri taksideydi)20-Exper exper gezdiremem arabayi ustani al gel
(araba ikiye bolunmus yeniden toplamislar )21-Motor sorunsuz %90
(1 aya yag yakıp rektefiye isteyecek)22-Mal benim istedigim fiyati yazarim.
( Para bizim değil sanki, biz de istediğimiz arabayı alırız)23-Dosta gider (Araba Pert,dostların niye almıyor da ilana koydun!? )
24-4000 liralik ses sistemi var isteyene boyle satarim istemeyene sokeriz(ayni set sanayide 600 lira) enka
25-Acil Satilik
( Acil olmasa ederi 25 bin acil olunca 30 bin )26-Doktordan süper araba
( diploma arabanın üstüne, tıp bitirmiş araba 10 bin fazla eder )
27-Bayan Ögretmenden Harika Araba
( Yılda kesin 3 kez debriyaj balataları değişti)28-Alana “şimdiden” hayırlı olsun. (satıştan hemen sonra kaybolacağım için demeye fırsat olmayabilir.)
29- İlan açıklaması büyük harflerle her cümleden sonra boşluk oluşturarak yazılmışsa ve ilan sahibinden olarak ilana konmuşsa . Sürekli araba alıp satan depodaki benzini bile boşaltan biri olabilir.
30-Kaporası alındı xxx beye hayırlı olsun( bizene kardeşim )
31-xxx beye opsiyonlamıştır pazartesi gününe kadar ( aklınca arabayı kapışıyorlar demeye getiriyor ondan da bizene opsiyon öyle olmaz kaldırırsın ilanı opsiyonda)
32-Düşene birde ben vurayım düşüncesindeki satıcıları ayıkmanız umuduyla…
-
Bir kac gundur ekspertiz videolari izliyorum, hava yastiklari patlamis arabalarin direnç konularak uyari vermesinin engellenmesi...3 parca boyali diye alinan arabanin tavaninin ek yapilmasi mi dersiniz neler neler... 2011 model arabam var k sıfır km almistim, degistirmeye niyetim vardi dedim biraz daha modeli yeni, otomatik alayim.Sonra dedim, aldigin araba senin arabandan iyi mi olacak... devam simdilik:)
-
@sbf1983 iyi yapmışsınız ikinci elde çok iyi bilen biri yoksa yanınızda dolandırılmak kaçınılmaz.
-
@kml duygulara tercüman bir yazı olmuş elinize sağlık
-
@evandro haklisiniz hocam:)
-
Ülkemizdeki insanların gerçek yüzünü görmek isteyenlere ikinci el araba almalarını tavsiye ediyorum. Efsane yalan dolanla karşılaşacaksınız.
-
Başıma gelenler 2-3 küçük kaza denilen araçta: 9 kaza 19 bin TL hasar kaydı çıktı.
Araba üstüne birisi yumruk attı sanırım denilen araçta: Araç taklalı çıktı.
Motor gücü %110 çıkan aracın sadece motor yenilenmiş, gerisi 300 bini devirmiş. Bunlar başıma gelenler. -
Ben de epeydir araç bakıyorum gün sonunda en temiz araba kendi arabam oluyor, 0 km araçlar da beni aşıyor, en iyisi yine kendi aracım (yine aynı düşünceye geldik)
-
gümrük bakanlığının ihaleyle sattığı araçlar sizce nasıl alınır mı dersiniz?
-
@sınavuzmanyrd hocam bu konuda @Antimülakat bilgi sahibi olabilir.
-
ağzına sağlık üstad piyasa bu kadar net ve güzel özetlenebilirdi..
-
İkinci el otomobil pazarında en sıkıntılı il Ankara mı bana mı öyle geliyor? Bu nasıl bir hile sistemidir. Arabaya düğme yapmışlar basınca kilometre sayacı devre dışı.
-
@sınavuzmanyrd e-ihale programını cep telefonuna indirip her şeyi ölçüp tartabilirsin. Aracı yerinde görüp eksiğini gediğini görebilirsin. Tamir işinde zayifsan çok tavsiye etmem.
-
@antimülakat zayıfım malesef
-
@sınavuzmanyrd hocam bu durumda çok karlı olacağını düşünmek zor. Alınma sebeplerinden biri de: Araçların orijinal menşeli olması. Almanya'dan gelen eski audilerin üretim yeri Almanya. Uzakdoğu'dan üretilerek gelmemesi insanların hoşuna gidiyor.
-
@antimülakat kardo arabayı çalıştırmak yasakmış beni o korkutuyır aldığım zaman elimde kalırsa diye
Bide mafya çöküyor diyenler var -
@kml Hocam başka şehirlerden ezilmiş araçları ankaraya getirip satıyorlar, aralarında temizler de çıkıyor ama geneli iş yapmaz. Ben baktığım araçların model yılına göre plaka serisini inceleyip aracın dışardan geldiğini tespit edersem direkt kapatıyorum ilanı. Dışardan gelen araçlara dikkat. Özellikle muayenesi yeni araçlar bilin ki satış için bir yerlerden getirilmiş. Lpg atiker 1 ay önce takıldı gibi cümleleri görünce hemen kapatıyorum, yeni takılmış lpg ye de dikkat, emin olun ki size satmak için en az maliyetle sağını solunu onarıp bir de lpg takıp göz boyama yöntemi uygulanıyor. Km konusu zaten şans işi, aracın yetkili servis geçmişi varsa sıkıntı yok aksi bir durumda ilanı kapatın gitsin. Ankara nispeten memur şehri olduğu için düzenli gelire sahip insanları kandırma arenasına dönüşüyor aman dikkat
-
@sınavuzmanyrd hepsi hikaye mafya ne yapsın gümrüklü arabayı, çok eskiden Türkiye'yi mafya yönetirken varmış o hikayeler. Şu an telefonda ihale mafya ıp'den konumunu tespit etmesi gerekir Araba çalışmama gibi bir lüksü yok, çalışır yazılmışsa çalışır, kimse aldatıcı, yanıltıcı beyanı oraya giremez, bu konuda müsterih ol. Şehir efsanelerine inanmayın.
-
@antimülakat eyvAllah kardeşim çok teşekkür ederim tekrar kararım değişti çünkü gerçekten uygun fiyatlarda çok iyi arabalar var
-
@sınavuzmanyrd tekrar söylüyorum arabayı gidip yerinde görebilirsin. Çalıştırma yaptırmazlar ama onun dışında boyası, değişeni falan filan görebilirsin.