KYK BORÇLARI SİLİNİR Mİ?
-
Arkadaşlar hepinizin sorunu olarak KYK borçları büyük problem. Evet zamanında ayın 7. sinde yatan paraları harcamak hepimizin işine geliyordu çünkü öğrencinin her daim buna ihtiyacı vardır. Çatır çatır yediğimiz bu paralar, işsizlik problemi ve evlilik meselesi nedeniyle çok ciddi stres yaratabiliyor. Hepimizin bildiği gibi de kamu otoritesi vatandaşın devlete olan borcunu yapılandırdığı gibi tamamen siledebiliyor. Bunun örneklerini her seçim öncesi yaşıyoruz. Özellikle adli ve idari cezalar iki üç yılda bir çıkan yapılandırmalarda siliniyor. O halde neden KYK borcu silinmesin? Bunca insan için neden bir formül bulunmasın? Ben bu konuda herkesin fikir birliği edebileceğini düşünüyorum. Madem ülkemizde herkes bir şekilde durumunu düzeltmenin yoluna düşüyor. KYK borcu olanlarda bu borcun silinmesi için bir mücadele verebilir. İşte Hendek işte Deve diyor ve bu konudaki görüş, düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.
-
@antimülakat Ne zaman bir etkinlik olsa bununla ilgili odeyen ve odemeyenler birbirini yiyor hocam.Cok zor bu konu hakkinda birliktelik.
-
@gmsmustafa hocam ödedim ödemedim meselesi yok. Bende GSS borcunu ödedim 1 ay sonra yapılandırma geldi. Ama tutupta ben ödedim diğerleri neden ödemedi demedim? Aynı şekilde bedelli askerliği 18 bin TL'ye yapan da oldu aradan üç yıl sonra para o kadar değer kaybetti 15 bine düştü. Şimdi bunlara kimse itiraz edemedi.
-
İnşallah
-
@antimülakat ve birkaç ayla kaçıran için ise şu an 30 bin
Herkes zengin galiba, 30 bin için itiraz eden de çok olmadı -
@antimülakat kesinlikle katılıyorum hocam bunun için etkinlik yapılmalı artık şu secim döneminde tam zamanı aslında. Mezuniyetten 2 yıl sonra bile gençler iş bulmakta zorlanıyor artık bu psikoloji ile işsizlikle boğuşan birde üstüne böyle kredi borclari olan bizlerin sesini çıkartması gerektiği düşünüyorum çünkü artık herşey çok değişti özellikle iibf mezunlu arkadaslarimin 2 yılda iş bulabilecekleri düşünmüyorum hem istihdam yaratılmiyor hemde gençlerden bu kredileri ödemesini bekleniyor o güzel günler o güzel ilanlar 2015 ve öncesinde kaldı ne yazıkki. Ödemiş olan ve buna tepki gösteren arkadaşlarıda anlamış değilim açıkçası bizde zaten birlik denen bisey yok" ben zaten o zor yollardan geçtim bir nebzede olsa başkaları bunlardan yararlansa ne güzel olur" diyen yokta biz ödedik bizim suçumuz neydi diyenler var çok garip .
-
Sosyal devlet ihtiyaç sahibi gençleri, temin etmesi gereken eğitim hakkı için borçlandırmamalı. Çok üzücü bu gerçekten.
-
GSS borclarini da eklemek lazim 3-4 sene hastahaneye ugramadim sigortam yok diye 3 bin lira borcum var.Dusunuyorum dusunuyorum mantigini cozemiyorum.
-
@paretowilfredo Sağlık hizmeti konusunda da sıkıntı var. Yukarıdaki arkadaş gibi bende yıllardır hastaneye uğramıyorum. 2000-3000 civarı borç olmuştur. Bu parayı da ailemden tahsil etmek istemiyorum.Bir de mantığını anlamadığım için gönüllü bir yaklaşım sergileyemedim. Gitmediğim hastane, almadığım sağlık hizmetine borçlandırılıyorum. Hem sağlık hizmeti alamayıp cezalandırılırken hem de borçlanıyoruz.
-
Mecliste kaç kere teklif verildi, reddedildi.
Demek ki kyk kredi borçlarını silmek yerine o parayı başka yerde harcamak daha çok oy getiriyor. Herşeye rağmen uzun vadede belki 3-4 sene sonra silineceğini düşünüyorum. -
Kesinlikle kaldırılmalı. Sonuçta eğitim bir hak ve bu hakkı yerine getirmek için ciddi masraf gerekiyor. Herkesin maddi durumunu enine boyuna ölçülmüyor. Bu durumda bu hakkın yerine getirilmesi için devletin karşılaması gereken bir sorumlulukta söz konusu.
-
Kul borçlarını int den nasıl ödeme planı oluşturuyoruz yoksa vergi dairesine gitmem mi lazım