Hukukçular için hangi üst kurul daha iyi?
-
BDDK, RTÜK, KDK vs. Üst kurullarda çalışan hukukçu arkadaşlar çalışma koşullarını, ne tür işler yaptıklarını paylaşırlarsa; özellikle hangi üst kurulun daha avantajlı olduğunu görmek açısından faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
-
@milagros kişisel verilerin korunması kurumu, spk, bddk murakıplık ve rekabet kurumu nispeten daha iyidir hocam.
Ama şunu belirtmek gerek kariyerinizin sonunda verilen maaş yeni başlayan hakim maaşına eşit. Şaka değil dramatik ama gerçek. -
@aliveli hakimlikteki maaş miktarları kamudaki diğer hukukçulara da sağlanmalı bence de. Şuanda yeni başlayan üst kurul uzman yardımcıları merkez uzman yardımcıları gibi 5600 TL alıyor dimi?
-
@aliveli bir de bu dediğiniz kurumların diğerlerinden artısı ne acaba? Mesela ben BDDK ve RTÜK için mülakat sonucu bekliyorum. Ama her iki kurumda da hukukçuların durumunu pek bilmiyorum. Etrafımda bilgi alabileceğim kimse de yok
-
@milagros evet 5600, nisanda dilime girerse 5300 civarı
-
@genclerbirlikli üst kurullarda dilim sistemi farklı bölüm eşit dağıtıyorlar.
-
@aliveli nasıl yani
-
@milagros bu kurumlarda memur kadrosundan meslek personeli olan uzman veya murakıp kadrolarına geçişe izin verilmemiş. Yani mesleki itibar korunmaya çalışılmış. Bir de özel sektör şansınız var ama RTÜK de bu konuda iyidir yani medya kuruluşlarına geçme şansınız mevcut.
-
@genclerbirlikli mesela ocaktan bugüne maaş 5.400 ve vergi dilimi sistemine girme endişeleri yok.
-
@aliveli hmmm anladım
-
hukuk mezunu olsaydım çalışmak isteyeceğim üst kurul rekabet kurumu olurdu son dönemlerde ticaret ve icra-iflas hukukuyla birlikte rekabet hukukunun önemi epey arttı. üst kurul olmayan ama kamu tüzel kişiliğini haiz özel bütçeli kamu denetçiliği kurumunu da tercih ederdim. ya rekabet ya kdk diyorum
-
@rootofallevil kamu denetçiliği kurumunun artık önemini yitirdiği söyleniyor. Verdiği kararlar pek dikkate alınmadığı için olabilir
-
@milagros doğrudur valla hocam danıştay kararını uygulamayan kurumlar gördük kamu denetçiliği kurumunun kararları bunların yanında hiçbir şey
-
2012 öncesi bazı üst kurul maaşları, hakim ve savcılardan daha iyi idi. Şimdi ise hakimlik ve savcılıktan, ankara veya istanbulda sabit görev yapma haricinde herhangi bir artısı kalmadı. Kendi aralarında değerlendirirsek spk, bddk, rekabet hitap ettikleri sektör nedeniyle daha güzeldir
-
@aliveli hocam ayni zamanda il muduru maasi kadar kariyerin sonunda...
-
Bana sorarsanız vekaletname ücretini tam aldığınız yerlerde avukat olmak en iyisi. Ortalama 7-8 bin TL'ye denk geliyor daha ne olacak.
-
@sınavsayar yani uzmanlık değil kurum avukatlığını kastediliyorsunuz dimi? Hangi kurumlarda vekaletin dolduğunu biliyo musunuz? Mesela üniversitelerde dolmuyor diyorlar ama hangilerinde dolduğunu bilmiyorum pek
-
Arkadaşlar buradan da sormak istiyorum; RTÜK hukuk uzman yardımcıları eğer avukatlık ruhsatları varsa avukatlık da yapabiliyor. Peki kurum avukatları gibi yıllık 20bin küsüre tekabül eden vekalet ücretini de alıyorlar mı? Bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim
-
@milagros hocam eğer dava temsili verirlerse vekalet alabilirsin. Bunu uzman yardımcılığında yapmazlar bence ama uzmanlıkta hukuk müşaviri kadrosuna atayıp yapabilirler.
-
@evandro cevap için çok teşekkürler