2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@oa80 sorunuzu anlamadım hocam ama örneğin geçen sene stok değeri düşmüş mal vardı sonra bu satılıyordu. 3 kayıt var bununla ilgili o kadardı normal test sorusu gibi soru aslında biraz daha yoğun. İlk kayıt diğer stoklara atma ikinci kayıt karşılık ayırma üçüncü kayıt da satış kaydı.
-
@kombassankoma teşekkür ederim Hocam
-
@kombassankoma benim anlatmak istediğimi cevap vermişsin kardeşim teşekkür ederim
-
Arkadaşlar mikro ve makroya nasıl çalışıyorsunuz? Yazarak, ezberleyerek yada okuyarak?
-
@kombassankoma ustad monografi yok mu? Buyuk defter vs bunlar yapilmiyor mu
-
monografi yok dostlar. çok detaylı çalışmayın genel olarak bakın derslere. kitapların içindekiler bölümlerini ezberlemek mantıklı olur. soru karşınıza çıktığında hemen şablonu kurarsınız bu şekilde. diğer kurumlardaki gibi sınırsız kağıt olmadığı için. konudan sapmayın çok ( yaklaşık bir a4 9 da 7 si gibi yeriniz olur) komposizyon için mahfi eğilmez kendime yazılar blogunu kesin okuyun. yüksek olasılık o an ki dertler soru olarak soruluyor. dolar faiz büyüme enflasyon bu aralar en çok çıkabilecek şeyler. bunlar ile ilgili rakam vermeye özen gösterin. yapabilirseniz google acedemic'ten çıkabileceğini düşündüğünüz yerlerle alakalı tez okuyabilirsiniz. kolay gele
-
@çıkmadıkcandan hocam şu iktisata ne öneriniz var
-
@sparta32 Adem Yılmaz sorular ile iktisat hipotezi diye bir kitap var. onda bütün kurumlarda çıkmış sorular var . o kitabı oku . ya da her hangi bir çıkmış klasik sorular kitabı. her soru ile ilgili şablon çıkar . örnek lm eğrisinin türetilişini anlatın gibi bir soru geldi :
- lm kim bulmuştur neden bulmuştur
- lm in anlamı
- nereden türetilir
- eğimini ne belirler
- konumu nasıl değişir.
bunuda olabildiğince tümden gelim ya da tüme varım şeklinde sıralamak mantıklı olur. yani olası bütün sorulara hazırlılı olup , soruya başlamadan önce bir plan yapmak en mantıklısı. şu andan itibaren tek tek yazarak çalışmalık bir zaman yok bence . Ama genelde aynı sorular üzerinde duruluyor. tabi bunlar sadece öneri konunun uzmanı da değilim ve herkese iyi gelen ders taktikleri olabilir. bir sayfadan az yer olduğu için çok detaylara girmeden derli toplu yazın hocam .
-
@çıkmadıkcandan anladım kısa ve öz yazacaz. Teşekkür ederim ilginiz için.
-
@çıkmadıkcandan hocam Sayıştay’da kağıt tek sayfa mı veriliyor ? Bende diğer sınavlar gibi belirli bir sayfa sınırı olmaz diyordum
-
@gazi3 hocam a4 ün üst kısmında soru yazıyor. sizin için bir kutucuk çizmişler onun içine yazıyorsunuz. onu geçemezsiniz . bunu da a4 ün 9 da 6 bazen 9 da 7 si gibi düşünün.
-
@çıkmadıkcandan tesekkurler hocam
-
@çıkmadıkcandan anladım hocam cok teşekkürler
-
Arkadaşlar iktisat politikası dediği uluslararası iktisat mı oluyor ?
-
Adem yılmaz sorular ile iktisat hipotezi kitabı elinde olan varsa 1 2 sayfasını yüklese, biz de içeriğine bakıp alsak?
-
Kimse bişe paylaşmadığına göre ortalık karışacak vaziyet alalım
-
@oa80 herkes çalışıyor rakipler güçlü
-
@johnstuartmill valla kardeşim rakipler güçlü de güçlü rakipler daha önce klasige girenler az bilgilendirse sorular hakkında bizde sebeblensek
-
@oa80 herkes rakip olarak görüyor.
Kimse yardımcı olmuyor ki. -
Selamün aleyküm abiler
2.sınav için herhangi bir belge doldurup internetten vs. yapacağımız ekstra bir şey var mı yoksa ilk sınav gibi direk kimlikle sınava mı gireceğiz