2019 ekonomik krizi
-
Turkiye ekonomisi dersini calisinca hep bir kısırdöngü var gibi dusunurdum...
-
@grejuva hayaller yerli oto, hayatlar tanzim satış.
-
Geçen yıl şubat ayında 47 bin düzeyinde olan otomobil satışı 24 bin seviyesine inmiş. Büyük bir işten çıkarma dalgası yaklaşıyor...
-
Anlamadım tek büyük mesele: Dolu dizgin durulmayan ev fiyatları. Arkadaşlar Konya'da 1.2 milyon TL'ye ev satılıyor, bildiğin ev yani villa falan değil. Bu nasıl bir rakam, bu nasıl bir satış, bunu alan nasıl alıyor. Bu rakamlar bana kafayı yediriyor.
-
@antimülakat ev fiyatlarını şişiren yabancılara konut satışı olabilir. Bir de evi yatırım aracı zanneden insan profilimiz.
-
büyüme rakamları beklenenden kötü geldi. son çeyrekte son çeyrekte 2.4 daralma var.
-
İşsizlik %11 açıklanmış, bu kadar düşük olma ihtimali var mı?
-
@evandro Daha fazladır hocam malesef
-
@evandro Daha düşük olduğu bir parelel evren vardır bence
-
Geçen yıl bir önceki yıla göre % 0,1 artış, bu yıl % 1,3 artış açıklanmış son krizler teğet geçmiş olabilir
-
Swap faizi, long, short ve borsa ilişkisini özgür hoca baya iyi anlatmış. İlgili tweet zinciri profilinde hala duruyor.
-
-
@scarabeus mobilden bulup atamamıştım teşekkürler
-
...
-
@plansız Bu aralar gergin olduğumu düşünen dostlarım var. Durumun özeti ektedir.
Ekonomi, seçimler, memleket meseleleri, geleceğimiz, alım kıtlığı, mesleki stres, uykusuzluk vs.
-
@paretowilfredo Çarşı pazar uzun zamandır kimsenin yüzünü güldürmüyor. Patates, soğan derken art arda kapanan marketler vs. insanlar aradığını bulamaz, bulduğunu alamaz oldu.
-
@plansız Malesef dostum. "Bu yol nereye gider? Yol bi yere gitmez o bir durma biçimidir." sanıyorum. Durmuş bekliyor, izliyoruz naçar.
-
eğer muhalefet belediyelerinin yetki alanlarına saygı duyulursa muhtemelen ekonomiyi olumlu etkiler. Yok eğer tam tersi olursa doları tutmak daha da zor olabilir.
-
Kriz yok ama endişe var. Psikolojik sınıra gelenine kadar bizde kriz yok gibi yaşanır. Normal dönemde %3 olan enflasyon %10 civarında olduğundan, reel hayatta enflasyonun %25 olması sınırın aşılmasına engel oluyor.
-
Kısa vadede usd tl kurunun 6,7 olacağına dair beklentiler yoğun. Özellikle modelleyerek tahmin yapanlar kahve fincanı olarak adlandırılan grafiğin mevcut duruma uyduğunu söylüyor.