Hukuk Mu Psikoloji Mı?
-
Eski zamanlarda Hukuk mu, Mülkiye mı diye sorulur alınan cevapta hiç bir kaygı güdülmeksiniz verilirdi. Hakim, savcı olmak isteyen veya daha fazla para kazanmak isteyenler Hukuk'u, daha idealist, vatansever, devrimci veya bürokrat olmak isteyenlerde Mülkiye'yi. Aslında ikisi içinde yaşamı idame ettirme kaygısı taşınmazdı. Mezuniyet sonrası dileyen dilediği kurumu kazanacak şekilde eğitim alır ve aldığı eğitimle de iş güç sahibi olurdu. Şimdi konu Psikoloji ve Hukuk ayrımına gelmiş. Açıkçası bende bu ikisi arasında tercih etmek zorunda kalınmasını pek doğru bulmuyorum. Birbirinden çok farklı durumları olan eğitim süreçleri ve eğitim sonrası kariyer olanakları var. Sanırım bu soruyu soran arkadaşımız sadece puan ve mezuniyet sonrası iş imkanları noktasıyla olaya yaklaşmış. Eğer cevabını almak istediği bu sorunun cevabı ise ona göre yorumlamak gerekir.
-
@antimülakat benim bu konuda da iddiam net ama üstat, daha önce de dile getirdim, zaten gerçekten ama gerçekten severek bir bölümü okuyor ya da mesleği yapıyorsa insan emin ol başarı buna paralel olarak da para onu bulacaktır. Paranın önemi yok dersek yanlış anlatmış oluruz hayatı ama birinci sıraya para koyarak hayat belirlenmemeli.
-
@agor hocam bende kişisel olarak meslek sahibi olmanın öncelik olması gerektiğini düşünenlerdenim. O yüzden buradaki bütün yazılanları dikkatle takip ediyorum. Eksik olmasın forumdakiler. Bunları harmanlayıp bütün verileri tanıdığa aktaracağım. Gerçekten çok verimli cevaplar geliyor. Buradan doğru tercihi yapmasına vesile olacağız diye düşünüyorum.
-
@kenanyasa bütün sorularınıza cevap veremeyecek olsam da bir kısmına cevap vereyim. Tanıdığımız erkek. Ailesinin durumu orta direk. Erken evlilik konusunda istekli. Konuşkan bir yapısı var. Para kazanma konusunda istekli. Dert dinlemeyi sever ama ne kadar sabreder bilmiyorum.
-
@agor emin değilim. Bölümü severek okumak kavramının çok dolu olduğunu düşünmüyorum. Mezuniyet sonrası sen kovalamazsan hiç bir şey çıkmaz. Nitekim kötü mezun olup, çok istekli okumadan da bir şey çıkabiliyor. Kendi okulumdan biliyorum benden isteksiz ve keyifsiz okuyanlar Kaymakam. Benden istekli okuyanlar arasında işsiz kalanlar var. Yani çok farklı denklemler olabiliyor.
-
@antimülakat üstat bu dediklerin muhakkak var, ayrıca kafamdakileri tam yazamamışım ama zaten yazmaya çalışsam uzun uzun yazmam gerekir, severek okuyabilmek için daha tercihten önce bilgi sahibi olmak lazım ama hem bir bölüm seçmek için hem de tecrübe sahibi olmak için 18 yaş çok erken, ayrıca sistemimiz o kadar biçimsiz ki bir çocuğun neyi sevdiğini anlaması gerçekten kolay değil fakat benim dediklerim biraz daha ideal olan düzene ait. İnşallah bir gün gelir de insanlar kendilerine uygun bölümleri okumuş, kendilerine uygun mesleği yapar hale gelmiş bir toplum oluruz, para kazanırım diye hukuk okuyan hakim ve savcıların verdiği kararları tartıştığımız günlerde insan bu konuda daha fazla iç geçiriyor.
-
@sınavsayar hukuk okuduğunda (şahsi fikrim) psikolojiye göre daha geniş bir iş sahası elde edecektir.
Hakim,savcılık, kurum avukatlığı, A sınıfı uzmanlık, avukatlık, hukuk müşavirlikleri vs. vs.
Eğer fakülte okurken kendisini de biraz geliştirirse (bakir hukuk alanlarında) bence hukuk okumak daha mantıklı gibi -
@kenanyasa hocam bende hukuk için daha umut verici olduğunu düşünüyordum ama arkadaşlarımız daha farklı görüşlerde bulundu. Özellikle hukuk mezunu sayısı konusu oldukça sıkıntı verici bir durum.
-
Her zaman olduğu gibi ben tercihini hukuktan yana yapması gerektiğini düşünüyorum. Hukukta şişme var doğrudur ama henüz tamamen dolu olduğunu söyleyemeyiz.
-
Dostlar yine ben. Durum tam da beklediğimiz gibi oldu. Geçtiğimiz yıla göre hem hukuk hem de psikoloji geliyor. Şimdi son kertede önerileriniz neler. Çoğunluk hukuk bölümüne gitsin niyetinde başkaca bir fikri olan varsa buyursun lütfen.
-
@sınavsayar önemli olan bölüm değil Üniversite hocam. Hangi üniversite de okunacak bu bölümler o önemli
-
@adam-keeynes hocam psikoloji de bir çok yer geliyor. Hukuk içinde Ankara Sosyal Bilimler, Selçuk, Kırıkkale gibi Ankara ve yakın yerler düşünüyoruz.
-
Gazi Hukuk en büyük hedefti ama orası gelmeyecek gibi görünüyor.
-
@sınavsayar hukuk yazılabilir hocam bence şu durumda. Daha deneyimli ve bilgili arkadaşlar da yazar birazdan daha detaylı bilgi sahibi olursunuz, başarılar dilerim
-
@adam-keeynes teşekkürler hocam. Akıl akıldan üstündür. Ne kadar görüş gelirse o kadar içimiz rahatlar. Eşit Ağırlık için iki bölüm var diğerleri var ama yok gibi. Bir kaç öğretmenlik dışında. Bir ara Siyasal Kamu gibi bir şey söyledi, kürekle dövüyordum. Elbette Mülkiye çok başka bir okul ama sonrasında bizim yaşadıklarımızı yaşamasını istemem. Orayı direk eledik.
-
@sınavsayar hukuk okuduktan sonra nasıl bir yol izlemek düşüncesinde peki hocam? Okuyacak kişi serbest avukat mı olmak istiyor yoksa kamu mu
-
@adam-keeynes hocam Savcı veya Hakimlik istiyor. Avukatlık içinde benim önerim, TY de de bir kaç yerde konuşulmuştu. Kurum avukatlığı. Hem güzel maaş, hem de rahat iş gibi görünüyor.
-
Hukuk bölümü, kariyer, saygı, para...
Psikoloji bölümü, kariyer, saygı, para...
Hukuk bölümü, asgari ücret, sıkıntı, dalga...
Psikoloji bölümü, belirsizlik, hiçlik, Niche...Hocam çok farklı bölümler. İkisinin kıyaslanmayacak kadar çok farkı var. Keşke böyle bir kıyaslamaya sadece puandan dolayı girmeseydi?
-
İibf okumasında ne okursa okusun.
-
Arkadaşlar iibf mezunuyum. Ben de girdim bu yıl sınava malumunuz iibf kpss mağduru olarak mat-2 falan bakamadım Ancak sözel kısımlarla toparladım biraz. Devlet biraz hayal gibi ama özel hukuk fakültelerinin %75’i falan gelirse gidilir mi? Tavsiye ettiğiniz özel üniler hangileri?( Tercih indirimi gibi ek indirimlerin bol olduğu )