Türkiye de boşanma oranları
-
oldukça yüksek rakamdır
Bu bize gösteriyor ki Türk aile kurumu çöküşe geçmiştir.
Türk nüfusu hızla yaşlanıyor
Bunun nedenleri tabii ki kadınların iş hayatında katılımları. -
@haha :)) kafan güzelmiş kardeş , güle güle kullan.
-
@haha Ahahaahahaha kadınların iş gücüne katılımı mı ya sabır. Şu başlığı kapatalım sevgili yöneticilerimiz
-
@north-remembers hocam her ne kadar arkadaşın görüşlerine katılmasam da başlığı kapatmak doğru bir tercih değil.
-
@kartel06 doğru hocam bir anlık sinirle yazdım yani laf dalaşı olmasın diye öyle söyledim
-
@haha evli kalmak her zaman boşanmaktan iyidir gibi bir yaklaşım doğru değil. Kadın ekonomik anlamda özgürlük sahibi olunca şiddet vs gibi unsurlara maruz kalmak istemeyebilir bu onun hakkıdır.
-
@haha umarım bunu ciddi olarak yazmamışsındır..
-
@haha kadınların kaderlerini bir erkeğin merhametine bırakmasını ne çok istiyorsunuz .Kadın çalışacak üretecek öğrenecek ve öğretecek.Toplum olarak bu kadar geride olmamızın nedeni sizin gibi zihniyetlerin kadınları her alanda kısıtlamasındandır.
-
@haha iletinizin nickinize istinaden olduğunu düşünmek istiyorum ama bi kadın olarak yine de tahammülüm yok bu çirkin düşüncelere. Kadının çalışma hayatına katılımını doğrudan boşanma oranlarının artışı ile endekslenmenizi kadına yapilan büyük bi saygısızlık olarak görüyorum.kadını iş hayatı olan /olmayan olarak ayrıma götürüp boşanmaya sebep görüyorsanız burdan büyük sosyal vakalara yol gider.
-
Kadını sosyal yaşamdan ayrı tutan zihniyetiniz anlamaz ama bakın istatistikler ne söylüyor.
2010‘dan bu yana en az 2350 kadın öldürüldü. Öldürülen her iki kadından birinin faili kocası veya erkek arkadaşıydı. En az 460 cinayet ayrılık veya boşanma aşamasında gerçekleşti. 442 cinayetin öncesinde kadınlar şiddet, taciz veya tehdide maruz kalmıştı. En az 469 cinayet, kadınların güvenlik endişesiyle resmi bir başvuruda bulunduğu halde işlendi. -
Bence arkadaş iyi bir şey yapmış, bu sayede nasıl düşünülmemesi gerektiğini öğreniyoruz, kadın veya erkek fark etmez herkes aynı haklara sahiptir ve mümkünse mutsuz bir ortam varsa boşanmayı tercih etmelidir. Eskileri çok iyi hatırlıyorum, benim annemin anneannesi de babamın babaannesi de kocalarından dayak yiyerek evliliklerini sürdürüyordu. Şimdi bu aile birliği ve Türk aile yapısı oluyorsa yerin dibine batsın böyle aile kurumu.
Bir not düşmek lazım fakat yine kadın veya erkek fark etmeden teknolojinin gelişimi ile ne de olsa çok alternatifim var deyip özgürlüğü bu sanıyorlar, işte bu çalışma oranlarından daha tehlikeli olan, eski düzende zorla ayakta tutulan aile kurumu şimdi de kolayca dağılıyor, illa bir şey yapacaksak bu ikisinin ortasını bulmalıyız. -
Türkiye Türk nüfusunun yaşlanması ve ya azalması sonucu olarak suriyeli din kardeşlerimiz ve Afgan Özbek Müslüman ülkelerden kardeşlerimize vatandaş olmalarından kolaylık sağlanmalıdır özellikle suriyelilere.
-
@haha, içinde söyledi: Türkiye de boşanma oranları
Türkiye Türk nüfusunun yaşlanması ve ya azalması sonucu olarak suriyeli din kardeşlerimiz ve Afgan Özbek Müslüman ülkelerden kardeşlerimize vatandaş olmalarından kolaylık sağlanmalıdır özellikle suriyelilere.
Tamam admininiz Pareto olarak hemen sağlıyorum bunu dostum.
Hatta biz çıkalım kalabalık etmeyelim ülkede. Hemen başlatıyorum.Loading....
-
@paretowilfredo hocam süpersiniz ya şimdi kırmızı çizgili ban görebiliriz.
-
@paretowilfredo yetmez hocam bence. Anadoluda Türk'e de kadına da yer yok! Tüm kadınlar ve Türk erkekler çıksin Anadolu arap erkeklerine kalsin. Artik sporla polenle falan turlerini devam ettirsinler
-
@haha nickname-ileti uyumu.
-
@haha arkadaş biz forumdaslar olarak işsizizzzz anlıyor msun var mı buna da çözüm önerin. Sosyal vaka uzmanı ilanı var mı gelecekte @paretowilfredo dostum ilk sıradan yaz arkadaşa
-
Sınav, ilan vs dışında başlık görmeyi özlemişim. Şu başlık bile göze hoş görünüyor Suriyeli, afgan bir hayır sağlasa kendi ülkesine sağlardı. Yaşadıkları yerin halini görüyoruz işte.
-
@aroma Çözümü bulmuş dostum işte, siz kadinlar kırıp dizinizi çalışma hayatından çekilince otomatik olarak işsizlik sorunu çözülmüş olacak Gerçekten çok ilerici bir çözüm. Neden ben düşünemedim diye hayıflanıyorum. Hadi hep beraber kadınları sindirelim. Ne sindirmesi, hatta yeni doğan kız çocuklarımızı diri diri gömelim tamamen ki Kuran'ın cahiliye devrini anlatırken ki tanımına uyarak iyice batalım.
-
@paretowilfredo tabi bulmuş çözümü gerilince kafam gtti