Sağlık bölümünde yaş sınırı var mı?
-
Merhaba. Ben 2011 düz lise mezunuyum. Tyt sınavından yeterli puanı alirsam herhangi bir sağlık bölümüne yerleşme ihtimalim var mi? Yaş sıkıntı olur mu ?
-
@flzkrkt29 herhangi bir sıkıntı veya engel yok. İstediğiniz sağlık bölümüne girebilirsiniz. Düşündüğünüz bölüm meselesi sadece Dikey Geçiş Sınavında söz konusu.
-
@flzkrkt29 hocam bazı istisnai bölümlerde o yaş sınırı olabiliyor, sizin aklınızda hangi bölümler var onları söyler iseniz onlarda var mı yok mu onu söylememiz daha kolay olur, bütün kılavuza hakim olmamız tahmin edeceğiniz üzere mümkün değil.
-
@agor Ben İzmir Ege üniversitesi ve Dokuz Eylül universitesini tercih etmek istiyorum. Anestezi, diyaliz, odyometri, radyoterapi, tibbi dokümantasyon ve sekreterlik. Bu bölümleri düşünüyorum her iki universitede de. Ama yaş sınırı var mi yok mu bilmiyorum. Bi de düz lise çıkışlıyim.
-
@flzkrkt29 hocam saydığınız hiç bir bölüm için yaş sınırı bulunmuyor, eğer yeterli puanı alır iseniz rahatlıkla yerleşebilirsiniz. Tercihlerden önce de yine konuşabiliriz ya da siz kılavuzda yer alan özel koşullar kısmına bakabilirsiniz. Örneğin orada Dokuz Eylül Üniversitesi Odyometri bölümü için tam teşekküllü bir hastaneden fiziksel ve ruhsal engeli yoktur belgesi istemiş. Bu tip şartlar için de bazı bölümler için yaş sınırı da olabiliyor ama sizin burada yazdığınız hiç bir bölüm için yaş şartı bulunmuyor.