2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@70mb bayram tatilinde sınav kağıdı okumaları durduysa açıklanmaz ama
-
@hakimadayı06 10 haziranda
-
@abcdefg hocam çok kesin konuşuyorsunuz, insallah ama ösym den nasıl duyum aldınız:)
-
@70mb duyum degil hocam hafta başı diye o gün içime doğdu
-
Sayıştay denetçileri hakimler ile tüm haklar statü bakımından aynı mı ? Mesela ben hakimim dediğinde hayır değilsin çünkü şu özelliğin farklı denilebilir mi ?
-
@hakimadayı06 Bir hakim ile bir Sayıştay denetçisinin görevleri farklıdır.Hakim Yargı erkine mensuptur,Sayıştay denetçisi ise Başkent teşkilatına yardımcı olur yani Yürütmeye.. Hakimliğin bir de özlük hakları mevzusu vardır işte bu haklara Sayıştay denetçileri de haizdir.Evet aslına bakarsak Sayıştay denetçilerine Sayıtay hakimi de denilebilir ki ben birçok yerde rastladım.
-
@nikolayromanov Müsadenizle şunu belirtmek isterim Sayıştay yürütme erkine değil Yasama erkine yardımcı olur. Ayrıca Anayasa'da yargı bölümünde düzenlenmiş olup Anayasa Mahkemesi tarafından bir mahkeme olarak kabul edilmektedir. Yani bu açıdan denetçiler ile hakimler arasında bir fark olmadığını kanısına varılabilir.
-
@sehrayin Hayır kardeşim kimi zaman TBMM adına kimi zaman Anayasa Mahkemesi adına denetim görevini yerine getirse de Sayıştay genek olarak ta ve bilhassa idari açıdan merkeze yardımcı kuruluştur.Anayasa zaten sen de biliyorsun ki yüksek mahkeme olarak Sayıştayı görmez.Sayıştayı sizin anladığınız şekilde düzenleyen bir Anayasa Mahkemesi içtihadıdır..
-
bir dünden beri 3 link açıldı kapalıyken, sınav takvimine ve başvuru takvimine de baktım olası bir duyuru da yok. tek bir duyuru olabilir o da yks geçici nüfus müdürlükleri. kısmet
-
@kombassankoma yani yazılı sınavın açıklanması ile ilgili bir durum mu var hocam hic bi şey anlamadim
-
@70mb temenni hocam öyle yıllardır linklerle uğraşıp duruyoruz bi bakayım dedim bugün
-
@kombassankoma 15786 numaralı link de açıldı az önce bugün toplam açılan link 4 oldu ama sayıştay sınav sonucu için çok değilmi?
-
@g-uzmanı Bu ne anlama geliyor kabaca açıklayabilir misiniz
-
@senior hocam ösym her sınav açıklayacağına bir link açıp o link üzerinden acıkliyormus bugünde birden fazla açmış bunlardan birinin klasik sınav olma ihtimali varmış, sağolsunlar hocalarımın anlattıklarından benim anladığım bu
-
Peki ortalama olarak ösymnin linki açmasıyla sonucun açıklanması arasında ne kadarlık bir süre oluyor bilen var mı
-
Ne zaman aciklanir bilgisi tahmini olan
-
3 tane açık link var onlar ölü link mi
-
ÖSYM nin genel olarak 1 aylık sürede sınavları açıkladıgını düşünerek umarım yazılı sınavın sonucudur,yakın tarihli sınavların çoğu açıklanmış gibi görünüyor
-
@sneijder5 Sayıştay yazılısinin açıklanma süresi ortalama 50 gündür arkadaşlar . Hep böyle olmuş
-
Bu hafta cuma veya haftaya cuma açıklanır gibi duruyor . Neredeyse bu tarz sınavların açıklanma günü hep cuma oldu, yüzde doksan bunu da cuma günü açıklarlar :))