Kredi borcu icin ödeme emri tebligi
-
@hakimim_25 Bir şey solmaz umarım. Vergi dairesinin insafına kalmış bir konu gibi geldi bana. Ödeme emri göndermişlerdi, tam da icra dersi çalışıyordum. Borcumu ödemezsem icrai takip başlatacakları yazıyordu. İroniye bakar mısın. Elimde kağıtla vergi dairesine gittim. İyi huylu, uzman yardımcısı bir arkadaş vardı. Bir şey olmaz merak etme dedi, beni teskin etmişti sağ olsun. 1 yıl hiçbir şey yapmadım çünkü yeşil kartlıyım hiç gelirim yok. GİB'in başlattığı yapılandırmaya katılmıştım. (2. taksitini ödedim) 9 Taksiti seçmiştim, devletimiz var olsun, gelirim yok diye herhalde; taksitler arasında ikişer ay var. Yani bir nevi 18 taksit gibi. Uzun sözün kısası, bir şey olmaz diye garantisi yok; ama olmama ihtimali daha yüksek.
-
üniversiteyi bitireli dört sene oldu, 1 yıl değil 2 yıl olacak bir üst mesajdaki süre.
-
bu ödeme emirleri genelde hukuksuzdur. çünkü ileri tarihli yani vadesi gelmemiş borçları da kapsamaktadır bu nedenle eğer elinizdeki ödeme emri de vadesi gelememiş borçları içeriyorsa 7 gün içerisinde idare mahkemelerinde dava açmanız gerekmektedir.
-
KYK borçları için af düşünülüyor ama sanırım faizleri için. Anaparayı affetse ödeyenler isyan eder .
-
Kyk borcu icin evine icra memuru gelen var mi arkadaslar ?
Halen icra yoluyla tahsilat yapilmamakta midir merak ediyorum .
-
@legolas yok hocam icra memuru falan gelmez ama ben de şunu merak ediyorum menkule veya gayrimenkule tedbir vs konuyor mu?
-
@evandro @Legolas eğer borç icraya düştüyse yani takip başlatılıp ödeme emri gönderildiyse ve ödeme emrine itiraz edilmediyse kanunen gayrimenkule,araçlara haciz konulabilir ve menkul haczi için eve gelinebilir. Ancak bu kurumun inisiyatifinde. Nasıl bir yol izlediklerini bilmemekle beraber pratikte ilk yapılan şey doğrudan bunlara haciz talep etmektir ki borçlu anlaşma yoluna gitmezse (taahhüt vermezse veya borcu ödemezse ) hak kaybına uğramamak , sıra kaybetmemek için.
-
@hegia-sophia kanunu biliyoz da nasi uyguluyolar onu merak ediyoz tesekkurler
-
@legolas araştırdım farklı bir prosedür izliyorlarmış.
'' Eğer vergi dairesinden gelen ödeme emrine rağmen bu borç ödenmezse bu sefer vergi dairesi tarafından e haciz uygulamasına geçilir.Yani hesaplara bloke konulur.Eğer mevcut bir hesabınız varsa bu hesaba vergi dairesi tarafından e haciz uygulanarak sizin bu hesaptan para çekmeniz imkansız hale gelir.Yani bir anlamda sizi yine vergi dairesine gönderirler.Vergi dairesine gittiğinizde ise bu borcun ödenmesi halinde hesabınızdaki blokenin,e hacizin kaldırılacağı söylenir. ''
-
@hegia-sophia oyleyse iyi . evde menkul haczi yoksa sorun yok teşekkür ederim
-
Mayıs ayı içerisinde bir çok kişiye ödeme emri gelmiş. Forumda gelen var mı?
-
@evandro bana da geldi ama şuan ödeme imkanım yok. İşe girdikten sonra inşallah
-
Arkadaslar simdi basliga baktim da ben 2016 mezunuyum bana da boyle bisey gelcek herhalde ama ne zaman gelir yardimci olur musunuz yani okulu bitireli 2 yil bitti 3 yila donuyor.boyle seylerden de ben cok panik olurum 2019 yili icinde boyle birsey gelme ihtimali olur mu
-
@samettin zamanı gelmiş muhtemelen 2019 veya 2020 başlarında gelir. Eğer işiniz yoksa endişelenmeyin haciz ihtimali de yok.
-
@evandro tamam cok sag olun tesekkurler
-
Arkadaslar bugün bana da tebliğ geldi atanmama çok az kaldı bu yaz atamamız var o zaman ödeme gibi bir durum olur mu borcumu yapılandırsam. Yoksa hemen mi ödemem gerekir 15 gün içinde yazmışlar panik olurdum baya başına bu durum gelen var mı
-
@külpisisi şu an herkese geliyor çoğu kişi ödemiyor, eğer bir gelişme olursa haciz vs burdan haberleşiriz artık
-
Anladım ödeme ri arkasında haciz hapis falan yazınca korktum bir de 15 gün yazmışlar daha da korktum
-
Arkadaşlar bana da gelmiş bende vergi dairesini aradım ödemek zorundasın falan dedile4 bende çalışmıyorum ne yapmam lazım haciz durumu olurmu
-
@fatos üzerinize kayıtlı bir şey yoksa haciz olmaz.