İstanbul Üniversitesi Si̇yaset Bi̇li̇mi̇ Ve Uluslararasi İli̇şki̇ler
-
İstanbul Üniversitesi Si̇yaset Bi̇li̇mi̇ Ve Uluslararasi İli̇şki̇ler yl bilim sınavında ne sorarlar? Hangi konulara bakmam faydalı olur? Klasik mi olur sınav?
-
@leyla92 bilim sınav tarihlerine nerden ulasabiliriz. Daha basvurular bitmedi bildigim kadariyla
-
@leyla92 muhtemelen klasik bir sınav ardından mülakat vardır diye düşünüyorum hocam. Net bilgi sahibi değilim ama öyledir herhal
-
Başvurular cuma bitti. Sınav/mülakat tarihleri 2 3 temmuz. Klasik olursa o kadar insanın cevaplarını bir günde nasıl okuyacaklar ki?
-
@leyla92 her bölümde soruyu soran hoca okuyor. Örneğin 1 soru siyasi tarihten geldi diyelim, o soruya ait kağıtları soruyu hazırlayan hoca okuyor. Kaç kişilik katılım olacak ki? Alınacak kişi sayısının 3 katı olsa. Bir günde okunur sanki.
-
@leyla92 benim hatam 26 haziran diye hatırladım.
Peki mülakat daveti fln birşey alan oldu mu bireysel olarak. Bu tarz şeyleri nerden takip ediyosunuz?
-
@yorgun-kamucu sosyal bilimler entitüsüsü sitesinde liste filan yayınlar genellikle. Aynı zamanda mail de atılır.
-
@leyla92 ben istanbul universitesinde yuksek lisans yapiyorum. Bizim universitede bilim sinavi yapilmiyordu. Direkt mulakat oluyordu.Bilim sinavi mi var bu yil??
Mulakatlarda basvurulan bolumun baskani ve eger her bolum farkli yapmiyorsa 2 tane daha ogretim uyesi oluyor. -
@evandro mail yok. Enstitu sayfasinda ilan ediliyor. Basvurusu kabul edilenlerin. Listeye gore hangi gun ise o bolumun mulakati adaylar o gun gidiyor.
-
Açıkçası yazılı sınav var mı bilmiyorum ben de o yüzden soruyorum biraz. Daha önce mülakat diye gidip önce sınav sonra mülakata girdiğim oldu başka yerlerde.
Şöyle bir bilgi var;
"Mülakat tarih, saat ve yer bilgileri 28 Haziran 2019 tarihinde Enstitümüz web sitesinde duyurulacaktır." -
@leyla92 korkmayin sadece mulakat.
-
O zaman sorumu mülakatta ne sorarlar, nasıl hazırlanayım olarak güncelliyorum
-
@leyla92 basvurulan bolumle ilgili her komisyon uyesi soru soruyor ama cok ayrintili bir soru olmuyor. Eger calisiyorsa mulakata giren aday onunla da baglantili soru gelebiliyor. Tabi su da var . Benim bolumum yine sosyal bilimlere bagli ama bolum farkli olunca konularinizi bilmiyorum. Bolumunuzdeki ana konular nelerdir bilmiyorum.
-
28 haziran mulakat detayli liste aciklama tarihi demişler ama ortada liste yok. Ulaşabilen var mi
-
biraz gecde olsa açıkladılar ancak hala isim listesi yok
-
@yorgun-kamucu hocam enstitü sayfasından son bir kaç duyuruya baktığımız zaman genel kontenjandan başvuran herkes mülakata girmek zorundadır benzeri bir ifade var.
Şahsi görüşüm isim listesi olmamasının sebebi bu olabilir. Bir de siz baksanız çok iyi olur. -
@gençişsiz ozaman ilk giden ilk giricek sanırsam. ins 3-5 saat bekletmezker bizi
-
@yorgun-kamucu hocam 3 5 saat bekleme olması olası bence de ama ilk giden ilk girer mantığı olmaz sanırım olmamalı da hatta.
İsim soyisim sırası veya alese göre sıralama yapıp içeri alabilirler -
Her başvuran gelsin mülakata olayı saçma biraz. Çağır işte kaç kişi alacaksan onu üç beş katı açıkla listeyi girelim. Böyle iki güne yayılmış saçma sapan bir şey oluyor.
-
Bu arada giriş belgesi vs gibi bir şey yok değil mi ben mi bulamadım, göremedim öyle bir detayı yoksa?