YKS TERCİH NEW NEWEMBER
-
Değerli hocalarım daha bugün kayıt olmuş bulunduğum, bu atmosfere hemen ısındım.
Sizlerinde, benim için çok önemli ve ihtiyacım olan bilgileriniz fikirlerinize danışayım.
246 puan ile 561K EA "kendimi geliştireceğime inanıyorum." Fazla boş yapmadan sorum şu hocalarım iktisat mı? maliye mi?
Not:Bölümler hakkında detaylı bilgiye sahip değilim ama iş imknı atama v.s daha pozitif diye okudum. Daha farklı bölüm tavsiyeleriniz varsa lütfen yazın sağlık y. Havacılık y. v.s... (ayrıca 380k falan yazarsam İkt. Mal. gelme ihtimali nedir?) -
@Azimlipipıl iktisat veya maliye konusunda ısrarcı mısın hocam?
-
Merhabalar öncelikle hoşgeldiniz. Açıkçası puan ve sıralamanıza hangi bölümler geliyor bilmiyorum ama siz zaten işin o kısmına hakimsinizdir. Yalnız şöyle bir Türkiye gerçeği var ki artık İİBF nin ülkedeki en önemli fakültelerinde okumak bile işinizi kolaylaştırmaya yetmiyor. Önceliğiniz okulumu bitirip atanıp iş güç sahibi olayım ise meslek eğitimi alabileceğiniz bir bölüm okumanızı tavsiye ederim. Karar verirken dikkat etmeniz gerekenler kendi idealleriniz, yetenekleriniz vs. olmalı, tüm bunları iyi analiz etmelisiniz ve bu dogrultuda bir seçim yapmalısınız. Okurken, işi yaparken mutlu olacağınız, sizi tatmin edecek bir bölüm seçmelisiniz.
-
@Agor hocam ısrarcı değilim tabiki bilgi eksikliğim var. entryde de belirttiğim gibi bölüm tavsiyelerinize kesinlikle açığım.
-
@plansız Yorumunuz için teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım.
-
@Azimlipipıl hocam tam olarak siz arayışınızı söylerseniz biz de ona göre yönlendirme yapabiliriz. İlk sorduğum sorunun nedeni şu idi, bu bölümleri okumak, hele ki sıralamandan ötürü vasat üniversitelerde okumak finalde sana istediğin şeyleri vadetmeyebilir. İş imkanı konusu mesela, nasıl bir iş yapmak istiyorsun ki bu bölümlerden mezun olduğunda iş imkanı olarak karşına çıkacak şey seni tatmin edecek mi?
-
@Agor hocam öncelikle sıralamam iyi değil ve okul puanı çok etkiledi 100k geriye attı diyebilirim onun dışında zaten beklediğim bir sonuç değildi. PDR için yeterli sıralamam olsa hiç düşünmezdim ki haketmedim zorlayamam( sosyal bölümlerin arasında tutarlı olması kariyer v.s beni kendine çekmişti)ve yaşım nedeniyle belirttigim bölümlerden birine gitmek zorundayım.
Açıkçası az biraz boşta hissediyorum yani benim iyi olduğum alanları çözümleyemedim, siralamamin yettiği bölümlere karşı...
dolayısıyla iktisat işletme v.s bölümlerde öğrencinin yolunu belirlemesi kendini keşfedebilmesi daha doğru tabi okuduğum kaynaklarda böyle yazıyor ve bundan yola çıkarak bir yandan kendimi dışarıdan görebilmek bir yandan geleceğime bu süreçte bir meslek katma gibi hayalim var. -
@Azimlipipıl benim tavsiyem TYT puanlarına bakarak önlisans sağlık teknikerlikleri ile ilgili bir bölüme yönelmen ama ben eminim sen dört yıllık bir bölümü üste yazmaya hevesleneceksin muhtemelen böyle de olacak. Sonra okulun daha birinci ayında nerden geldim buraya diye hayıflamaya başlayacaksın. Hali hazırda hiç bir şey yokken ortada TYT puanı ile teknikerlik okumak çok sağlıklı bir karar olacaktır.
-
2 yıllık sağlık ve havacılık bölümleri bul.iibf yanından bile geçme.beni dinle bi ömür bana dua edersin emin ol
-
@Azimlipipıl hocam, @Antimülakat hocamın önerisine kulak vermek ister misin peki? Yani bir alternatif olarak 2 yıllık bölümleri düşünür müsün? Buna da cevap ver ona göre sana bir fikir vereyim ben. Buradaki hocalarımın dediği gibi İİBF yani iktisat, işletme, maliye vb. bölümlerin bulunduğu iktisadi ve idari bilimler fakülteleri özellikle son 5 yıldır meslek sahibi olma noktasında sıkıntılı olmaya başladı, bunu bir kenara not edelim. 2 yıllık bir bölüm okuduktan sonra DGS ile 4 yıllık daha farklı bir bölüm okuma şansının olacağını da not edelim, sen de kendince 2 yıllık konusundaki durumunu düşün.
-
@Antimülakat hocam tyt puanım çok düşük onun için sorun olur
-
@Agor değerli hocam tyt puanım çok düşük gidersem 4 yıllık olabilir.
-
Kendim için değil fakat kardeşim için sorayım. 4 yıllık bazı bölümlere puanı yetiyor fakat 2yıllık uçak teknolojisi, bilgisayar programcılığı ve bilgisayar ile ilgili bölümler yazmak istiyor İTÜ ve İÜ. Daha sonra DGS ile geçiş yaparım diyor. Sizce bu şekilde mantıklı mı? DGS ile geçiş yapmak kolay mı geçiş yapacağı bölümlerin önü açık mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
-
@Elinor-Ostrom şayet daha sonra 4 yıllık için çaba sarfederim diyor ve sende bu ışığı kardeşinde görüyorsun. Bu fırsatı ona tanımalısın. Madem böyle bir yol izlemek istiyor bırak izlesin.
-
@Azimlipipıl hocam şimdi sıralamanız ile gelen ve yazılabilecek, kurtarırı olan bölümler diye bir liste yapmak gerekirse şu liste ortaya çıkıyor.
Yönetim Bilişim Sistemleri (Sıralamadan biraz yüksek ama gelebilecek üniversiteler var.)
İktisat
İşletme
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
MaliyeBunlar devlet üniversiteleri, özel üniversiteye gidecek durumunuz varsa eklenebilecek bölümler var ama devlet diyorsanız bunlar sıralamanız ile yazılabilecek bölümler listesi. Bunlar da harika olduğu için değil ama içlerinde yazmaya müsait olanlar bunlar. Fakat burada da şöyle bir gerçek var çok iyi üniversitelerde okuma şansınız düşük ve özellikle bu bölümlerde iyi üniversite bazı şeyleri değiştiriyor.
Bunların dışında alttaki tüm bölümler İİBF bölümleri, burada tekrar tekrar dedik bu bölümleri okurken iyi okursanız kendinizi geliştirirsiniz fakat konu iş sahibi olmaya gelince işiniz zorlaşıyor. Mevzu iş imkanları ise işletme ve iktisat önerilerim arasında benim. A kadro dediğimiz gruba hazırlanacaksanız iktisat, maliye, siyaset bilimi ve kamu yönetimi aşağı yukarı aynı. Burada bence okunursa iyi olur denecek iki bölüm de iktisat ve siyaset bilimi ve kamu yönetimi. Fakat altını yine çiziyorum okul bittikten sonra sıkıntılı bir sürecin içine girebilirsiniz bu bölümleri bitirdikten sonra. Farklı bir şey deneyeyim diyorsanız da hocam yönetim bilişim sistemlerini deneyebilirsiniz. -
@Elinor-Ostrom @Antimülakat hocamın da dediği gibi kardeşiniz yapacağına inanıyorsa ve siz de inanıyorsanız gayet sağlıklı bir tercih olur. Hem DGS şansı olduğu gibi hem de bunu yapamazsa da iş imkanları bu bölümlerin de fena olmuyor. DGS'de eğer sağlıklı çalışılırsa YKS'den daha kolay bir sınav, o yüzden bunları değerlendirip kardeşinize destek verebilirsiniz.
-
@Agor @Antimülakat kardeşim ayt de iyi değil tyt de dgs ye daha yakın benim için mantıklı olan bu diyor. Ben de ona bıraktım artık. Teşekkür ederim fikirleriniz için.
-
@Agor Değerli hocam yorumlarınız için çok teşekkürler dediklerinizi dikkate alıp artık tercihde bulunacağım. Benimde aklımda iktisat vardı Böylece biraz daha rahatladım tabiki iş imkanlarını düşünerek listenizde olan diğer bölümleri değerlendirmek istiyorum.
Şimdiye kadar değerli yorumlarınız ve yardımınız için ayrıca teşekkürler,görüşmek üzere iyi forumlar -
@Azimlipipıl kardeşim bi iktisat mezunu olarak ki severek okuduğum bölümdü ancak totalde iibf nazarinda uzak kalmanı tavsiye ederim .İdealist olup kariyer mesleğe yönelsen dahi yeni bi fakülte okuyacak zamanı gerektirir. Yeğenime dahi yazdirmamak için ikna etmeye yöneldim ben yandım köşe yanmasin.
-
@aroma hocam artık yapacak bir şeyim yok 4 yıllık gitmem gerekiyor. İngilizce okursam bir şey değişir mi sizce