İlk 500'e nasıl girdim
-
Arkadaşlar merhaba
Yks 2019'a yaklaşık 1 sene hazırlandım ve beni memnun eden bu sıralamaya ulaştım.(Sayısalda Türkiye 457.si oldum)
Benim için bu süreçte en önemli şey süreklilikti. Yani, moralim kötü olsa da, iyi olsa da bir şeyler yaptım, 3 test 3 testtir dedim ve sınav sürecinde bu prensibe bağlı kaldım.
Tabi ki moralimin bozulduğu birçok zaman oldu, o kadar sıkılmıştım ki birkaç gün çalışamadığım anlar oldu. Ancak bu süreci bir bütün olarak değerlendirmeniz gerek, o yüzden bazen bazı yerlerde durmanız bu maratonda size ekstra avantaj sağlayabiliyor, bunu unutmayın.
Yaz sürecinde bahsedecek olursam, bana günde 6 saat yetti, bu 6 saatte ise paragrafı ve problemi hiç eksik etmedim.
Bütün bir süreci bu yazıda anlatmam elbette olanaksız, ancak sizlere maksimum fayda sağlayacağını düşündüğüm bir kanal açtım, oradan paylaşımlarıma devam ediyorum, isterseniz linkten girip inceleyebilirsiniz.
Hepinize bu zorlu süreçte başarılar diliyorum -
HES? Yoksa sen misin
-
@genclerbirlikli o hidroelektrik santrali değil mi???
-
@Antimülakat daha da tehlikeli
-
@genclerbirlikli seni güzel yakaladım. Geçtiğimiz yıl Gazi Hukuk'a geçmiştin. Siyasal dersleri sayıldı mı? Özelde sorumda şu: Gazi Kamu derslerini Selçuk Hukuk'ta sayarlar mı? Üniversiteyi aramadım sormadım.
-
@Antimülakat sayıldı ve benim üstümden biraz yük aldı. Baya da varmış ders iktisattan. Ama mezuniyetten itibaren 5 yıl şartı vardı. ders içerikleri uyuyorsa ve Selçuk da gazi gibi izin veriyorsa sayarlar elbet ama hukuk derslerini sayarlar mi bilemem benim hep iibf derslerini saydılar para banka maliye muhasebe gibi
-
@genclerbirlikli mezun olalı 7 sene oldu. 5 sene olayını iyi demedin o kısımdan sıkıntı çıkmaz ise türk dili, enformatik, tarih vs. sayılsın ona da razıyım.
-
@Antimülakat onlar zaten aöf ten sayılıyor
-
@genclerbirlikli ben o yok sadece Gazi Kamu
-
@Antimülakat oo ÖSSyle(yeni adını bilmiyorum) mi kazandın hocam hayırlı olsun
-
@genclerbirlikli evet kardeşim bakalım. Tercihlerin son bir kaç günü Ankara da olan bir kaç yer daha var. Sana soracaktım hangisi dersleri sayıyor diye. Ankara Hacı Bayram da belki ucundan kıyısından gelebilir ama sınavlara git gel sıkıntı diye Selçuk'ta karar kıldım.
-
@Antimülakat hacıbayram da devam zorunluluğu yok ama sınavlar sıkıntı olur dediğin gibi, 2 şer hafta vize final. Gerçi yıllık sisteme geçilecek ama yine dönemlik dersler olacakmış nasıl bi mantık anlamadım. En iyi okul işe yakın okuldur ama bence :d ben de işe yakın olsun diye gelmesine rağmen Ankara hukuk yazmayıp burayı yazdım
-
@genclerbirlikli bitirelim de dert değil kardeşim. Selçuk Hukuk adli yargı ve hakimlikte oldukça iyi bir duruma sahipmiş. Bu saatten sonra avukatlık zor olur bize. Bir kaç hakim savcılık deneyip, sonra kurum avukatlığı deneriz.
-
@Antimülakat okul önemli değil bence kişinin kendisinde bitiyor, gazi için de öyle diyorlar ama 1 derse bile gitmeden 12 ders verdim arasında ceza idare borçlar ve medeni var diplomayı aldıktan sonra o sınavlar kolay yeter ki mülakat için bir dayı olsun her yerde her mülakatta torpil diyenlere ısrarla karşı çıkan ben bile hakimlik mülakatlarinda karşı çıkamıyorum