ANKARADA UZAK DURULMASI GEREKEN DERSHANE
-
Arkadaşlar hepinize merhaba ben 2019 kpss sınavına hazırladım ankarada hangi dershaneye gitmeliyim diyen arkadaşlara ben hangisine gitmeyin olarak cevap verecem umarım faydalı olur amacım kesinlikle karalamak reklam değil sadece tecrübellerimi aktaracağım. Öncelikle monopol sadece hukukta iyi iktisat olarak analiz yayınları ise o kadar övgüyü hak etmiyor gel gelelim maliye ve muhabeseye. Arkadaşlar yapacağınız her soru size sınav kazandırır sınav kaybettirir özelikle maliye hocası hoca demeye bin şahit ister gerçi adı lazım değil özgür hoca (!) sene başında kitaplarına methiyeler dizerek sadece bu kaynağa çalışın en az 30 net garanti gibi cümlelerle insalara umut bağladı güncelledim diye verdiği fasikülü bile güncellemiyerek benim 3 soru yanlış yapmama vesile oldu borçlanma bütçe maliye politikası vergi hukukundan kitabıyla alakalı soru gelmedi Bi insanın emekleriyle oynamak bu kadar kolay olmamalı. Muhabese hocası ise sadece genel muhabese anlattı diğer yerlere göz ucu değimip geçti ve finansal tablolardan maliyet muhasebesinden çok çıkmaz ona vakit ayıracağınza genel muhasebe çalışın dedi sınavda 12 13 tane bu konudan soru vardı bulduğum her yere yazacam kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar benim emeğime taş değdirdiler sizinkinede değmesin
-
Sincan mirat eğitim. Ilk grubu olursa güzel diğer gruplarla ilgi sıfır
-
@Hayaller71 valla hocam dershaneyi bilmem ama monopol dememesi çözdüm maliye kısmı cidden berbattı dediğiniz hoca hazırlıyor ama iktisat ve hukuklardan çok memnun kaldım saygılar
-
@Willsmithh bu kişiye güvenip sınava hazırlanarak en büyük hatayı yaptım. İnşallah iyi sonuç alırsınız
-
Hocam Adem hocanın öğrencisiyim Gaziden,hocama laf ettirmem,muhasebe dersi salt dersaneye gidip de öğrenebileceğiniz bir ders değil,sizin orda bi kaç haftada gördüğünüz şeyleri biz dönem boyu görüyoruz,ben muhasebeyi ondan öğrendim,bu sene neredeyse hiç çalışmama rağmen en fazla üç dört yanlışım çıkacak gibi ki onlarda ingilizce aldığımız derslerde gördüğümüz bazı kavramların türkçesi aklımda kalmadığı için olacak,genel muhasebeyi bile zar zor öğrenen öğrencilere derya deniz konuları dersane de öğretmek zaten mümkün değil,iktisat dersleride iyi bence dersanenin,hukukta bazı hocalar iyi,maliyede bütün hocalar çuvalladı zaten,maliye hocası ortalama piyasadaki hocalar gibi bence,ben gazinin hocalarından seçmeli olarak aldığım dersler sayesinde yaptım biraz maliyeyi,o hocaların bir kısmı piyasada çalışıyor ama onların öğrencileri de yetersiz olduğunu söylüyor kaynaklarının bu da demek oluyor ki nereye giderseniz gidin kimse size bi kaç ayda teferruatlı bi şekilde her şeyi öğretemez,eğer her şey dersane de bi kaç ay da öğreneceğiniz kadar basit olsa sınavda 150 nin altında yapan olmaz zaten
-
@dnd kardeş yazdıklarımı iyi okumamışsın sanırım ben hacettepe iktisat mezunuyum 2 sene muhasebe gördüm okulumda ben dershaneye iktisat yada muhabese öğrenmeye gitmedim yazımdada dikkat ettiysen öğretemedilerde demedim adam diyor ki maliyet muhasebesinden finansaldan soru çıkmaz gelse gelse 2 3 tane gelir diyor bu sene kaç soru vardı bu konulardan Bi bakmanı öneririm. Bu sene ilk defa sınava girdim hocalara güvenmeyecemde kime güvenecem maliyeci vardı özgür müdür nedir adam güncel diye fasikül veriyor o bile güncel değil senin dediğin noktayla alakası yok ben bu adamın notuna güvenip bildğim halde yanlış yapacaksam kusura bakma heryerde kararlarım kimse hakkımı yiyemez sene başında sadece benim kitaba çalışın bu yeterlidir diyip maliye zaten zordu diyerek işin içinden çıkılır mı sana soruyorum?
-
@Hayaller71 Hocam kimse müneccim değil sonuçta nerden ne kadar soru geleceğini tahmin edemez,onlar istatistiksel olarak nerelerden daha fazla soru çıkıyorsa oraları anlatıyorlar daha çok,diyelim ki size aylarca maliyet muh,yönetim muh vs anlattılar ve hiç soru gelmedi o zamanda aylarca anlattılar soru bile gelmedi diye saydıranlar olacaktı(40/40 gibi hayaliniz varsa onu bilemem tabi),benim dersanede gördüğüm kadarıyla insanlar sadece hap bilgileri istiyorlar adam anlatmak istese de anlatamaz zaten,muh derslerinde sınıfın daha kasa banka bile anlatılırken oflayıp pofladığına şahit oldum,yüzlerce sayfalık yerden bi soru gelecek diye kimse ilgilenmiyor genel muh dışındaki seylerle,maliyecinin ne dediğiyle ilgilenmiyorum açıkçası maliye her sene kolay olduğu için maliyeciler çok rahattı genel olarak bu sene ösym oyunu bozdu,insanlar bi dersnaeye gideyim her şeyi öğreneyim kafasıyla düşünüyorlar bu pek mümkün değil açıkcası,okulda yıllarca gördüğümüz şeyleri bile ayrıntılı çalışmak zorunda kalıyoruz kaldı ki dersanelerde öğretilenler ne kadar yeterli olabilir ki,muhasebede gazi ve ankara ünv hocaları bazı şeyleri farklı kabul edip anlatıyor,sınavda gazi hocasına göre mi ankara unv hocasına göremi diye düşünmek zorunda kaldım geçen yılki sorularda,bilenle bilmeyenin ayırt edilebilmesi salt ezbere dayalı sistemin bozulması açısndan bence muhasebe ve maliye soruları gayet güzeldi,bu yıl bi kaç kurum sınavı görme şansım oldu özellikle muh sorularını görünce bırakıp gidenler vardı,sınavlardan yüksek alan adamlar bile sadece ezberledikleri seyleri yapabiliyor, hiç bi şeyin mantığını bilmeden kurum sınavlarına girip sonrada torpil aramaya başlıyorlar,hal böyle oluncada 95 puanla girdiğin sınavdan eleniveriyorsun. Ayırt edici olmalı sınavlar,bilenle bilmeyen ayrılmalı,yoksa gariban çocukları üç kuruşa özelde sürünüyor,kimin ne kadar ezberlediği değil bilgisi ölçülmeli,muh sorularını şıklardan eleyip yapanlar var sınavda,Avakado sorusu gibi sorulardan bin kat iyiydi bence muhasebe soruları,en azından bildiğim yerden geldi ve iyiki Adem hocadan ve gazinin diğer hocaları(Figen hoca,Yıldız hoca) dan zamanında öğrenmişim bişiler maddi durumlardan dolayı özelde çalışıyorum haftada beş gün ona rağmen yaptım yinede elimden geldiği kadar.
-
@dnd maliyeden kaç net yaptınız hocam
-
@Hayaller71 hocam benim bi huyum var iki şık arasında kaldığım şeyleri doğru gibi sayıyor beynim,geçen yıl 10 net fazla saymıştım bu sene aynı hataya düşmemek için hepsini yanlış kabul ettim maksimum 10 yanlış olacak gibi 3 ü kesinde diğerlerinden emin değilim,okulda öğrendiğim şeylerle yaptım dersanedeki maliye tekrar gibi oluştu benim için ekstra bişi öğrenmedim
-
@dnd valla iyi yapmışsınız hocam helal olsun
-
@Hayaller71 teşekkür ederim umarım yapmışımdır bişiler hem iş hem kpss zor oluyor