ALES kitap önerisi
-
Merhaba. ALES için anlatımını beğendiğiniz,ilk kez çalışacak birine faydalı bulduğunuz tavsiye edeceğiniz bir yayın var mı?
(Hiç çalışmadan girdiğim 3 yıl önceki alesim 68) -
Yardımcı olacak kimse yok mu
-
Merhabalar, ALES'e en son 2 yıl önce falan girmiştim, güncel kaynak öneremeyeceğim ama şu başlık faydalı olabilir:
https://forum.tercihiniyap.net/topic/2103/2018-ales-sınavı-için-eğitim-seti-yada-kaynak-kitap-tavsiyesi/21?page=2
arkadaşlar yönlendirici bilgiler vermişler. Arama modülüne ALES ya da google a tercihini yap ales yazarsanız şimdiye kadar açılmış ilgili başlıklar geliyor belki kaynak konusunda fikir verebilir. -
@plansız, içinde söyledi: ALES kitap önerisi
Merhabalar, ALES'e en son 2 yıl önce falan girmiştim, güncel kaynak öneremeyeceğim ama şu başlık faydalı olabilir:
https://forum.tercihiniyap.net/topic/2103/2018-ales-sınavı-için-eğitim-seti-yada-kaynak-kitap-tavsiyesi/21?page=2
arkadaşlar yönlendirici bilgiler vermişler. Arama modülüne ALES ya da google a tercihini yap ales yazarsanız şimdiye kadar açılmış ilgili başlıklar geliyor belki kaynak konusunda fikir verebilir.@fenerbahceli Bununla beraber eğer KPSS hazırlık süreciniz olduysa gk gy kitaplarından da faydalanabilirsiniz ama tabi KPSS gibi bir hazırlık değil de ALES odaklı bir çalışma yöntemi izlemeniz gerekir aksi halde bu kitaplar boşuna vaktinizi alır.
-
ALES çok kendine özel bir sınav. Tamamen pratik isteyen bir soru tarzı var. Adminlerimizden 98 puan alan @Agor buraya bakarak bir kaç tavsiye verecektir. En azından görüşlerini yazacaktır.
-
@Antimülakat üstat daha önce de pek çok arkadaşa belirttiğim gibi kaynak önerisinde bulunamam ama sitemizde hazırladığımız şu içeriğe göz atılabilir derim.
https://www.tercihiniyap.net/haber/ales-hazirlik-nasil-olmalidir-ales-e-nasil-calisilir-h3265.html
Senin de dediğin gibi pratik esaslı bir sınav bu sınav, iyi kaynak kötü kaynak var mı bilmiyorum ama uzun paragrafları, uzun matematik sorularını hızlı okuyup hızlı düşünüp hızlı çözmek için bu tip soruları bol bol çözmek ve bir şeyler okumak faydalı oluyor.
-
@Agor ansiklopedi veya makale okumak pratiğin gelişimi için daha faydalı olur mu hocam? Yoksa herhangi bir romanda aynı faydayı sağlar mı?
-
@Antimülakat hocam hızlı okuma ve okuduğunu kavrama üzerine çalışılacak bir sınavda eğer bireyin kendisi bu potansiyelden çok yoksun değil ise her türlü içerik okumak ki buna internette bir şeyler okumak da dahil bence faydalı olacaktır. Eksik bir okuma anlama altyapısı var ise ama bence bu durumda olan arkadaşlar okuduğunu anlama üzerine çalışma yapmaları için hazırlanmış kaynakları okuyabilir. Emin Özdemir'in kitapları var bu konuda, Emin Özdemir gibi hocaların da kitapları vardır ama benim duyduğum dil ve okuma üzerine yetkin hocalardan biridir Emin Özdemir, inceleyebilirler.
Matematik üzerine de altyapı eksikliği olanlar TYT kaynaklarından çalışabilirler, matematik altyapısı olması da bir parça önemli ama ben üniversite kazanmış ve mezun olmuş bir bireyin matematik altyapısının o kadar da zayıf olmayacağını düşünerek yapıyorum bu yorumları, umarım yanılmıyorumdur.
-
@Agor @Antimülakat peki sizce konu anlatım kitabı da edinilmeli mi? Matematik pek iyi değil cünkü.. Bir de yediiklim cıkmıs sorular hakkında bilginiz var mıdır hocalarım?
-
@fenerbahceli hocam çıkmış soruların bir yayınevi ile olması bir şeyi değiştir mi bilmiyorum ama çözmeniz sizin için zaten iyi olacaktır fakat amaç orada süre ile yarışmak olmalı yani soru tiplerini görmekten ziyade o sınavı ne kadar hızlı çözdüğünüzü ölçmelisiniz bunun için de kendinize sınav ortamı yaratın derim. Konu anlatım kitabı da dediğim gibi TYT konu anlatımlı kitap alabilirsiniz bu konuda da çünkü daha detaylı anlatma ihtimali olduğu için daha iyi öğrenirsiniz diye düşünüyorum, konular ora ile aynı aşağı yukarı, ekstra bir tane sözel ve sayısal mantık konu anlatımlı kitap alarak kendinizi o konuda geliştirebilirsiniz. Önerebileceğim benim direkt bir kaynak yok, bir kitapçıya gittiğinizde zaten en çok ne satılıyor derseniz onlar size öneride bulunacaktır. Konu temel matematik olduğu için ben bunun yeterli olacağını düşünüyorum ama iş sizin kendinize de kalıyor, pratik yapmak ve özellikle uzun matematik veya türkçe soruları ile pratik yapmak iyi olacaktır.
-
@Agor cok teşekkür ederim