AUZEF VE AÖF FARKI
-
Arkadaşlar AUZEF hakkında bilgi verecek, AUZEF'e katılarak bu konuda tecrübe edinmiş olan var mı? AÖF ile arasında ne gibi farklar var? Sizce hangisi tercih edilmelidir? Yardımcı olursanız seviniriz.
-
@Antimülakat üstat ne anlamda bir fark soruyorsun. Birisi İstanbul Üniversitesi'nin Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi diğeri Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi, bir de Atatürk Üniversitesi var yine açıktan eğitim veren. Sen uzaktan eğitim anlamında mı soruyorsun farkları nelerdir diye yoksa tecrübeleri konusunda mı?
-
@Agor uzaktan eğitim anlamında hocam, dersler nasıl veriliyor, istediğin zaman izlenebiliyor mu? Alınan eğitim işe yarıyor mu?
-
@Antimülakat üstat biz üniversitede iken uzaktan, online ders verilen derslerimiz vardı ve onlarda ders saatinde hoca canlı yayın yapardı sonra o sisteme kaydolurdu ve derse gidemedi isen oradan izlerdin. Şimdi girip baktım anladığım kadarıyla AUZEF de öyle, yani istediğin zaman izleyebiliyorsun. Alınan eğitim işe yarar mı noktasına gelince eğer okumuş arkadaşlar bilgi verirse daha net olur ama benim şahsi yorumum bu iş youtube veya uzaktan eğitim veren kurslar ile aynı mantık, işe yararlığı konusunda ben kişilere bağlı olduğunu düşünüyorum. Yani eğer ders saatinde orada olursan sanırım hoca ile soru cevap da yapabiliyorsun, buradaki tek fark fiziksel olarak yanyana olmamak, tabi ki bu duruma adapte olamayan insanlar için yetersiz kalabilir fakat Türkiye'de bulunan herhangi bir standart üniversite ile çok farklı olacağını düşünmüyorum.
Buraya şunu da not düşelim, üniversite okumak sadece derse girmek olmadığı için bir noktada bireyde eksik kalan şeyler olacaktır ama öğrenim görülen alanda Anadolu'da bulunan pek çok Üniversite ile aynı seviyede öğrenim görülebilir diye düşünüyorum. -
Auzef daha güncel ve kaliteli programlara sahip bu anlamda aöf kendini güncellese iyi olacak.
-
@Antimülakat Dersler canlı veriliyor ve kaydediliyor devam zorunluluğu vardı kalktı.Pdf şeklinde sistemde notlar yüklü oluyor.Sınavlarda 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor.Diplomanızda auzef yazıyor.Hocam genel hatlariyla böyle soracağınız soru varsa ben iu da okuyorum 2.uniye sosyoji kayit yaptiracağim auzeften ayrıca.
-
Auzefin dönemlik ucreti ve aöf ün donemlik ucreti ne kadar acaba
-
@heisenbergww donemlik harc parasi ne kadar acaba hocam ?
-
@ademsmith 370 tl hocam.
-
@heisenbergww sınavlar nasıl yapılıyor, AÖF'ye göre daha zor mu, daha kolay mı?
-
@Antimülakat Hocam auzefte oturmuş bir sistem yok neyin ne zaman değişeceği belli olmuyor.Sınavlarda müfredat dışı soruyla karşılaşmanız oldukça olağan ve kaynaklar aöfe göre daha karmaşık.Genel kullanıcı görüşleri auzeften pek memnun değil.Auzefte karşınızda muhattap bulmak pek kolay olmuyor ama aöfte rahat iletişim kurabiliyorsunuz.Yani auzef bir çok konuda daha geride diyebilirim...
-
@heisenbergww anladım hocam teşekkür ederiz verdiğiniz bilgiler için. Akıllarında AUZEF düşünenler için çok faydalı bilgiler oldu.
-
@Antimülakat Rica ederim hocam.