BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
@criminalawyer haaahahahaha kusura bakma kimi kime şikayet edeceksin dostum. Hukukçusun anlıyorum seni insan em azından okuduğu şeylerin gerçekten var olmasını istiyor bazen ama işte. Bu arada @Red diye bir arkadaş vardı nerdeyse dedikleri çıktı. Helal olsun acaba o ne yaptı.
-
@oguzhan24 red ne demişti ?
Var ya 2019 da finans merkezi açılır kadro açılıp eleman ihtiyacı olursa bizim aldığımız kpss puanlarının yılı geçer ve hooop yeniden bir çalışma ve stres dönemi ! Ben bu haksızlık altında ezilmek istemiyorum -
@oguzhan24 hocam red belkide green olmuştur
-
@criminalawyer vallahi ben bir daha bu stresi çekmemek adına 2017 de sınava bile bile girmedim kendimi eğer olmaz ise bu ülkeye bağlamak istemiyorum demiştim kendime haklı çıktığımı düşünüyorum. Yarın 2 farklı şirketten sonuç bekliyorum çağırırlarsa başlarım yoksa kışa kadar ielts alıp yurt dışında doktora staj vs kovalayacağım
-
Danıştay, sözlü sınavlardaki soruların yazılı olarak önceden hazırlanmaması ve sınav komisyonu tarafından, sınav esnasında sorulan soruların tutanağa bağlanmamış olması nedeniyle bu konuda verilen idare mahkemesi kararını bozdu. Danıştay'ın kararı doğrultusunda sözlü sınavlardan elenen birçok kişi için dava yolu açılabilecek.
İlgili karar için bkz. https://lnkd.in/dAZiBFq
-
@criminalawyer davacının girdiği sözlü sınav öncesinde, sınav komisyonunca sınavda sorulacak soruların önceden hazırlanması ve tutanağa bağlanması, her adaya sorulan soruların kayda geçirilmesi ve sorulan sorulara adayların verdiği yanıtlara hangi komisyon üyesince, hangi notun takdir edildiğinin tutanakta ayrı ayrı gösterilmesi, böylece sözlü sınavın nesnel olarak yapılması ve yargısal denetimin tüm unsurlarıyla gerçekleştirilmesi sağlanmalıdır. Bu durumda, davacının başarısız sayıldığı sözlü sınavda, sınav komisyonunca sınavda sorulacak soruların önceden hazırlanmaması ve sınav komisyonu tarafından sınav esnasında davacıya sorulan soruların tutanağa bağlanmamış olması nedenleriyle hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.
-
@criminalawyer biliyorum bu kararı hatta emsal olay var elemanın biri 6 kez elenmiş dava açıp kazandı sonra danıştay bu kararı verdi.
-
@criminalawyer bu yüzden yeni dönemde kamera kaydı olabilir deniyordu ama üstad sonuç olarak adamlar isterse ben bunu alacağım bunu istemiyorum video kaydını izleyen tutanağı okuyan bilirkişi de ayarlanır sonuçta insan varsa insiyatif ve problem her zaman hasıl olur. Sistem külli olarak değişmez ise sonuç almak mümkün değil. Benim asıl kızdığım sadece bu bddk vs mevzu değil esasen tüm kurum ve kuruluşlarda aynı meselenin yayılması liyakat ortadan kalkar temel mesele adam tutmak referans olur bakın torpil demiyorum çünkü bu sınavları hakkıyla veren torpil kullanmış olmaz ama tek kriter de referans kabul edilemez böyle giderse bu ülke batar gider açık ve net. Osmanlı devletinin çökmesinin en temel sebebi halkın ve yöneticilerin ahlaki olarak yozlaşması ardından sahip olduğu kültürü değiştirmesiydi. Şimdi de çok benziyor nasıl son dönem yenilik adı altında yönetici kadrolar kafalarına göre iş yaptı ardından eğitim yönetim ekonomi ve sosyal problemler baş gösterdi yıkılma hızla başladı. Maalesef bizde aynı çukura ikinci kez düşüyoruz halbuki peygamber s.a.v mümin aynı delikten iki kere sokulmaz der biz ise durmadan sokulmaya hatta sokmaya başladık. Asıl üzüntüm kızgınlığım budur. Şunu açık açık ifade edeyim dedim para kazanmak zengin olmak vs değildi çok şükür ailemin maddi olarak durumu iyi amacım kendimi geliştirebileceğim yerde çalışıp bu sürede ülkeme faydalı bir vatandaş olmak yeri geldiğinde şuan ki yanlışların önüne geçmekti. Nasip değilmiş umarım kazanan arkadaşların hedefleri de benimle aynıdır yoksa bu düzen böyle gider bir gün parçalanır.
-
...........
-
Arkadaşlar sizce bddk uzmanlığı mı yoksa ankarada bakanlık uzmanlığı mı daha mantıklı?
-
Kazanan arkadaşlardan aynı zamanda Sgk denetmen yardımcılığında asil listede olan var mıdır? Hazirandan bu yana bekliyoruz arkadaşlar eğer tercihiniz Bddk olacaksa feragat konusunda duyarlı davranmanız bizleri çok mutlu eder.Şimdiden teşekkürler,yolunuz açık olsun.
-
Hala anlamıyorum
Hani kurum eleman ihtiyacı vardı
İki kişi için miydi bunca zaman emek ve beklemek ?
Sınav sonucunu öğrenmek için attığım maile de cevap gelmiyor
Kandırıldık !
Zaten belliydi alacakları kişiler, araştırın bakın alınanlara siyasi paylaşımları var. Yalan dolan ve oyundan ibaret
-
allah alsın.Aynen katılıyorum. Madem alınacak kisiler belliydi niye bizi tukenmez kalemlerle sinava aldılar. Ben de torpil yapmayacaklarini sanmıştım. Bu kadar stres yaptirmaya ne haklari vardi. Bu hak degilmi bi de haktan hukuktan bahsediyorlar. Hakkımızı allah alsin.
-
Bence kurum bundan sonraki ilanlarında torpil bulma şartını da eklesin gerekli şartlar arasına. Millet de ona göre sınava girsin.
-
Mulakati olumlu sonuclanan arkadaşlardan baslama tarihi ile ilgili bir bilgi alan oldu mu? Ben sali günü aradigimda, tam gün olarak tarih veremeyiz demislerdi.
-
Arkadaşlar Bddk nin çıkmış çeviri soruları vardı paylaşılmıştı, şimdi bulamıyorum nereden ulaşabilirim acaba?
-
@pek12 onları bilmiyorum ama bankacılık kanununun ilk 2 maddesi İngilizce'den Türkçe'ye çevrilmişti diye hatırlıyorum
-
@birsondakika sagolun hocam kazanmışsınızdır insallah. Benim kastettiklerim paragraf şeklindeydi yarın bi kurumu arayıp soracağım.
-
@pek12 kurumun insan kaynakları telefon açmıyor, sözlü sınav puanını dahi söylemiyor, biz bu başlık altına hala neden yazıyoruz ki, kazandı, kazanan.
-
@criminalawyer ben sadece çıkmış çevirileri sordum bilen var mı diye. kim kazandı kim kaybetti merak ettiğim yok. Siz bana neden mention atıyorsunuz ?