Muhabbet Bahçesi
-
@mbguy Çok üzücü dostum gerçekten ama özel sektör gerçekten Kurumsal olan firmalar dışında özellikle hanım arkadaşlar için hiç iyi durumda değil. Çok kötü şeyler işitiyorum sürekli. Gerçekten anlatmaktan hicab duyarım. Hele ki zaten düzgün bir unvanla çalışamayacaksanız kamu dışında bulunduğunuz yolda daha iyilerini yapmaya çalışmak en anlamlısı. Iyi okullardan mezunsunuz çoğunuz. Kendini yetiştiren çok güzel dostlarımızsınız. Hakettiğiniz yer bu değil. Hiçbir işi küçümsemem. Düşersek bir gün hepsini de yaparım yeniden. Bir çok sektörde farklı vasıflı vasıfsız unvanlarla bulundum ve kesin olarak diyorum ki hakettiğiniz yerler buralar değil.
Her şeyden evvel ortam sizin kaderinizdir. Çünkü ortam çevrenizdir. Çevrenizde nasıl insanlar varsa o yönde yaşarsınız. O nedenle en az kendi düzeyinizde hatta var ise sizden daha vasıflı insanlarla hemhâl olmalısınız ki gerçekten gelişin her anlamda. Çok üzücü olur vazgeçmeniz, pes etmeniz. Hiçbiriniz ayak işi yapmak, kasiyerlik, tezgahtarlık için okumadınız ve bunca emeği bunun için vermiyorsunuz. Dediğim gibi helal lokma her yerde kıymetlidir. Ama bunca çaba bu durumdan çıkmak içinse devam etmeli herkes.
Ya kamuda hakettiğiniz A Grubu mesleğe ulaşana dek ya da özel sektörde gerçek Kurumsal firmalarda yer alana dek ya da imkan varsa kendi güzel işinizi kurana dek mücadele etmeye devam edin dostlar. Süslü püslü laflar değil bunlar size kıymet veren ve size yakıştırdığinı söyleyen bir dostun sözleri.
O nedenle her günü kendinize bir şey katacağınız yeni bir fırsat olarak görmeye devam. Her ne istiyorsak onun için çabalamaya devam. Allah her birinizin yardımcısı olsun. Bu kurtlar sofrasından çıkacağız hep birlikte inşallah bir gün. -
@paretowilfredo şu yazdıklarınız bana öyle destek verdi ki Hocam. Özel sektörü Allah kalbimi biliyor ya hiç istemiyorum. Ama yaş da geçiyor. Mecbur kalıyorum bir yerde. En son ihtimal artık Nisanda dosyamı açtırıp Haziran’da mali müşavirlik staj sınavına gireceğim. O da olmazsa artık ne olurum bilmiyorum Allah sonumuzu hayıreylesin inşallah.
-
@paretowilfredo
üniversiteye başlamadan söz vermiştim kendime:"saç-sakal-bağlama" diye saçları uzattık neredeyse bele kadar :)sakalları da epeyce uzattık lakin daha sonra "barış manço bıyığı"na geçtik ama bağlamayı yapamadık :// zamanı gelmedi bir türlü...birkaç bateri denemelerimiz oldu o kadar...mezuniyet sonrası ise ayrı bir dramdı zaten.inşallah istediğim iş olursa eğer deneyeceğim bağlamayı,çelloyu,bateriyi...cura da güzel onu da denemek gerekir ve de kavalı.rahmetli dedem çok güzel üflerdi kavala ve kemençe ustasıymış da aynı zamanda lakin "caiz değil" demişler.bırakmak zorunda kalmış ustalığını :(( evet,genlerimde var ve bu geni uyandırmam gerekiyor :)) -
@mbguy Amin dostum inşallah. Gönlünüzü ferah tutun lütfen. Yaş geçiyor konusuna dair de bir kaç söz etmek istiyorum. Bizim yaşımız ve zamanımızın geçtiği savı özellikle hayata 17 yaşında atılan, üniversite imkanı bulunmadığından ve tabi ki özellikle evlilik hususunda bu kadar çok icat edilmiş adet dayatması ile karşı karşıya olmayan üst jenerasyon tarafından bize dayatılan bir durum açıkçası. Hayatın ve ülkenin dönemsel koşullarına göre bu durumu değerlendirmez isek malesef sağlıklı neticeye varamıyoruz ve sağlığımızı da bu yüzden yitiriyoruz. İmkanlar ortada. Herkes malesef aynı imkanlara sahip değil. Kendi dişi ve tırnağı ile hayatını kazanmak zorunda olanlar için şartlar hiç olmadığı kadar çetin gerçekten. Bunları göz önüne alarak kendi zamanınızı idrak edin dostum.
Popüler ve popülist söylemlerden ve paylaşımlardan çok hazzetmem lakin şu paylaşacağım şeyi kendi yaşamım için de dostlarım için de kesinlikle düşünüyorum.Ez cümle. Vaktimiz gelene dek mücadelemize devam edeceğiz. Hepsinden önemlisi de kendimiz için güzel olan şeyleri biriktirmeye devam edeceğiz. İlim, bilgi, güzel bir insan olmak, dürüstlük, sadakat vs. erdem ve özelliklerimizi had safhada tutacağız.
Peygambere mührü 40'ında verildi. Ama o peygamber olmadan evvel de Muhammed-ül Emin'di. Çalışkandı, ekmeği peşinde azami çaba ile koşmaktaydı. Bize de düşen vaktimiz gelene dek umudu kesmemektir dostum. -
@otuzyılsavaşı Koromuzu kuracağız dostum sözleştik o konuda. Güzel bir ekip olacağız yalnız memuriyet ile gidecek saçların için üzgünüm Olsun ileride tekrar uzatırız onu da Gelecek o vakit, **vaktin gelmesine dair his ve düşüncelerim üst mesajdadır
-
@paretowilfredo
eyvallah dostum kuracağız...saçlar ne zamandır yok zaten,gittiler,kısaldılar ve biraz da beyazladılar :// biraz ama :)) ileride tekrar uzatacağız dostum,ondan kaçış yok vakit gelecektir elbet.geç kalmadık dostum kendi zamanımıza sadece bekliyoruz sabırla,azimle ,duayla... -
Gününüz güzel geçsin, iyi akşamlar.
-
Hayırlı günler dilerim...
-
İyi geceler dostlar...
-
Hayırlı cumalar
-
İyi akşamlar, iyi haftasonları diliyorum
-
iyi akşamlar dostlar