Hangi Şehirde Hangi Kütüphane
-
Arkadaşlar ben hep evde çalıştım. Ama artık olmuyor bir yerlere gitmek gerek. Kütüphane ortamları nasıl? Herkes hangi şehirde nerede çalıştığını yazabilirse. Avantajları dezavantajları nelerdir bi bilgi alışverişi yapsak çok iyi olur.
-
@Keymarsh İstanbul- Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi, Atatürk Kitaplığı, İSAM.
Avantajları: Boğaziçi'nin; daha işinin farkında olan ve sessizliğe meyilli bir kitleden müteşekkil olması. O okulun öğrencisi değilseniz de herhangi bir üniversitenin yüksek lisans öğrencisi olmanız yeterli oluyor giriş yapabilmek için üyeliğe.
Atatürk'ün; manzarası güzel, bunaldı mı biraz gezmek için ideal bir konumu var, uzun süreli çalışmalar için 24 saat açık ama kitlesi bazen liseliler dolabiliyor, bunalım tarafı bu.
İSAM'ın; yüksek lisans ve doktora öğrencileri girebiliyor sadece, yani anlamsız gürültü dediğimiz olayın minimalize edildiği bir kütüphane. Kaynakları çok geniş her anlamda. Çayları 10 kuruş, bahçesi çok ferah. Gittikçe kalabalıklaşması ve belli saatlerde yer bulamamak olumsuz tarafı.
-
Ankara millî kütüphane. Keyfine düşkün bi insan değilsen hiçbir dezavantajı yok kutuphanenin .aksine avantajları saymakla bitmez. Dış dünyadan kopup seninle aynı psikolojiyi yaşayan insanlarla çalışmak iyiliğine olur senin. Bu kadar kısa süre kalmışken kalk git kaydını yaptır
-
Izmir???
-
@busus Konak İl Halk Kütüphanesi. Liseliler tarafından işgal edildiği zamanlar hariç gayet merkezi ve sessiz bir yer.
-
Samsun da tüm kütüphaneler rezil durumda ilkadım çok kalabalık Atakum gençlik merkezi çoluk çocuk çok ses var OMÜ'd Tıpcılardan yer kalmıyor
-
Samsun Omü Merkez Kütüphane.
Merkezden uzak olduğu için sınav dönemleri hariç gayet sessiz sakin. Çok kalabalık olmuyor. Ama sınav dönemleri aşırı kalabalık yer bulmak gayet zor oluyor. Haftaiçleri 24 saat açık.
Benim dışımda başka kpss a çalışanları da görüyorum motive edici oluyor. Şu sıralar da YGS'ye hazırlanan gençlerde var ama ortama ayak uyduruyorlar gürültücü değiller.
Samsundaki diğer yerler hakkında bilgim yok
-
Eskisehir anadolu universitesinde bir donem calistim gercekten cok guzel bir ortami var yemekhaneye 2 dakika ortam sessiz , 24 saat acik ve gece 24:00 da unuversite tarafindan cay , kahve corba servisi var ucretsiz olarak . Sinav zamanlarinda yer bulmak biraz sorun olabiliyor . Corumda da kutuphaneye gittim ama 5 para etmez malesef ama Buhara da bulunan kutuphane merkez kutuphaneye gore daha sessiz ve sakin ama aksam 5 de kapaniyor
-
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ORTAMI DERS ÇALIŞMAYA SEVK EDİYOR DENİZE BAKAN KISMI FULL PENCERE-TRABZON
-
Ahh ahhh universiteyi eskisehirde okidim kutuphanesi harikadir yemekhane ile arasinda 2 dk mesafe var hem oglen hem aksam yemehi cikardi okulda bu sene kahvaltida verilmeye baslanmis yemekte 1 liraydi kutuphane ortamida cok iyidir hem uni sehrin icinde eskisehirli arkdaslar kiymetini bilsin biz simdi evde dogru duzgun ders calisamiyoruz uzun lafin kisasi anadolu universitesinin kutuphanesi 10 numaradir
-
Ayrica kutuphane haftasonlarida dahil 24 saat acik buda cok buyuk avantaj
-
Dershanede tanıdığınız bir hoca ya da öğrenci varsa onların vasıtasıyla dershane kütüphanesinde veya boş sınıflarında ders çalışabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım.Kimse sen buranın öğrencisi misin diye soran olmamıştı. Aklınızda bulunsun.
-
Ben Uludağ Üniversitesi kütüphanesinde çalışmaya karar verdim bddkya orada calıscam 40 gün boyunca gece 12 ye kadar acıkmıs cumartesi pazar bile acık
-
@Lex-fori hafta sonları belki denk geliriz hocam
-
@voshue @franklampard eskişehir günlerimi aklıma getirdiniz
-
@tarziktisat haftanın 6 günü orada olacam kesin denk geliriz
-
Ankara- Gazi Üniversitesi Kütüphanesi
-
@Keymarsh bizim köye daha kütüphane gelmedi
-
İstanbul için ; Avrupa : İÜ Beyazıttaki merkez kütüphanesi. Tek sıkıntı öğrenci olmadan girilemiyor. Herhangi bir yerin öğrencisi olsanız yeter. Ama final ve vizelerde dışarıdan giriş izni yok. Avantajı merkezi ve büyük olması dezavantajı kalabalık olması. Anadolu : İsam bir numara ama ne yazıkki yüksek lisans ve üstü olmanız lazım. Yada bir defaya mahsus 3 ay giriş izni veriliyor üni mezunuysanız o da ömürde bir iyi kullanmak lazım Onun dışında Maltepe de Türkan Saylan Kültür Merkezi var manzara güzel sakin ama liselilerin işgali ve küçük olması dezavantajı..
-
Ankara da milli kütüphane dışında nereye gidebilirim? Gazi güzeldi tabi lakin kimlik yok