Tezsiz Yüksek Lisans Hakkında
-
Arkadaşlar merhaba askerlik tecili için tezsiz yüksek lisans yapan arkadaşlardan yardım bekliyorum bu konuda hiçbir bilgim yok lütfen aydınlatın beni. Öncelikle bahar döneminde tezsiz yüksek lisans yapılıyor mu yapılıyorsa başvurular ortalama hangi zaman aralığında başlamaktadır ve birde bu tezsiz lisans ilanlarini görebileceğim güncel bir site var mı? Lütfen yardımcı olun tecrübeli arkadaşlar çevremde de bu konuda bilgi alacağım kimse yok.
-
@frank yokmu yardım edecek kimse?
-
@frank tezsiz yüksek lisanlar bahar ve güz döneminde olur.Üniversitelerin sayfalarını inceleyebilirsiniz.Vakıf yada devlet üni olabilir. http:/ /yukseklisans.com.tr/uzaktanyukseklisans_tum.php Mezuniyet puanına göre alım olur.Bazısı ales de isteyebilir.Çoğunda uzaktan eğitim vardır.Vizelere gitmeszin sınavlar online olur ama finallere gitmen lazım.Toplam 2-3 dönemdir ve 5-6 milyar tutar ,üniversitesine göre değişir.Askerliğini 1-1.5 sene uzatırsın.Yüksek bittikten sonra 1 sene daha uzatabilirsin.
-
@frank hocam ilgili üniversitenin internet sitesinde ilan ediliyor
-
@Blueberry hangi ayda başlar hocam başvurular sizce
-
@Aslan-Reyiz teşekkürler hocam
-
@frank aralık-ocak-şubat aylarında olur, her üniversitenin farklı. aralıkta başvuru alan da var şubatta başvuru alan da var.
-
@Blueberry teşekkür ederim hocam son bir sorum daha olacak bilginiz varsa bu konudada yardımcı olursaniz sevinirim. Benim şuan tecilim bir iki aydır bitmiş durumda yinede tezsiz yüksek lisans yapabilirmiyim ve yapabilirsem askerliği tecil ettirebilirmiyim bu durumdayken
-
@frank Askerlik beyanı istiyorlar, bu durumda tecil etmezler diye düşünüyorum.
-
@Blueberry askerlik şubesine gidip askere gidecekgibi durum belgesi alsam atıyorum 3 ay sonra askere gidecekmisim gibi durum belgesi verseler o belgeyle tecil ettirmem mi
-
@frank Onu bilmiyorum hocam, yanlış bilgi vermeyeyim.