Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@ank3435 yok hocam geçen sene aldım bıraktım daha kasmıyorum yds ye artık denk gelen ilanlar olursa başvuruyorum zaten çok zaman da kalmadı o yüzden kpss puanlarını ne kadar yüksek tutarsam o kadar iyi
-
Yalnız insan başvurmaya üşenir buna.. belki puanımız yetmeyecek. İki dosya evrak yazıyo
-
Arkadaşlar bunda diğer Dışişleri sınavları gibi 3 kez başvurma hakkı var mı?
-
Sağlık uzman yardımcılığı ilanı da gelmiş.
-
@rain96 3 kez başvurma hakkı yazmışım. 3 kez sınava girme hakkı olacak.
-
yds var p3 yok . şu olsun bu olsun bundan da biraz olsun.
nası olsa boşta ders çalışacak adam çok bu memlekette. -
Keşke P34, P38 vs. isteseydi.
-
Arkadaşlar 90.9 p3 puanım var gelir mi ?
-
@NeverLetGo bu tip ilanlara ingilizce KONUŞABİLİYORSANIZ başvurun. Yoksa çaktım ezberi aldım yds yi derseniz zorluk çıkar
-
dışişleri de bu sene maşallah yardırıyor mütercim tercüman,aday meslek,konsolosluk,ab uzman yrd ....
-
@gpale Kişisel olarak almayayım diyorum ama cevap vermek zorunda hissettim kendimi. 3 kere dışişleri sınavına girdim , yeminli tercümanlık yapıyorum bolca kompozisyon çeviri vs yaptım anlayacağın . Bunlara konuşma dahil değil şu an için. Ama bu kadar keskin konuştuğuna göre sen halihazırda iyisin ekseriyetinde. Öyle değil mi ?
-
@NeverLetGo ben ilkokulu uluslararasi kolejde okudum ingilizceyi konusarak ogrendim ve evet yurtdisinda da kaldim. Buradaki ingilizce kullanmak icin var baraj icin degil. Bunu sizin bilmeniz lazim
-
@gpale Sınavın ekseriyeti (yüzde 70i) Türkçe içerik kalanı da çeviri ve kompozisyon. Standart meslek memurluğu ya da konsolosluk sertliğinde bir mülakat süreci olmaz sanıyorum .
-
90 nın altına inmez sanırım 83 ile başvurmaya harcayağım enerjiye değmez.
-
Taban puan 80, direk taban puanla kapatır bence.80 yds ve 80 p3’ü olan Türkiye’de değil Dünya’da bile 220 kişi çıkmaz
-
@cevatcobanli444 İnşallah dediğiniz gibi olur
-
@cevatcobanli444 inanamak istiyorum buna ama uluslararası mezunlarının çoğunda bu puanlar zaten var. 83 puan ile başvuruyum mu sizce?
-
@preacher hocam alan siralamasina bakarak bir fikir edinebilirsiniz.. benim 85 puanim var. Girebilecek bölümlerden sbky, ua, iktisat ve işletme için siralamaya baktim ve bu bölümlerden olanlarla 900üncü siralardayim. Bu sadece 2019 için geçerli. 2018i de dikkate alirsak bence 87'in altini görmez. İngilizce Yds özellikle sbky ve ua mezunlarinda yüksek.
-
Mütercim sonuçlari aciklanmis 60 tabana kadar dusmus. Bu sinavda da tabana iner diye dusunuyorum
-
@gpale Evet ve 200 kişilik kontenjan olmasına rağmen 144 kişi başvurmuş sadece.