2019 Mali Müşavirlik Staj Başlatma
-
@uzmanyrdd hayır ofisteyim.kendi ofisini açma gibi bir hayalim var.bu yüzden işi iyi öğrenmek adına burodayim.sirketlerde maaşlar bı nebze daha iyi ama ne kadar öğretici olur o tartışılır
-
@marjinalfaydali genelde ofiste stajda para vermezler yada az veriyorlar iyi yer bulmuşsunuz
-
@Blueberry aslında tamamen beklentinizle alakalı.maddi manevi daha az efor sarf edilerek daha iyi kazançlar elde edilebilir.ticaret bunun için en kestirme yol..ama benim gibi biraz mezuniyetine alakalı olsun araştırmaya dayalı olsun.kendimi bilgi olarak da tatmin edeyim derseniz güzel meslek.kendinizi geliştirdikçe karşılığını alıyorsunuz meslekte.
-
@marjinalfaydali istanbulda mı çalışıyorsunuz?
-
@uzmanyrdd evet burası benim şansım oldu.. ilk staj yerim çok kötüydü.sigortami kendim oduyordum.4 ay çok yiprandim manevi olarak...emeğinin karşılığını alamamak.Kpss A yi bırakıp para almadan çalışmak..zordu gerçekten.sonra burayı buldum.cok şükür ki hem evime yürüme mesafesinde hem maaş alıyorum hem iş ogreniyorum.burda da çalışma arkadaşlarım sıkıntılı ama yapacak birşey yok.hicbirsey mukemmel olmuyor bu hayatta
-
@uzmanyrdd hayır Ankara'dayim
-
@Blueberry süreç KPSS hazırlanan birey için oldukça kolay. Mesela ben KPSS hazırlandığım için staja giriş sınavına hiç çalışmadım ve ilkinde kazandım. Önce gidip bulunduğunuz için smmm odasında dosyanızı açtırıyorsunuz. Bunun için iş bankasına dosya ve sınav parası yatırıyorsunuz ve tüm işlemleriniz bu aşamadan sonra başlıyor. Odayla görüşürseniz size daha doğru bilgiyi verir. Ancak odaya gitmek için zamanım yok diyorsanız, türmob, tesmer sayfalarında dosya açtırma ve staj dönemlerini yayınlıyorlar ve diğer detay bilgileri.. sınavı kazandıktan takribi 1.5 ay sonra size 10 gün süre veriyorlar, bu 10 günlük sürede bir mali müşavirin yanında staj başlatmanız gerekiyor.
Dosya taşıma olayına gelince, o çok kolay. Taşıyamazsın diye bir şey yok. Ben dosyamı başka şehire taşımak zorunda kaldım mesela. Odaya gidip dilekçemi verdim ve dosya taşıma işlemim gerçekleşti.
Dosya ve sınav ücreti geçen sene 2’si beraber 1600 TL idi yanılmıyorsam. Bu sene hadi olsun 1800 TL. -
@mbguy Sağolun hocam, türmob ve tesmer sitelerini ayrıca inceleyeceğim.