MıSürekli mülakatlarda elenme sorunsalı
-
Bir arkadaşımız durumu basına srrvşs etmiş sabah çalar saatda gördüm. Burda bir çok arkadaşın yaşadığı durumu anlaşmışlar.
Burda da haber linki.http:// www. cumhuriyet. com. tr /haber/turkiye/1711734/liceli-mesut-degil.html
-
Üzülerek okudum
-
Liceli olmak bir tercih değil, Hem Liceli olunmuşta ne olunmuş.
Gerçekten Karadenizlilerin alındığı bir dönem artık sona ersin istiyorum.
100 Kişilik kaymakam alımından 63 tanesi Karadenizli olan liste görmek istemiyoruz artık.
-
Ben de mülakatlarda çokça elenmiş biriyim ancak haberdeki kişinin dediği gibi olayın Liceli olmakla alakası yok. Ben askerde iken diyarbakırlı, şırnaklı, hakkarili nice uzman çavuş ve subay gördüm. Bunun dışında yine güneydoğulu olup da önemli mevkilere atanan çok arkadaşım oldu. Bir kişi sürekli mülakatta eleniyorsa üç sebebi olabilir:
- o kişide ilgili görevi icra edecek kumaş yoktur. Pısırık, korkak ya da iki kelimeyi biraraya getiremeyen biri olabilir.
- görev kaymakamlık, müfettişlik veya hakimlik gibi üst düzey görevler ise torpili yoktur.
- güvenlik soruşturması alarm veriyordur.
Liceli olmakla zerre alakası yok.
-
Diksiyon ile alakalı bir durum söz konusu olabilir. Kalkınma ajansları o yörenin insanını daha çok tercih ediyor. Buna rağmen Dicle Kalkınma Ajansı da o listede olunca artık bunun torpil ya da Lice ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Maalesef sınavda ilk üçe girip elenen binlerce aday gördüm, ne ilk ne de son...
-
@Kethüda çokça mülakattan elendiğine göre pısırık, korkak ve iki kelimeyi bir araya getiremeyen birisin
-
@Kethüda şimdiki devlet aklının, meşruymuscasına size de sirayet ettiğini görmekteyim.
Elbette Mhp-Perinçek ittifakının Kürt refleksleri gibi davranmak, başka makul gerekçeler buluyorum ayağına mağduriyetleri, tıpkı 100 yıldır olduğu gibi öteleyerek, soruna sorun katarak görmezden gelmek size makul gelebilir fakat;
Uğruna canımı vereceğim ülkemin, refah düzeyinin artması, eski reflekslerle sorunlara yaklaşılmaması için erk adil olmalı başka yolu yok.
Askere, polise, kundaktaki bebeğe, pazarda alışveriş yaparken ensesinden şehit edilen askere kıyan hain yapılanmanın önüne ket vurmanın yolu nedir bilir misin? Gaffar Okkan olmaktır, adil davranmaktır.
Bu yazım başka kimselere haksızlık yapılmıyor demek değildir liyakatsizliğin tamamının önüne geçilse keşke...
@TRRS iz belli ama etrafından dolanmak için hususi bir çaba var bir İç Anadolulu olarak şunu net söyleyim Kırıkkale de dahil olmak üzere bizim şivelerimizin aşağı kalır yanı yok. O nedenle makul yorumlar yapmak lazım sanki. -
Esasen kısır tartışmaları beslemek niyetinde bir insan değilim ama bir kaç şey de ben söylemek isterim. Bu mecrada isteyen istediğini yazmakta, istediğini yargılamakta, hüküm vermekte, üst perdeden konuşmakta, hukuksuz olmayı adaletsiz olmayı bu ülkenin pırıl pırıl gençlerini işsiz ve aşsız bırakarak zulüm etmeyi maddeler halinde sıralayarak belli bir sistematiğe oturtmakta özgürdür elbette. Ama ben şunu bilirim adalet bir gün herkese lazım olacak. O gün geldiğinde hukukun üstünlüğünün ve adaletin var olduğu kimsenin kayırılmadığı ve kimsenin ötekileştirilmediği bir ülkede yaşıyor olursunuz umarım. Aksi takdirde bugün yazdıklarınız yüzünden yaşayacağınız pişmanlığı tahmin dahi edemezsiniz.
-
@cemalicoşan, içinde söyledi: Sürekli mülakatlarda elenme sorunsalı
@Kethüda şimdiki devlet aklının, meşruymuscasına size de sirayet ettiğini görmekteyim.
Elbette Mhp-Perinçek ittifakının Kürt refleksleri gibi davranmak, başka makul gerekçeler buluyorum ayağına mağduriyetleri, tıpkı 100 yıldır olduğu gibi öteleyerek, soruna sorun katarak görmezden gelmek size makul gelebilir fakat;
Uğruna canımı vereceğim ülkemin, refah düzeyinin artması, eski reflekslerle sorunlara yaklaşılmaması için erk adil olmalı başka yolu yok.
Askere, polise, kundaktaki bebeğe, pazarda alışveriş yaparken ensesinden şehit edilen askere kıyan hain yapılanmanın önüne ket vurmanın yolu nedir bilir misin? Gaffar Okkan olmaktır, adil davranmaktır.
Bu yazım başka kimselere haksızlık yapılmıyor demek değildir liyakatsizliğin tamamının önüne geçilse keşke...
@TRRS iz belli ama etrafından dolanmak için hususi bir çaba var bir İç Anadolulu olarak şunu net söyleyim Kırıkkale de dahil olmak üzere bizim şivelerimizin aşağı kalır yanı yok. O nedenle makul yorumlar yapmak lazım sanki.Diksiyon ile şive (aslında ağız) tamamen aynı şeyler değildir. Ben Kastamonuluyum ama İstanbul ağzı ile konuşuyorum. Üstelik kendimi ifade ederken de herkes gibi olağanca çaba gösteriyorum. (Bunu o niye İstanbul ağzı konuşmuyor bâbında değil, doğum yerinin önemi yok, doğup büyüdüğün yerin ağzını da almış olabilirsin demek için söyledim) Kimseye Karadeniz ya da Doğu Anadolu ağızları ile konuştuğu için elenmiştir/elensin demedim. Şunu ifade etmek istiyorum; bu arkadaş yöresel ağızla konuşsa bile vurgu ve tonlamaya dikkat eden, kendinden emin ve bildiklerini cümleye dökebilen bir arkadaşsa o zaman diksiyonu iyidir ve cevapları da doğruysa elenmesinde sorun vardır. Fakat sadece görsel hafızası iyi olan ya da onlarca yıl aynı şeyleri tekrar etmekten ötürü sınavlarda başarı sağlayabilen ama bunu mülakata dökemeyen biriyse yapacağımız bir şey yok.
Burada torpili, referansı ya da adına her ne denirse kısaca hırsızlık olarak tescillenecek fiilleri meşrulaştırmak kesinlikle alçaklıktır. Kişi sınavı vermiş, hal ve hareketleri ile mesleğe uygun ve doğru cevaplar verdiği bir mülakat geçirmiş ise onu imkanlar dahilinde kadroya almamak zaten hukuksuzluktur. Benim dikkat çektiğim nokta bu değil, kişisel yetersizlikler.
-
Haberi okuyunca nedense soyadını bilmedigim ancak okul ve dönem itibarı ile o arkadaş midir diye aklıma düşen kişinin olup olmadiğini sordum malesef o arkadaşım imiş. Aynı dersane, kütüphane de çalıştık soru tartıştık zamanında. .Görüyorum ki konuyu herkes dünyasında bi olguya sebebe dayandırıyor ..Diyecek çok sözüm var ama hiçbiri de çare olmayacak cok üzüldüm .Aynı süreçten geçip bi hafta önce noktalandirmsken sürecimi bunu okumasaydim keşke. Adalet herkese lazım olacak elbet bir gün önemli olan adalet olgusunu bizlere kapımıza gelmeden de gerekli görmek herkese isteyebilmek ..