YDS bir ay kala
-
Arkadaşlar merabalar. Bu forumu yoğun olarak takip ediyorum ve bilgisine güveniyorum buradaki insanların. Çok kötü olmayan bir ingilizce altyapım var, muazzam da denemez ama 40 civarı puan aldırır bana YDS'den. Son bir ayda neler yaparsam 55 60 civarı puan alabilirim bana fikir verebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim hepinize
-
@Vektör nacizane önerim bol bol kelime çalışın ve bol bol okuma yapın ve günde bir deneme cıkmış sorulardan ama bence en önemlisi okuma
-
@Vektör hocam grammerde nasılsınız bilemiyorum ama bağlaçların kullanımına dikkat etmenizi öneririm. Hangi bağlaç hangi zamandaki cümleleri birleştirir, birleşen cümlelerin anlamları nasıl olmalıdır vs.
Minik paragraflar üzerinde çalışabilirsiniz, en azından cümleleri parçalayıp anlamaya yönelik çalışmalar yapabilirsiniz.
Paragraflarda karşınıza çıkan bilmediğiniz kelimelerle ilgili kendiniz bir cümle yazarsanız aklınızda daha kalıcı olacaktır.
Kelime olarak fiillere önem vermeniz faydalı olabilir, fiili anlamadığınız takdirde cümleyi anlamak zor olabiliyor.
Yine de grammer konularında yapacağınız çalışmalarla netlerinizi daha fazla artırabileceğinizi düşünüyorum. -
@Vektör even if , so , thus , furthermore , although gibi kelimeler yds , yökdil vs tüm dil sınavları için hayatidir. Bilhassa cümle tamamlama cloze test gibi soru türlerinde çözüm buradan geçer.
Fiiller cümlenin gidişini anlamanızı sağlar , bu yüzden ikinci öncelik fiilleri ezberlemek olmalıdır.Üçüncü olarak sıfatları öğrenmek anlam bütünlüğünü kolaylaştırır.
son olarakta daha fazla metin okumak ve anlamaya çalışmak yds'ye son 1 ay kala en iyi çalışmadır. -
@aliveli merhaba hocam ben yds çalışıyorum ancak kendi başıma bir şeyler yapmaya çalışıyorum yds'de genel olarak bildiğiniz çalışmam gereken konular var mı ya da özellikle bilinmesi gereken ne var? Eğer eksiğim varsa tamamlayayayım.Lütfen cevap veriniz Teşekkürler.
-
@edaeraslan eğer akın cep sözlüğü almadıysanız alın ve sürekli yanınızda taşıyıp pratik yapın. Çıkmış sorulara mutlaka göz atın size iyi bir fikir verir