18 Eyl 2016 10:56

@che Tezli yüksek lisans programının süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 4 yarı yıl olacak ve program en çok 6 yarı yılda tamamlanacak. Ancak tezsiz YL en az 2 yarı yılda en çok 3 yarı yılda tamamlanmalı. Bu durumda tezlide ilk başta 2 yıllık tecili yapıyor. En geç 2 yıl dolduktan sonra dersleri vermiş olmak şartıyla kalan 1 yıl+4 aylık tecili üzerine ekleyebiliyoruz diye biliyorum. Mesela 1 yılda (2 yarı yılda) dersleri verip tez aşamasına geçilirse yine bunun üzerine tecilin tamamı yapılabilir ama tez kabul aşamasında süre dolarsa YL'den atılırız ve tecil iptal olur. Yani tezlide dersleri 2 yıl içinde verirsek 3 yıl tecil garanti ama tezi de yazmış olmak kaydıyla 3 yıl + 4 aydan faydalanılabilir. Tezsizde işe 3 yarıyılda dersleri verirsek 3 yıl tecil garanti. Yani buna göre teslise ilk kaydolunca kayıt tarihinden itibaren 2 yıl yani 4 dönem tecil hakkı oluyor diye biliyorum. Yeni kayit olsam da martta bittiğinden henüz tecili yatırmadım ama üniversite yaptırmazsa bir ara gidip yaptıracağım.