Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
-
@RootofAllEvil mühendislik b ile atan 3600 al.Iibf düz memur ol hatta A grubundan guy ol.2200 ek gösterge al.Adaletin bu mu dünya?
-
Ekonometriye sallayacağınıza iibf bile olmayan "istatistik" yerine ekonometrinin atanması gerekir , iibf olanı atamıyorlar diyerek arka çıkması gerekirken gelmiş burda iibf bölümünü tahkir ediyor.
-
@preacher İstanbul da gelir, Ankara da gelir o puana. YDS istiyor. Geçenlerde yapilan sbb ilan listesi ipucu verir.
-
Çoğunuz ilana kızıp maliye bakanlığı neden yds istedi, mühendis istedi diyorsunuz ama kaçırdığınız şey, bu kurum artık Maliye Bakanlığı değil, Hazine ve Maliye Bakanlığı. Hazine Müsteşarlığı ile birleştiği için ilan geçmişte hazine uzman yardımcılığı için çıkılan ilanla aynı şartları taşıyor tek fark yazılı sınavın olmaması.
Mühendis istihdamı mülga hazine müsteşarlığı birimlerinde oldukça çok hatta bazı birimlerde ibf mezunundan çok mühendis var.
Ekonometri mezunları geçmişte alınmıyordu onlar yerine iktisatçılardan ekonometri bilmeleri bekleniyordu fakat bu defa doğrudan ekonometri mezunu alınacak ki çok normal hazinenin bazı birimlerinde ekonometri bilmek gerekiyor çünkü modelleme yapılan birimler var. Her birimin amirinin de modelleme vb. Şeylerin yapılmasını isteyecek potansiyeli var.
Kamu yönetimi vb. bölümlere neden ilanda yer verilmedi diyenler yine geçmişte hazine uzman yardımcılığı ilanına bakabilir o alandan alım yapılmıyor Hazineye. Artık Maliye Bakanlığının neredeyse hiç birimi kalmadığı hesaba katılırsa ilanın hazineye göre yapılması normal.
-
Mühendis almanın alakasını kuran var mı? Adamın makine üretip üretmediğini mi kontrol edecekler? Makinenin üretim kapasitesinin bu kadar olup olmadığını mı kontrol edecekler? Ulan bizler için hayal ötesi mesleklere mühendisler dur bide şuna başvuru yapayım deyip kazanıyor ya, adaletin tecellisine saydırasım geliyor.
-
İşletme 80e düşer mi Ankara ve İstanbul için.
-
Eskinin hazine uzman yardımcılığınin ismi değişik hali mi bu uzmanlık
-
Vaziyet alın buralar karışır millet milletin ne dediğini anlamadan ard arda entry atıyor :)) yok şu ne alakaymış yok bu neden alınmış adam kendi için saçma olanı yazıyor uzatmanın anlamı yok ilanda koskoca adı kamu olan bölüm yok gerisi boş girecek arkadaşlara başarılar
-
Merhabalar İstanbulda olacak olanlar istanbulun neresinde görev yapacaklar bilen var mı bir de İstanbulda başlayıp ankaraya geçiş oluyor mu
-
@Eskır şimdilik ümraniye akofiste çalışacaklar daha sonra finans merkezi kurulunca oraya geçecekler. Görev yeri istanbul olanlar Ankara’da artık çalıştırılmaz.
-
Strateji ve bütçe >>> maliye YOK
Hazine ve maliye b.>>>maliye 6/100
-
@Keynesinho hocam Istanbul'a başvuranlar Ümraniye'de işe başlayacak yani. Finans merkezi kurulunca nereye geçecekler onu anlamadım dediğinizden.
-
@sbf13 yanlışınız var hocam rtük geçen yıl 60 yds ile 12 kişi mülakata çağırdı ve 90.55 ile kapattı
-
Mühendis ne alaka ya
-
içim yanar içim kanar
-
kimse kusura bakmasın ama kendi bölümü var diye konuşmuyor .kamu yönetimi gibi bir bölüm varken doğrudan kamuya yönelik ,ekonometri ne alaka işletme ne alaka derim .benim bölümüm bile ne alaka derim .ancak kapı gibi kamu yönetimi varken bu çok saçma .tabi kurumlar kamucuların ulusların çalışkan olduğunu ,çoğunun yds si olduğunu biliyor o yüzden almak istemiyor .ancak işletme iktisat mezununda ingilizce olmuyor çok nadir oluyor .
-
Niye mühendis alınıyor diye serzenişte bulunan arkadaşlar, mühendisliğin sadece makine üretmek olmadığını anladığınız gün iibf kontenjanları da artacaktır eminim. Tüm branşlar için verilen kontenjanların bu kadar az olduğu dönemde, toplu olarak daha çok istihdam daha çok kontenjan istememiz gerekirken niye ona kadro var bana yok tartışmasını yersiz buluyorum.
-
Strateji ve butce baskanliginin sinava girecekler listesine baktigimizda isletmenin yine dusuk puanda kapatacagi belli degil mi? Önumde 50 insan vardi listede arkadaslar istanbul icin basvurmam daha mantikli sizce (puanim 80 sinirda gibiyim dusmeyebilir de tabiki)
-
@Marcuspowa İstanbul‘da şu an geçici olarak ümraniyede Akofis’te(vakıfbank genel müdürlük karşısı) hazinenin İstanbul’daki birimleri. finans merkezi ise yine ümraniyede ama ataşehir ümraniye sınırında site mahallesinde kuruluyor şu an adı da finans şehir diye geçiyor sanırım mapte. finans merkezi kurulduktan sonra (ki şu an inşaat halinde ve tahminim 2-3 yıl sürer) herkes oraya geçecek.
-
@Keynesinho anladim hocam tesekkur ettim