Üst kurul uzmanlığı mı müfettişlik mi?
-
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi üst kurul uzmanlığı mı yoksa bakanlık veya herhangi bir kamu kurumunun müfettişliği mi daha avantajlıdır?Artıları eksileri nelerdir? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilir mi acaba
-
Ben ikisini esit görüyorum.Ust kurul uzmanlığı= bakanlık müfettişliği> merkez uzman yrd.Bazı bakanlıklarda teftis sureleri oldukça uzun olabiliyor,bunu da gözardı etmemek gerek.Senede toplamda 3-4 ay sure ile teftise gider bakanlık mufettislerinin cogu,bazıları 1-2 ay gider,bazilari ise 5-6 aya çıkabilir.
Misal ; Saglik Bakanligi mufettisleri 3-4 ay teftise cikar,adalet kontrolorleri 5-6 ay çıkar.Aile Bakanligi denetcileri 3-4 ay cikar.Daha pasif /geri plandaki bakanliklarin mufettisleri 1-2 ay çıkar.
Yaşamak istediginiz hayata göre tercihinizi yapın derim.İki hayat da size uyuyorsa,yazi tura bile atabilirsiniz çünkü ikisi de sizi pisman etmeyecektir. -
Üst kurul uzmanlığı
-
GUY
-
Üst kurul uzmanlığından feragat edip bakanlık müfettişliğini tercih etmiş biri olarak, aynı tercihte bulunacak olsam düşünmeden müfettişliği seçerdim tekrar. Tabii bu çok subjektif bir konu. Tabii bunda çalıştığım bakanlıkta turne olmamasının etkisi büyük
-
Müfettişlik saha da olmaktır.yeri gelince aileden uzak kalmaktır.enterasan anılar hikayeler biriktirirsin ama bi yerden sonra elzem gelir.
Uzmanlık düz memurluğun afilli halidir -
@alx10 Merhaba dostum. Üst kurul uzmanlıklarının eskiden maaş avantajı vardı lakin 666 ile bu geride kaldı. Hangi kurumların kadroları olduğu da önemli bu kıyasta ama üst kurul uzmanlıklarını merkez uzmanlıkları gibi değerlendirmek sağlıklı olmaz. Bddk gibi ayrı denetim birim ve unvanı olmayan üst kurullarda denetim ve inceleme yetkisi uzmanlardadır. Turneye çıkıp yerinde inceleme de yaparlar, rapor da yazarlar. Bu yönleriyle değerlendirerek daha sağlıklı bir sonuca ulaşabilirsiniz.