2020 GUY ve ASKERLİK
-
Bu sınava girmeden önce tecil süresi dolacak olan arkadaşlar, konuyla alakalı ne yapılabilir buyurun başlık altına. Benim tecilim 08.06.2020 tarihinde bitiyor , bu durum sınava engel midir?
-
benimde agustos 18de biticek bir kac arkadasa sordum sadece yuksek lisans yaparak 1.5 yil tecil ettirme hakki daha varmis. anadolu universitesinde aciktan yuksek yapilabiliyormus. Anadolu unide yuksek yapan arkadaslar yazabilirse cok sevinirim.
-
Genel cevap yazayım. Tezsiz ve uzaktan eğitim yüksek lisansa girerseniz 1,5 yıl tezli yüksek lisansa girerseniz tecil süreniz 3 yıl 4 ay -kayıt tarihinizden itibaren- uzar.
-
benzer durum bende de var, aklıma ilk gelen tabi yüksek lisans oldu. düşünürseniz yüksek lisansı ve ales puanınız yoksa başvuruları şu günlerde devam ediyor.
-
@ilter94 Yüksek lisans için sanırım geç. Üniversiteler dönem başı veya ara dönemde kayıt alıyorlar diye biliyorum. Ama askerdeyken sınava veya mülakata girmek engel değil diye biliyorum.
-
Bakın canlar, sırf sizin için yazıyorum yoksa bekçi köpeğiyle uğraşmak istemezdim de:
1 tecili biten adam;
a ya para cezasına ve her denetimde mağdur edilmeye,
b ya bazı durumlarda geriye bırakılabilen hapis cezaları almaya,
c ya da askerliğini yapmaya razı gelecek. Bunun lamı cimi yok...2 "Tecilim bitti, yüksek lisans dönemi de yakalayamıyorum, ne yapmalıyım?"
Gideceksin askere, sınav öncesi son celp Ağustos, gitmeden ateş gibi ders çalışacaksın, acemideyken (3 hafta) de ustadayken de sana hepsi ders için izin verirler. Ekstra gece nöbeti talep edersin olur biter.3 "Askerdeyken oldu da kazandım diyelim, kurum beni kabul edecek mi?"
Evet, kurum, kaçak ve bakaya olmadığın müddetçe seni her hâlukarda kabul eder. Yani diyelim askerliğinin bitmesine 364 gün 23 saat var, kurum seni, yeter ki bakaya ve kaçak olma, tecilli ya da askerde ol, kabul eder. -
@Baelish hocam dönem sonu haziran gibi anadolu üni tezsiz yüksek lisans başvurusu alıyor diye biliyorum
-
@IS-LM Geçen yıl anladığım kadarıyla 10 Haziran‒10 Temmuz 2019 arası başvuruya açılmış. Tabi o ara tecil biterse ne olur bilemiyorum. Celp dönemine kadar kayıt olsan bile tekrar tecil edilir mi ?
-
Arkadaşlar askere gitsek askerdeyken ilana başvurup sınavlara girebilirmiyiz bilen arkadaşlar var mı @paretowilfredo
-
Arkadaşlar teciliniz bitse bile sizi hemen askere almıyorlar. tecil bitiminden sonraki celp dönemi önemli olan. yani haziranda teciliniz doldu diyelim, kasım celbiyle askere gidiyorsunuz. her ay askere adam alınmıyor yani. 4 celp dönemi bar artık hangisine denk geliyorsanız o.
-
@Baelish hocam tam olarak bilmemekle beraber soyle cevaplayim benim agustos 18 de tecil bitecek. eger ben agustos 18den once yuksek lisans kayit yaptirdigima dair belge verirsem tecil ediliyormus.
-
arkadaşlar konuyu biraz araştırdım , sanırım tecil döneminin bitmesi ile hemen askere alım yapılmıyor yoklamaya giriliyor, ayrıca müsamaha göstermesi için askerlik şubesi ile görüşmekte mümkünmüş, bu süre zarfında aöf den yüksek lisans için başvuru yaparak 1 yıl daha tecil ettirebilmemiz mümkünmüş. Ben askerlik şubesiyle irtibata geçmeyi düşünüyorum bu hafta , durumu öğrendikçe buraya yazarım. İyi geceler sağlıcakla kalın.
-
Bende aynı durumdayım bu arada ALES için başvuru ve ödeme yarın son gün arkadaşlar bence kaydınızı yapın hemen. Ayrıca şöyle bir durumda var benim tecilim eylülün 20 sinde bitiyor ve normalde Kasım celbiyle askere gitmem lazım ama ALES vs yds puanı alarak tezli veya tezsiz Eylül ayında yüksek lisansa kaydolursanız tezsiz için 1.5 yıl tezli için 3 yıl uzar Tecil süreniz
-
@IS-LM öğrenebildin mi hocam birşeyler anadolu üniversitesi uzaktan yüksek lisansı hakkında genelde paralı oluyor o programlar
-
@ilter94 öğrenebildiniz mi hocam birşeyler
-
@DaronAcemoglu hocam paralı evet ve dönemlik ücretleri hiç de az değil. Ben geçen sene araştırmıştım Türkiye’de en uygunu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesiydi ücret olarak.
-
Arkadaşlar konuya Net bir açıklama getireyim. Geçen hafta şube komutanıyla konuştum. 22.06.2020 tarihinde tecilimin biteceğini, eylül ayı içerisinde yükseğe başlayacağım dedim. Bana (herhangi bir işlem yapmadı) 30.09.2020 tarihine kadar tecil ettirebilirsin dedi. AÖF kayıtları da haziranda başlıyor sanırım eylüle ortasına kadar kesin kayıt yetiştirilip 1.5 yıl tecil edilebiliyor. Gönlünüz ferah olsun, aklınıza takılan bişey olursa şubeye gidip sorabilirsiniz.
-
Arkadaşlar konuyla alakalı askerlik şubesi ile telefonda görüştüm, benim 6. ayda tecilim bitecek ve kasım ayına kadar yüksek lisans işlemlerini yapabilirmişim yani herhangi bir problem oluşmuyormuş, 6. Aydan sonra tecili bitecek olan arkadaşlar var onlar için zaten problem oluşmaz yüksek lisans ile en azından 1 sene daha tecil ettirebilirler. Herkese iyi günler.
-
Tezsizden mezun olunca 1 yıl daha tecil hakkında bulunabiliyormuyuz
-
Arkadaşlar ben yaz okuluyla bitirdiğim için Ekim 15e kadar tecilim var. Ben yüksek linans yapmayı düşünmüyorum. Benim gibi Eylül Ekim de tecili bitecek arkadaslarinda yapması gerektiğini düşünmüyorum. Çünkü en yakın celp Kasım oluyor onunda basvurulari sanıyorum kaçıyor Eylül Ekim'de tecilli olduğumuz için. Yani Eylül veya Ekimde tecili biten biri tecili bozdurup askere gitmek istese en erken Şubata kalıyor. Yani rahat rahat mülakatlara giriyoruz . Ben öyle yapmayı planlıyorum. Düşüncemde yanlış bişey bulan var mı ?