MİT KARİYER TOPLANTISI
-
@batıkbakkal İyi de başka kurum için değil, kendisi için çağırıyor.
-
@murteza Maille dönüşü mü diyorsunuz? Attıkları mailleri sildiğimden geri dönüş sürelerini tam hatırlamıyorum ama tahmini 1-2 ay civarı sürüyor.
-
@rrrrrr, içinde söyledi: MİT KARİYER TOPLANTISI
İstihbarat uzman yardımcılığı alanında mı başvuru ?
-
@HasanTahsin Evet.
-
@rrrrrr Memuriyet olarak (akademisyenlik haricinde) bana en uygun kurum olduğunu düşündüğüm MİT'teki sürecim kendi talebim (4-5 gün önce ilettim) üzerine bugün itibariyle sonlandırıldı. Aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum ama harcadığım emeğin kanıtı olan yıllarımın doğurduğu pişmanlık hiç bitmeyecek. Diğer yandan süreç yüzünden devlet kurumlarından ciddi şekilde soğumama neden olundu. Yaşamak zorunda kaldığım onca şeyden sonra en çok üzerine düştüğüm kurum tarafından mağdur edildiğimi düşünüyorum.
Süreci devam eden arkadaşlara başarılar diliyorum. İnşallah yakında olumu mesajlar alırsınız; fakat şu ilkenin önemli unutulmaması gerektiğini düşünüyorum: Ne olursa olsun yanlışa yanlış denmeli ve doğru olan ne ise o savunulmalı.
Bu arada bu siteye bir daha giriş yapmayacağım. Yapsam bile mesajlara cevap vermem büyük ihtimalle.
-
@rrrrrr nasıl kendi talebinle? Kurumla nasıl iletişme geçtin
-
@HasanTahsin Önceki yazına baktım birde bu soruna demekki ağzı olan pardon klavyesi olan yazıyor.
-
Yok mu bir gelişme ses seda kanser etti bu süreç bizi
-
İleti kaldırılmıştır.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@EnsAcs merhaba kariyer mesajı almak için başvurunuzu nasıl yaptınız
-
@öğrenci merhaba kariyer mesajını nasıl aldınız başvurunuz nasıl oldu
-
@diego Onca şeyden sonra hala bu kuruma girmeyi düşünen varsa aklına şaşarım.
-
@bisiklet malesef bunları yazan arkadaşın mit gibi bir kuruma girememesi şaşılacak bir şey değil. Mesaj gelmiş kuruma gitmiş birkac sınav doldurmuş değerlendirme aşamalarına katılmış kişisel bir çaba verip yıllarını mi adamış da bu kadar hassaslaşmış anlamadım bu arkadaş kpssye hazırlansa kurum sınavları, mulakat sonuçları beklese çok daha fazla yipranirdi.
-
@bisiklet "Kedi uzanamadığı ciğere murdar dermiş" İstediğiniz kadar ben bu kurumda görev almaya yatkınım, en mükemmel benim, üzerime istihbarat uzmanı tanımam, oldum ben artık gibi avuntularla kendinizi kandırabilirsiniz, fakat gerçekler bazen acıdır. Mesele resmin asıl anlatmak istediğini anlamakta. Forumlara MİT gibi bir kuruma sırf kabul edilmediği için karalama propagandası yapan, herhangi önüne çıkan bir güçlükte nasıl psikolojik çöküntüye uğradığının ve uğrayacağının çığırtkanlığını yapan şahsın neden kabul edilmediği açıkça okunmaktadır. Tabiri caizse bakkala ekmek almaya gitmiyorsunuz. MİT gibi kökeni çok eskiye dayanan, taktiksel ve operasyonel başarısı gün geçtikçe artan bir kurumda görev alımlarında ince elenip sık dokunarak personel istihdam edileceği ortadadır. Sebebi ne olursa olsun herhangi bir kuruma yada kuruluşa başvuru yaptığınızda eğerki kabul görmezseniz tökezlemeden kendinizi dahada geliştirip önünüzdeki fırsatlara yoğunlaşıp gayret göstermeniz ve takdiride ALLAH'a bırakmanız daha hayırlı olur. Elbetteki MİT gibi bir kurumda görev almak, devletine ve milletine hizmette bulunmak(ki gayesi buysa) her Türk genci için manevi olarakda aşırı tatmin ve onore edicidir. Ne iş yapıyorsanız elinizden ne geliyorsa vatana ve millete hizmet bilip en iyisini yapabilme gibi bir tutumunuz varsa sevgili arkadaşlarım sizde MİT'te çalışıyorsunuz demektir.
Hakkımızda hayırlısı olsun. -
@AyYıldız06 Big brother, şu de-da-ki baglaclari onore kısmını alt etmiş gibi:(
-
Açıkcası iyi düzeyde Arapça bilginiz olmadığı sürece referanssız eleman alınmıyor gibi. Arapça ile baya ilgililer.
-
@AyYıldız06 Bence artık siz ve sizin gibi düşünenler rasyonaliteden kopmuş. Devlet kurumlarının insanlar tarafından yönetildiğini unutuyorsunuz; bunlar melek falan değil.
"Titiz"miş, peh! Adamlar hangi kıstasa göre çağrıldığı belli olmayan bir sürü insanı çağırıp bir odaya dolduruyor ve keskin ama yersiz, gerçek olmayan bir umut veriyor. Rica ediyorum devlet kurumlarını bu kadar yüceltip insanların(özellikle gençlerin) geleceğini çalmayın.
-
Bu konuda CIA çok başarılı sanırım. Adamlar internet sitesinde a dan z ye tüm iş kollarını yazmış hatta yıllık brüt maaşlarını bile vermiş bunu geçtim liseliler bile başvurabiliyor. Kapitalist sistemin en iyi olduğu konu bu, eğer işinizi hakkıyla yaparsanız o iş sizde kalıyor. Dayı amca torpili muhakkak geçiyordur ama elin parmaklarını geçmez
-
@bisiklet Değerli kardeşim ne düşündüğün neye inandığın açıkcası umrumda değil. Cevap vermemdeki maksat hastalıklı bir ruh halini örneklendirip onun üzerinden algı oluşturmaya çalışmandır(yada figüranın ta kendisisin). Ben ve benim gibilerin gelecek falan çaldığı yok(ikna mercilerinde şubemiz yoktur) sen tasalanma herkez fıtratının gereğini yapacaktır. Ne derler bilirsiniz "kervan yürür"