Forex nedir? Forex nasıl para kazandırır ?
-
@antimülakat Hocam siz bilirsiniz bu borsa kazancı 657'yi ihlal etmiyor degil mi?
-
@bayke Hocam tek başına kademe analizi vs de işe yaramıyor. Biz örneğin Matriksin başında kademeyi takip edeyim derken robotlar saniyeler içinde ( hatta daha az sürede) hisseyi indirip kaldırıyor, biz de sadece kademelerde ne olup bittiğini bazen görebiliyoruz. Yani hem terminale para veriyoruz hem de sinir stres sahibi oluyoruz Zaten terminalden takip edeyim günlük trade yapayım derseniz başka hiçbir işle ilgilenmemeniz gerekiyor. Forumdaki çoğu kişi kpssden muhasebe bilgisine az çok sahiptir, en iyi yatırım bana göre öncelikle temel analiz ardından da kendini geliştirmeye çalışarak teknik analiz öğren ve orta uzun vade yatırım yapmak ve sabırlı olmaktır.
Az çok finansal okuryazarlığı olmayan, duygularıyla işlem yapan tüm küçük yatırımcılar Türkiye'de kaybediyor kaybetmeye de devam edecekler malesef -
@idyah işte aradığım cevap Aynen hocam günlük trade işi bizim gibi küçük yatırımcı için büyük riskler taşıyor. Kademe görme olayını,en azından anlık fiyatlara bakıp kağıt alıp satarken kaybetme veya kârdan zarar etme riskini biraz da olsa azaltabilir diye yazdım. En güzeli uzun dönemli yatırım yapmak, piyasada kendini kanıtlamış şirketlerin hisselerini almak.
-
@bayke Hocam temel analizi ne kadar iyi yaparsak yapalım tekniksiz de asla olmuyor çünkü algoritmalar söz konusu tüm piyasalarda. Uzuncu da olsanız en çok kar eden en köklü firmaların hisselerini de alsanız teknik analiz bilmek gerekiyo ki zamanında alıp satabilesiniz.. Ben yaklaşık 6 yıldır borsayla ilgileniyorum ilgisi merakı olan arkadaşlara naçizane tavsiyem Mahfi Eğilmez- özellikle de Yaşar Erdinç gibi hocaları twittrde takip etmeleri, özellikle borsa için Yaşar Erdinç hocanın youtube kanalını takip etmeleri faydalı olacaktır. Forexde işlem yapmak isteyenler de (tavsiye etmemekle beraber) twittrda Murat Arslanoğlu'nu takip edip youtubeda Tahminden Gerçeğe MRA adlı kanalını takip edip piyasayla ilgili az çok bilgi sahibi olabilirler..
-
@idyah Üstad 6 yıl diyorsun sen ne diyorsan aynen katılmak düşüyor benim hisseme, bana kalırsa en güzeli bu işe hiç bulaşmamak
-
@bayke Estafrullah hocam bana kalırsa da anlamayan arkadaşlar uzak dursun ama yatırım yapmalıyız. Bizim insanımız ya yanlış yere yatırım yapıyor bilgi sahibi olmadan borsaya girenler, çiftlik bankta hayali inek alıp satanlar ve jet fadıla inanan bi kitle var malesef bu ülkede
En kötüsü de hiç bir enstrümana yatırım yapmayanlar var bari altın al enflasyondan koru paranı, ülkenin en büyük sorunlarından biri de bu ''tasarrufsuzluk'' bana kalırsa.. -
@idyah Eğitim şart
-
@bayke ben çok bu türden şeylere girmem hocam, benimki olayın istatistiği.
-
Forex pariteler üzerinden işlem yapılan kaldıraçlı bir piyasadır. Burada kaldıraç olduğu gibi çift yönlü işlem yapabilme seçeneği ve düşük spread oranları mevcut. Ayrıca işlemler 5 gün 24 saat boyunca yapılabilmekte.
-
Forex dünyanın en büyük piyasası. Burada pariteler yani kurlar üzerinden, emtialar, endeksler ve kripto paralar üzerinden işlem yapabilirsiniz. Kar elde edebilmeniz mi için forex ideal bir piyasa.
Forexte para kazanmanız için imkanlar geniş. Bazı arkadaşlar, özelliklerinden bahsetmiş fakat ben de bahsedeyim. Forex piyasası kaldıraç özelliğiyle öne çıkar. Kaldıraç ile yatırım miktarınızın çok daha üstünden miktarlarla işleme girebilirsiniz. Mesela bir şirket 1:100 kaldıraç veriyorsa, paranızın 100 katına kadar bir miktarla işleme girrebilirsiniz.
Diğer bir özellik ise çift yönlü işlem yapılabilmesi. Forexte pariteler, emtialar, endeksler ve kripto paralar üzerinden işlem yapabilirsiniz. Fakat forexte diğer piyasalardan farklı olarak sadece fiyat yükselişinden değil, fiyat düşüşünden de kazanabilirsiniz. Çift yönlü işlem özelliği sayesinde düşüş yönünde işleme girmeniz yeterli.
5 gün 24 saat açık bir piyasa. Diğer piyasaların aksine haftaiçi istediğiniz saatte işlem yapabilirsiniz. Bu size önemli gelişmelerde kolayca işlem yapabilmenizi sağlar.
Tüm bu özellikleri kullanmak için öncelikle bilmeniz, demo hesap açarak demeler yapmanız ve analiz yapabilir hale gelmeniz gerekir. Ayrıca forex nedir öğrendikten sonra önemli kişilerin ve kurumların açıklamalarını da takip etmelisiniz.
-
forex nedir? forex nasıl oynanır konusunu biraz araştırdım. Eğer doğru anladıysam borsadan çok bir farkı yok. İnsanlar neden bu kadar olumsuz yorumlar yapıyor forex hakkında.
-
Forex ile borsa arasında işlem saatleri, kaldıraç oranları, komisyon ve işlem ücretleri, işlem yapılacak olan araçların çeşitliliği ve emir sistemi olmak üzere 5 önemli fark bulunmaktadır. Aslında farklılıklar daha da arttırılabilir ancak en önemli 5 fark bunlardır.
-
@kml çünkü forex işlemleri iyice öğrenmeden büyük para yatırıyorlar ve sonunda batıyorlar. ya da herhangi bir bilgi almadan hemen kazanabileceğini zannediyorlar
-
@behappy forex te kazancın sırı nedir? neye dikkat etmeliyiz
-
@bilmeyen ilk olarak bu piyasada kazanmak için kaybetmek te lazım. ve çok pratik yapmak lazım. deneme hesabı güzel evet en azından size platformu kullanmayı öğretir. ama gerçek hesapta işlemler farklı oluyo
-
bir de çok bonuslara takılmayın. bazı firmalar mesela 50-60% bonus veriyor. ama çoğu kişi şartları okumadan başlıyor.
-
@behappy peki sizin stratejiniz nedir. copy trading ile başlamayı düşünüyorum. sadece paramı yatırıp onun sorunları ile karşılamak istemiyorum mesela.
-
@behappy o zaman hangi kurumu tavsiye edebilirsiniz
-
neden bazı şirketlerde sadece bir platform mevcut ya mt 4 ya mt5
-
@sorma ben de onu merak ediyorum. özelliikle çoğu firmalarda sadece metatrader 5 var . benim için metatrader 4 daha uygundur. alıştığım için