Mezunların Gelecek Planları
-
Arkadaşlar düşündüm ki KPSS başta olmak üzere pek çok sınava giriyoruz. Umuyorum başarılı olabiliriz fakat hayatta herkesin bir B planı olması lazım denir ya bu başlığı o yüzden açmak istedim.
Burada kendi geleceğimizle alakalı yapmak istediklerimizi paylaşıp belki de bu hayalimizi gerçekleştirmiş insanlardan öneriler alabiliriz diye düşündüm.
Örneğin ben bu sene KPSS'ye ilk kez hazırlandım ilk girişim olacak bu yüzden hem heyecanlı hem korkuyorum çünkü ya yeterli puan alamazsam ne yaparım diye düşünüp duruyorum. Bu yollardan geçmiş insanlar yolda olan insanlara fikir ve öneri verebilir farklı pencereler oluşturabiliriz birbirimizin içinde.
Siz neler planlıyorsunuz , ne yapmak istiyorsunuz? Hayalleriniz gerçekleşene dek ne yapmayı planlıyorsunuz?
Umarım hepimize faydalı olur. -
beyler ben de özel sektörde kariyer yapmayı düşünüyorum artık. özlük hakkı ve rotasyon bakımından sizce burger king mi yoksa lc waikiki mi?
-
genç girişimci istisnasını aratştırın arkadaşlar. kendi işinizi patronu olun. hayvancılık da olur. kpss her sey değil ucunda 4-5 yıl atanamamak ve hiçbir alanda tecrübe sahibi olamamak var. veya bir meslek edinip,öğrenip sevdiğiniz işi yapmak var. son karar sizin.
-
@guliverrrr doğru bir düşünce hepimiz çalışıyoruz ama kpss a grubu sonu belirsiz bir yol bu yüzden ben deloittede ekimde işe basliycam kpss sonrası süreci beraber ilerletmeye çalışıcam eğer ingilizcen varsa bağımsız denetim şirketlerine yonelebilirsin ya da smmm bürolarında staja başlayabilirsin başlangıç şartları çok iyi değil ama önü açık bir alan ve bir mesleğin olur birkac senede bunun dışında yeni mezun programlarına başvur birçok şirket açıyor bir şekilde bir şeylerin ucundan tutmak lazım ve a grubundan atanamazsan da b grubu kadrolarını da değerlendir bu sene çift sene gkgyyi son günlerde ihmal etme inşallah hayırlısı olur hakkında
-
@churcill ingilizcem var ama anadoludaki ünilerden alım yapıyorlar mı?birkaç kez başvurdum ama geri dönüş olmadı
-
Benim için kpss ve diğer memurluk işleri bitti artık uğraşacak motivasyon kalmadı bende kpss vs defterini kapadım son olarak il göç mülakat sonucu bekliyorum şimdilik inşallah oldu oldu olmadı adana kebap dükkanı açmayı düşünüyorum sermayeyi ayarlayıp ama böyle ufak dükkanlarda salaş mekanlar olur ya tablacı şeklinde işte onlardan açarım bir araştırma yapıp en uygun ilde ve lokasyonda yer bulup açarım tek ben çalışırım kendim bazen evde bazen dükkanda hobi şeklinde kebapları hazırlıcam zaten seviyorum öyle işlerle uğraşmayı ve yemeyi sonra dükkanın dolabina dizecem şişleri kendi elimle zırhtan geçirdiğim etlerden adana, orijinal şalgam, ayran ve su satışı yapacam sadece bu ürünlerler olur işi büyütürsem duruma göre yanıma çalışan ve çalışanlar alırım orada kendi kendimin patronu şeklinde çalışırım eğer yapabilirsem ve tutarsa ne güzel tutmazsa da vasıfsız işçi olurum cafe lokanta ya da başka bir yerde öyle muhasebede ya da şirketlerde kafa patlatacak halim kalmadı memuriyet olmayacaksa eğer Allah herkesin gönlüne göre versin
-
@Manchester hocam sen işini doğru yaparsan Allah yardım eder.Allah yardımcımız olsun hepimizin.
-
@lysisminos sağolasın dostum inşallah öncelikli olarak memuriyette hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız inşallah olmazsa da canımız sağolsun hakkımızda hayırlısı olsun Allah sağlık versin bu arada futbol ile de ilgili biri olarak çok sevdiğim bilgili iyi bir spor spikeri ve insan olan Emre Gönlüşen abi 42 yaşında vefat etmiş ayrıca Adanalıydı kendisi Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun abim
-
@megg alıyorlar diye biliyorum cukurova uludag eskisehir anadolu üniversitelerinden mezun olup çalışan tanıdıklarım var illa big4 şirketi olmasi da gerekmiyor bir çok yerel denetim ve mali müşavirlik firmaları var ve imkanları big4'a göre daha iyi