GAZİ İİBF Bilgi, Destek ve Yardımlaşma Platformu
-
Gazi Uluslararası İlişkiler 2017 mezunu var mı forumda?
-
@bytheodoras gazi mezunu çok muhakkak vardır. "Gazili olmak ayrıcalıktır." Çünkü sayılı yılla gazili olunabilir.
-
@Antimülakat hocam o sloganda demek ki subliminali vermişler the simpsons gibi artık hakikaten ayrıcalık çünkü gazi iibf mezun vermiyor daha
-
Ben de Gazi iktisat(2017) mezunu bir denetmen yardımcısı olarak okul günlerimi çok özlüyorum. Okula girdiğim ilk gün okuduğum cümlede olduğu gibi 'Gazili olmak ayrıcalıktır'. Bu cümleyi iş hayatına girdiğinizde daha iyi anlıyorsunuz. Gazili olmanın verdiği gurur apayrı benim için.
-
Gazi işletme mezunuyum. Aldığım eğitimin kaliteli olduğunu düşünüyorum. Kpss sürecinde ve girdiğim mülakatlarda hocalarımın altını çizerek değindiği şeylerin aynı şekilde karşıma çıkması hocalarımla gurur duymam gerektiğini hissettirmiştir.
-
Güzel üniversiteydi ama öğrenci profili ve kalitesi malesef berbattı şimdi 500bin ile öğreci alınıyor iyice çökmüş zaten, okulun karabük iibf den falan farkı yok. Bu fakültenin iyisi çok iyi kötüsü çok kötü çıkıyor ortası yok
-
Bizler Gazi'li olmaktan ziyade Akademili olmanın gururunu yaşıyorduk zaten.. Gazi iibf demezdik Akademi derdik. O yüzden şuan ki Hacı Bayram ogrencileri de Akademiliyiz derlerse değisen bir şey olmaz. Üniversite isminden ziyade (ki bu da önemli) fakülte unvanı daha önemli. O da şanlı AKADEMİ.
-
@creativebrain akademi de yok artık fakültede toplam 4 ülkücü kalmış
-
@gpale Biliyosun iibf de ülkücü kesim hiçbir zaman çok aktif olamadı. Bunda, hocaların genelinin sosyal demokrat gelenekten gelmesi etkili özellikle İktisat bölümü hocaları.. Zaten AKADEMİ unvanını sadece ülkücü dostlarımıza kaptıramazdık değil mi Ankara İktisadi Ticari İlimler AKADEMİSİ( dontwolfit) herkes gönül rahatlığı ile akademiliyim demeli
-
Beşevler Ankaray'dan çıkıp kalabalıkla beraber okula yürüyüp karşına çıkan ilk kapıdan o muhteşem curcunanın içinde kimliğini gösterip okula giriyosun ve muhteşem bir turuncu bina seni karşılıyor işte o binanın adıdır GAZİ İİBF
-
@creativebrain valla etkileri vardı hocam kaç defa şenlik düzenlediler bu ülkücüler engelledi boş yere , örümcek kafalılar. Yanımda 2-3 defa adam dövdüklerini gördüm tuvalette
-
İlk sene tam derslerin yapısını anlayamadığımdan 4 dersten kalmıştım ve 2'ye geçtiğimde alttan derslerim vardı derse giderdim kimseyi tanımıyorum, çıkışta kütüphaneye giderdim bir başıma çok sıkıcı zor günlerdi ama şimdi baktığımda gayet de güzel günlermiş.Ders çıkışı Yaşam'daki kalabalığın içinde oturmayı nasıl da özledim.
-
@Cedric Yaşam da otururken Müslüme Narin'in yanımıza gelip bir sigara yakıp, bugün size Hicks Slutsky anlatcam, bugün ogrenecekleriniz ile geçemeyeceğiniz kurum sınavı yok demesi.. Metin Saracoglunun Iktisat Tarihinde; 1960 larda bu okulun bahcesinde kan akiyordu kan demesi .. İşaya üşürün sıkıldım dersi bitiriyorumları, Muhteşem Kaynağın hiç biriniz iyi bir iktisatçı olamayacaksınız dediklerimi dinleyin de bari güzel bir işe girin demesi.. Halen kulaklarımda çınlar bunlar.. Filiz Elmasın Uluslararası İktisat dersi finalinde doktora tezini okutup ordan soru sorması ve 30 la AA aldığım ayrı bir yerde
-
Bende 1. sınıfta İktisada Giriş 2'nin vizesinden 4 finalinden 12 almıştım çünkü hiç bir şey anlamıyodum dolayısıyla emin de olmadan sıkıp çıkıyodum sınavlardan, artık bu ders seneye kaldı derken finalden 46 aldım ve ortalamam 29 ediyordu:)) eğer İktisada Giriş 2 dersinden kalsaydım o moral bozukluğuyla ders çalışmayı bırakır ve bence mezun dahi olamazdım belki de artık okulu bırakırdım o kadar önemliydi o dersi geçmem ve sonrasında harfler açıklandı bir baktım harf DC gelmiş o gazla 2. sınıfta alttan olan tüm derslerimi vermiştim ve okulu uzatmadan mezun oldum :))
-
Gazi li değilim ama yeni işletme/iktisat okuyacak gençlere tavsiyem var :
1-) SPK Lisanslarını almak artık çok daha kolay, üniversite bitmeden Düzey 3 e kadar alsanız çok iyi olur,
2-) İngilizce si olanlar için CFA (Chartered Financial Analyst) en azından Düzey 1 alsanız uluslararası iş bulma imkanınız artar, çok pahalı bir sınav normalde 1000 dolar civarı ama öğrencilere indirim ve bursları var, öğrenciyken maddi olarakta zaman olarakta alması çok daha kolay,
3-) En az bir programlama dili öğrenmeye çalışın, bölümümle alakası yok demeyin, bundan 10 sene sonrasını düşünmeye çalışın, (Yurtdışında en kolay kendinizi ön plana çıkarabileceğiniz özellikler buradan gelir, olurda sonradan bölümünüzü sevmezseniz)
4-) Kanada için Express Entry, Avustralya için Skill Select programları var. Eğer yurt dışına gitme düşünceniz varsa bu programları araştırın ona göre üniversitede rahat vaktiniz varken eksik yönlerinizi tamamlayın,
5-) Bu madde tamamen kişisel fikrim ( KPSS çalışmayın!, ona vereceğiniz emek yerine bir yazılım öğrenseniz, 2-3 seviye CFA alsanız, 7-8 IELTS alsanız çok daha liyakatli ve güzel imkanlarla iş bulabilirsiniz ve bu yetkinlikler size ömür boyu altın bilezik olur, ama kimse KPSS den fullediniz diye size yetkin gözüyle bakmaz. Unutmayın KPSS uzun süren bir süreç ve 1. dahi olup atanamayan çok kişi var, yazık günah verdiğiniz emek ve zamana, biraz araştırmayla ne demek istediğimi anlarsınız zaten, olaylara geniş bakın, maalesef bu işler toz pembe değil)
Ek* Kesinlikle ve KESİNLİKLE STAJ yapın! Olabiliyorsa her yaz yapın, son sene mümkünse part time yapın. O kadar önemliki bu stajlar. Birçok güzel staj programı var, takip ederseniz illaki bulursunuz. Üniversitede 4 yılda öğrenemeyeceğiniz birçok şeyi bu stajlarda öğrenirsiniz)
-
@Arkenstone çok güzel entry. İşte biz okurken bilemedik bunları. Broşür basıp dağıtmak gerekiyor bu tip şeyleri
-
Sanki bir insan gibi özlüyorum okulumu sanki arada sırada gidip yaşamda oturmam gerekiyor arayı soğutmamam gerekiyormuş gibi bir hissiyat oluyor içimde. Tamam Gazi İİBF sen kazandın hasretine dayanamadım gene, haftasonu gelicem dertleşicez eski yıllardan konuşucaz.
-
Her ne kadar okurken çok fazla yalnız hissetsen de kendini Gazi İİBF iyidir, hoştur, güzeldir. Türkiye'de üniversite işte denilenlerin epey üstündedir. Kendiliğinden bir aidiyet oluşturur. Siyasalda olduğu gibi etten kemikten bir aidiyet değildir, başta biraz yapay gelir ama sen sahiplendikçe içselleşir. Sende yoksa sahiplenme duygusu bir rüzgar gibi mezun olman için eser geçer.
-
@Antimülakat orta bahçe vardı bir zamanlar. Yaşam değil de orta bahçe çok güzeldi. Orayı özlüyorum işte.
-
@Arkenstone üniversiteye yeni başlayan Onuk Tekin'e bunları anlatmak isterdim.