Altın düşüşü
-
Altın fiyatları düşüyor. Size göre bu düşüş ne kadar sürebilir?
-
@HakanMuhafiz Bunu analiz etmek için 2011 krizini referans alabiliriz. Kriz döneminde 1850 doları gören altının ons fiyatı ilerleyen yıllarda 1090 dolarlara kadar gerilemişti. Ons'da uzun dönemde bu kadar olmazsa da 1550-1650 dolar seviyesini bekliyorum. Ancak bu toparlanmanın ne zaman gerçekleşeceğini kestirmek oldukça güç henüz aşı konusunda atılmış somut bir adım yok. Salgının geleceği krizin derinliğini belirlecektir. Aynı zamanda Dolar-TL beklentiniz de gram altın bazında önemli. (Yatırım tavsiyesi değildir.)
-
uzun süreli altın yatırımcısı olarak altının düşünüldüğü gibi düştüğünü görmedim .Ufak tefek düşüşler oldu evet ama bir noktadan sonra düşüs olmadı .Mesela 280 r çıktıysa en son 250 ye düştü daha sonra son hız artmaya devam etti .Altın en az 3 aylık yatırımdır hatta 1 yıl bence .Altının artışının nedeni virüs değil ki aşı bulununca düşsün .Ülkemizin kronik ve geleneksel sorunları var .İnsanlar altını hep güvenilir liman olarak görüyor .Altının artışının nedeni verilen kredilerin dolara altına gomulmesi .Şahsi olarak kimseye altın al döviz al diyemem ama bin liram olsun yine altin alırım .
-
@shocking aşı bulundu fakat test edilmedi. bence yılın sonuna kadar 2000i aşıp gelecek yıl 1700lere gelebilir
-
Bırakın dibe kadar düşsün. Bitirdi evlenen gençleri. Altın almıyor kimse
-
@Antimülakat o seviyelere de gelecek bence. haklısınız insanlar yüksek fiyatlardan dolayı düğüne bile gitmiyorlar
-
Dolar Endeksi 92'nin altında (Dolar Endeksiyle ons altın ters çalışır),
ABD tahvil fiyatları düşüşte,
ABD-Çin, Almanya-Çin (başlangıç leveli) ekonomik savaşı var,
Doğu Akdeniz'de gerginlik var, Fransa savaş gemisi indirdi,
Pandeminin 2. dalgası endişesi var ve aşıya daha çok var,
Pandeminin 2. dalgası vergilerle telafi ediliyor, para borsadan çıkıp tüketime gidiyor, satışlar düşüyor, borsa düşüyor ve para yer arıyor,
Bunlar temel analizdi...Tekniğe gelirsek;
Altında genelde 2 ortalamaya bakılır biri 4 diğeri 22 günlüktür. Bu iki indikatör kesişiyorsa ve kesişim sonrası yön ne tarafaysa altın oraya gider (genelde), kesişimi incelediğimizde altın yukarı yönlü gibi,
Ayrıca 70-30 indikatörü vardır; indikatör 70'e yaklaşınca düşeceği, 30'a yaklaşınca artacağı anlamına gelir, seviye şu sıralar 56'larda. Alım çalışma ihtimali daha yüksek,
Son olarak altın gibi değerli madenler, trendle çalışırlar; altının trendi (grafiğin yönü) yukarı yönlü...Portföyünüzde bir miktar altın tutun derim. Bugünkü düşüş ABD'den PMI (fabrikalara giren hammadde miktarı) verisinin iyi gelmesi.
Hakkımızda hayırlısı...
(Yatırım tavsiyesi değildirz tersi de olabilir olan bana olur ) -
@hayatbazenacıdır orantısız yükseliyor hocam. Bu kadarı çok fazla. Böylesini daha önce görmemiştik bir anda 1,5 katına çıktı.
-
@Antimülakat bu virüsün sonucudur. bir de abd seçimleri yüzünden. altın güvenli liman olarak yükselişle tepki veriyor.
-
ileti kaldırılmıştır.
-
@shocking teşekkür ederim hocam. ben de 1600 olacağını düşünmüştüm. ancak bu durum yani virüs bitmedi henüz bu yüzden tekrar yükselişe mi hazır olmamız gerek onu da bilmiyorum
-
@bilmeyen uzun vadeli düşünürsek en yüksek seviye 2300 aynı anda en düşük seviye 1600 anladığım kadarıyla
-
altınla beraber kripto paralara bakmanızı öneririm
-
@zet kripto paralardada sürekli borsaları hackleyip kaçıyolar paraları sıkıntılı
-
@BuzdevrindekiSid ana kripto paralarda mı öyle mesela btc
-
@devrim ana kripto paralar güvenilir diye biliyorum
-
altın şu an belli bir seviyede sabitlenmiş gibi gözüküyor
-
şu an 1900lere geldi ons altın
-
Şuan altın reel seviyelerinde ilerliyor bir dönem düşük olma sebebi ufak çaplı ticaret politikalarının etkisiydi.
-
@ahmetylmz vadeli altın hesabı hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Tavsiye edecel olursanız hangi bankayı seçmeliyim?