2020 KPSS A Grubu Hukuk Soruları ve Cevapları
-
@bykeynes maliyede bütçe tasarısıydi galiba. Her yerde il özel idaresini sormuşlar
-
@guyguy26 hocam yok dede saklipay mirascisi deil.
-
nasıl netler gecen yıllara gore. kolay gibidydi yine sanki?
-
Susma hakkı ad soyad diye söylemez diyordu isaretleyen var mı bunu arkadaşlar.soruyu anımsamıyorum.
-
Haciz edilemez sorusunda tamamı haczedilemeyecek türdendir vs deniliyordu sanırım. Şıklarda tamam burs tohum vs haczedilemiyor ücrette ise 4857 ik.ya göre işçinin ücretinin 1/4 haczedilir en fazla nafaka alacaklıların hakkı saklı olmak üzere diyor. Şimdi bir işçininin nafaka ödemesi gereken birisi varsa ve aynı işçinin başka bir kimseye de borcu varsa. Önce ücretten nafaka ödemesi kesiliyor daha sonra ise kalanın 1/4`ü borçlu tarafından haczedilebiliyor. Velhasıl ücretinde tamamı yine haczedilmiyor oluyor. Soru biraz saçma geldi açıkçası.
-
Anladığım kadarıyla millet hukuk u fullemek için girmiş 35 bekleyen hukuk zordu diyor. Benim gibi 20-25 bandında gezenler için kolaydı. bana göre son 3 yılın en kolay hukuk uydu
-
Borcu sona erdirmeyen sorusunun cevabı kesin ikale mi
-
@mezun İkale borcu değil borç ilişkisini sona erdirir. Kitaplarda böyle geçiyor.
-
@Hasso teşekkürler
-
@LioN susma hakkı
Kimlik bilgilerinde susamaz. Doğru bir şekilde söylemek zorunda. Doğru yanıt bu.
-
İflasın kaldırılmasına kim karar verir demiyordu sanki kim talep eder diyordu bu yüzden iflas idaresi yaptım. Sınava hazırlanarak girmedim geçen seneki bilgilerime de çok güvenmiyorum ama soruyu doğru okuduğuma emin. Kim talep eder diyordu.
-
@yesillenenfındık o soru iflas idaresi olacak. Dediğiniz gibi talep eden kişiyi soruyordu.
-
@yesillenenfındık aa ben onu yanlış okumuşum
-
@eomer kim karar verir diyordu soruda hocam cevap atm olacak
-
@bcbc3434 ben de oyle hatırlıyorum da yukarıdaki arkadaşlar yazınca bi son oldum neyse sorular açıklanınca görebiliriz
-
@bcbc3434 soru talep eder diye aklımda.bakalım yarın netleşir zaten..
-
@yesillenenfındık kim talep edebilir demiyordu hocam iyi hatırlıyorum kimden talep edilebilir diyordu o yüzden atm
-
@Hayaller71 Evet kimden talep edilir diyordu. %100 eminim ben de.
-
15300 varmiydi.
Gelir tahakkuklari.
Genelkabul gormus muh standarlari
61
Ozun onceligi geregi borc senetleri alacaklandirilir
Dikey analiz
Reskont faiz gelirleri alacaklandirilir donem sonunda
Indirilecek kdv400 borc -
Muhasebe hatalarini duzeltme fonksiuonlarndan deil