2020 KPSS A Grubu Maliye Soruları ve Cevapları
-
@Lex-fori onlar yazılmış kardeşim.
-
@LioN 32 de yazan soru tam olarak neydi onu hatırlayamadım ben
-
@LioN fatura düzenleme süresi vardı sanırım
-
@sbf13 En düşük etkiye sahip otomatik stabilizatör
-
@sbf13 hangisinin otomatik stabilizatör etkisi daha azdı diye soruyordu sanırım kardesim.
-
@sbf13 o hukukta idi 8 gün onu mu diyorsun
-
Bu formul esnekliği ile taksici sorusunun cevabindan emin miyiz?
-
@LioN evet o hukukta mıydı dogrudur kafam karıstı baya mücbir sebep kanunda sınırlı sayıda değil örnekleme gibi haller diye bitiyor kanun maddesi o yüzden ben o sıkkı yapmıstım. Emin de değilim de
-
@sbf13 o soruda şahsen bende onu yaptım. E şıkkı idi hatta iyi hatırlıyorum. Dünyanın binbir türlü hali var kanunla tek tek nasıl sayacaklar diye düşündüm. Misal bugün Türkiye'de ilk defa görülen bir doğa olayı yaşandı Ankara Polatlı da kum fırtınası. Şimdi kanunda kum fırtınası diye yazıyor mu yazmiyor neticede:)
-
@LioN Madde 13 Mücbir Sebepler
İlgili Kanun:
VERGİ USUL KANUNU
Mücbir sebepler:- Vergi ödevlerinden her hangi birinin yerine getirilmesine engel olacak derecede ağır kaza, ağır hastalık ve tutukluluk;
- Vergi ödevlerinin yerine getirilmesine engel olacak yangın, yer sarsıntısı ve su basması gibi afetler;
- Kişinin iradesi dışında vukua gelen mecburi gaybubetler;
- Sahibinin iradesi dışındaki sebepler dolayısıyle defter ve vesikalarının elinden çıkmış bulunması,
gibi hallerdir.
-
@Sınavsayar 29. Soruda en kolay kısılanı soruyordu hocam sosyal transfer olmali diye düşünüyorum
-
@unknownsoldier Yasa hükümlerinden anlaşılacağı üzere, kanun mücbir sebep sayılan halleri 4 durumla sınırlı tutmamış sonunda yer verildiği “gibi haller” ifadesiyle bu sayılanlar dışında ortaya çıkan olaylarda mücbir sebep olarak değerlendirilebilmektedir.[11] muhasebeyle alakalı bi sitede böyle yazıyor muallakta bir soru
-
Şimdi bütçe içinde ki payına baktığımız zaman cari harcamalar ve transfer harcamaları çok yüksek düzeyde bu harcamaların yüksek düzeyde olması kolay kolay azaltılamayacağı düşüncesi oluşturdu bende.@Hayaller71
-
@Hayaller71 en zor kısılan sosyal harcama. Hükümet değiştirtir o derece
-
@Hasso en zor kısılanı sormuyordu sanırım soru. Diğerlerine göre daha kolaydır diyordu yatırım olmalı diye düşünüyorum
-
@Sınavsayar ekonomik büyüme ve kalkına ile gelir dağılımı ilişkisi diye bir soru vardı kuznet yaptım ..
Ahlaki tehlike cevabı vardı -
@sbf13 bende yatırım dedim.iletide sosyal harcama olamayacağını belirttim
-
@Hasso guzel yorum
-
O soruya bende yatırım dedim. Çünkü yatırım daha maliyetli diye düşündüm. Böyle durumlarda devletler ilk iş büyük yatirimlari durduruyor. Fakirin fukaranın transferini keserse adamları açlığa mahkum eder diye düşünüp kolay yoldan yatırımı kısar dedim:)
-
@unknownsoldier 24.03.2020 tarihli ve 31078 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 518 Sıra No.lı VUK Genel Tebliği’nde, Koronavirüs (COVID-19) salgınından ve bu kapsamda alınan tedbirlerden doğrudan etkilenen ve bu tebliğle belirlenen mükelleflerin Vergi Usul Kanununun mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılması hakkındaki açıklamalara yer verilmiştir.