1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@KamuAdayı denklemi alalım , attım zaten
-
@zephead hocam ben de @karar arkadaşın yaptığı gibi yaptım. arkadaş direkt denklemi yazmış talep denklemini düz talep fonksiyonuna çevirmiş yani. belirtmediği için arkadaş fark etmediniz sanırım. arzı ters yazmak yerine talebi düze çevirin daha rahat çözersiniz.
- sorudaki talep fonksiyonu = P=100-Q
- talep fonksiyonunu düze çevirince = Q=100-P
Daha sonra denklemleri tüketici ve üretici sayısı ile çarpıp eşitleyin. - (100-P).30 = 3P.30
- 1000-10P = 90P
- 1000 = 100P
- P = 10
P yi yerine yazıp Q yu da bulursunuz.
-
@KamuAdayı bireysel ters talep verilmiş arzda sıkıntı yok soruya tekrar baktım çözdüğüm gibi . @KamuAdayı
-
@KamuAdayı hız önemli 2 sn lik soru ama sınavda lazım
-
@karar
soru zor değil hocam. denklemleri çevirmeyi, bireysel denklemlerden piyasa denklemine ulaşmayı ölçmüş.
@zephead arkadaş talebi düze çevirmek terine arzı terse çevirmeyi düşündüğü için zorlandı sanırım. bu şekilde daha rahat çözecektir. soruya göre değişir gerçi. bazı denklemleri terse çevirmek daha rahat olabilir -
@KamuAdayı mikro candır @zephead bilir işini bizden kıdemli biraz yaralı o kadar .
-
@KamuAdayı tamamdır niye arzı çevirince çıkmadı ben onu anlamadım dün 2 saat bunla uğraştım yemin ederim ben bu soruyu sınavda da yanlış yapmışımdır
-
@karar hocam dediğiniz gibi yaralıyım talebi çevirince gayet güzel çıktı soru hiç aklıma gelmedi
-
Yazılı sınavda idare hukuku ve idari yargılama olacağı yazıyor ancak test sınavında “idare hukuku”yazıyor sadece. 1 Kasım’daki sınavda idari yargılama olacak mı ?
-
@malthus76 test sınavında yok Yazılı sınavda var.
-
Seçimlik muhasebede VUK’la ilgili detay sorular geliyor mu? Daha önce yazılı sınava giren arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
-
@gandalf muhasebe detay gelebiliyor. Yıl sonu işlemleri yada vuk gibi
-
@sayden06 teşekkür ederim hocam. Bir de Türkçede dilbilgisi çıkıyor mu? Matematiktede hangi konular oluyor problem, sayısal mantık çıkıyor mu?
-
@gandalf o kısımları hatırlamıyorum Hocam ya 2 yıl oldu gireli sınava
-
Snav simdi kesin ankaradami ya
-
@sayden06 anladım hocam teşekkür ederim yine de. Bilen bi arkadaş cevaplarsa çok sevinirim. Birçoğumuz merak ediyordur bunu zaten
-
Genel yetenek ve genel kültür kısmı için nasıl çalışma yapmamız gerekiyor. Özellikle tarih ve coğrafya için.
Bilen bir arkadaş cevaplarsa çok sevinirim -
@keynesçi
kpss kaynakları işinizi görür hocam. fazla vakit yok o nedenle kısa öz kaynaklardan çalışmanızı tavsiye ederim, alana da yoğun zaman ayırmanız gerekeceğini düşünerek. bu nedenle benim hocam kitapları işinizi görebilir -
@gandalf Hocam alanın kat sayısı yüksek ben adam gibi kültür yetenek yapmadan kazandım vakit harcamaya gerek yok kültür yeteneğe
-
@sayden06 hocam her soru ayni puan degil mi?