2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Benim tahmin biraz daha kapsamli nokta atis tahmin beklemeyin 70.5 -72.5 arasi kapatacak bence ben zaten liste disiyim
Kandilinz mubarek olsun -
ARALIK KİŞİ
90-80 9
79 10
78 5
77 12
76 21
75 24
74 22
73 32
72 31
71 29
70 26
puan aralığındaki kişi sayısı listede yer alan 78 puan aralığı hariç düzenle bir şekilde artıyor. 71-72 puan aralığı gibi görüyor sonuç. Hepimiz hakkında hayırlısı olsun. -
Mevlid kandilinizi mübarek olsun, hakkımızda her şeyin hayırlısı nasip olsun inşallah arkadaşlar hayırlı kandiller.
-
@srsmn Hayırlı kardiller kardeş.
-
Benim merak ettigim nokta şu, bu sene herkes idare zor diyor ama gk gylrr hep kötü gelmis,Alan çoğu kişinin yüksek duyuyorum. Alan + gk gy leri yazabilirmi gören arkadaslar. en azindan alan zormuydu degilmiydi görmüş oluruz. (Benim 16 +57.75)
-
@Pisagor Gy Gk: 22,25 Alan: 55,50
-
@Pisagor alaninnyuksek gelmesi iktisatin kolay olmasindan.idareden degil yani
-
@Pisagor Alanda ilk defa sorulan kanunlar zorladı boş bırakmak zorunda kaldık. Aslında tahmin yaparak işaretlesek afet kanununda CB dernek sorusunda İçişleri Bakanı yapılabilirdi. Risk etmek istemedim işaretlesemde yanlış çıksaydı şimdi baraj altındaydım. Alandan 53 doğru 4 yanlış çıkardım 9 boş var. Gk-Gy 9 yanlış var maalesef.
-
@Pisagor dostum ilk başta yapılabilirdi bu dediğin şey ama inan bu işe şu saatten sonra kimse girişmez. Zaten herkes yorgun...
-
@ESE0303 Hocam bir liste tutmak degilde yazmak isteyen yazsın babında , ortalama bi alan netlerini görmek istedim, çünkü 50 nin alti duymadim, 50 nin alti yok ise nie millet zor diyor, cok merak ediyorum... velevki eger gerçekten ortalamalar hep 50nin üstü ise barajin yüksek kapataci kaçınılmaz olur.
-
@Pisagor gygk 25 net alan 47 net
-
@Pisagor 50 nin altının forumda ne işi var hocam 50 n8n altını forum dışı arayacaksiniz ben çok gördüm disarda
-
Tecrübelerime dayanarak bi tahmin de ben yapayım. 70-71 civarında kapatır diye düşünüyorum. Daha iddialı bir şey söyleyecek olursam 400 kişilik liste dolmayacak
-
@cevatcobanli444 eski adamlar biliyor bu işi sizde mülakatların gediklilerindendiniz hocam hayrolsun inşallah
-
@Pisagor hocam.. alanın yüksek gelmesinin sebebi iktisat. Yoksa idare hukukunda kafadan 5-6 boş vardı insan haklarıda keza öyle ama tarih geçen yıl ben hiç çalışmadan girdim 3 tane yaptım çünkü paragraf sorusuydu bu sene hepsi bilgi sorusuydu yapılamadı, türkiye ekonomisi keza öyle bu sınavın düşük kapatması sebebi alan değil gk-gy
-
@cevatcobanli444 hocam cok iyimser degil mi bu öngörünüz
-
Ayrıca bu sınav nezdinde bir düşüncemi paylaşmak istiyorum.
ÖSYM'nin zor sınav ile 'kötü' sınav farkını ayırması gerekiyor, 2020 Kaymakamlık sınavı zor olmaktan ziyade kötü hazırlanmış bir sınavdı. Bunun sebebi 2019 sınavının yüksek kapatmış olması olabilir. Kaymakamlık mesleğinin ağırlığı olmalı deyip bu şekilde sınav hazırlamış olabilirler ama daha önce hiç soru gelmemiş kanunların, sorulmamış ekonomik verilerin olması bu sınava giren herkesin emeğine saygısızlıktır. Bu sınavın belirli bir çerçevesinin olması gerekiyor yoksa komisyondaki adam o gün karısıyla kavga ettiyse vay halimize... Ben cimere yazdım sizde yazabilirsiniz,cevap alacağımızı zannetmiyorum tabii ama...
-
@ryu753 Hocam bende sınavın zorlugunun gk gy olduğunu belirtiyorum, Bakın yazan herkes gk gy den şikayetçi tek demek istediğim geçen seneye göre düşük kapaticaksa bu alandan dolayi degil gk gyden dolayi olur, ama herkes gk gy den şikayetçi olmasina ragmen yinede herkesin 20nin üstünde net belirtmesi korkutmuyor değil.
-
@ryu753 Bu konuda da hem kpss hemde kaymakamlikta heryerde dile getirdiğim bir teori, sinavlar zor olursa sesimi çıkarmam oturur kendime kizarim nie daha fazla detayli çalışmadin diye, ama malesef sınavlar zor değil saçmaaaaa.. yani istediğin kadar çalış ösym emegini sinavda cok basit sorular sorarak çok az çalışan insanlarla seni eşitliyor, arayada saçma sorular serpiştirince bütün senen heba oluyor.
-
@Pisagor üstad dediğine katılıyorum sınavın belirleyici kısmı genel kültür kısmı olacak. Alan bir şekilde 50 üstü yapılabilirdi. Alan kısmında çok olsa yapılmayacak 10-12 soru vardı. Ama genel kültür kısmı özellikle tarih ve insan hakları nezdinde herkese ters köşe yaptı diyebilirim.